Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devlet halkı dinledi – Kocatepe Gazetesi

Şubat Ayı Halk Toplantısı
Devlet halkı dinledi

Şubat Ayı Halk Toplantısı dün öğleden sonra Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.
İŞ TALEBLERİNİ İŞ-KUR
 DEĞERLENDİRİYOR
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz toplantının basına açık olan bölümünde katılımcıların problemlerinin görüşmek için bazı İl Müdürlerinin de katılımı ile bir araya geldiklerini söyledi. Kanun ve yönetmelik değişikliği gerektirecek bu nedenle de Valilik makamı kanalıyla çözülemeyecek hususların dile getirilmemesini isteyen Tutulmaz, “Kanun ve yönetmelik değişikliği gerektirecek hususlarda bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Bu nedenle bu hususların dile getirilmemesini rica ediyorum. İşle ilgili hususlarda da biz iş bulamıyoruz. Ancak İŞ-KUR vasıtasıyla boş alanlar olursa oralara yönlendiriyoruz. Ya da Toplum Yararına Çalışma dediğimiz yine İŞ-KUR vasıtasıyla kura çekimi sonucu işe alım sözkonusu oluyor. Ancak kurada da bizim yapabileceğimiz bir şey yok” dedi.
“NİTELİKLERİN
 ARTTIRILMASI GEREKİYOR”
Afyonkarahisar’da işsizlikle ilgili fazla bir sorun olmadığını ancak niteliklerin arttırılması gerektiğine temas eden Tutulmaz şöyle konuştu: “İşsizlik nitelik eksikliğinden kaynaklanıyor. Elinde becerisi olup bir konuda uzman olan insanlarımız işsiz kalmıyorlar. Bu alanda biraz daha gayret göstermemizde fayda var. Katılımcılara teşekkür ediyorum. İnşallah problemlerinizi çözmüş olarak sizleri evlerinize göndermiş olmayı ümit ediyorum” diye konuştu. Medya önünde konuşmak istemeyen katılımcıların talebi doğrultusunda toplantı basına kapalı olarak devam etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti