Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devlet Hastanesi’nde açık kalp ameliyatı yapıldı

Devlet Hastanesi’nde açık kalp ameliyatı yapıldı
Devlet Hastanesi’nde açık kalp ameliyatı yapıldı

Kalp krizi geçirerek Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne başvuran ve anjio yapılan hastaya, diğer tıkalı damarlarının açılması için açık kalp ameliyatı (Bypass) yapılması kararı alındı. İzmir Katip Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden gelen Prof. Dr. Ali Gürbüz ve Prof. Dr. Levent Yılık ekibinin denetiminde Devlet Hastanesi’nde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları tarafından ilk açık kalp ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.
Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Erkan Aslan, “Bakanlığımız tarafından 2014 yılının sonunda açık kalp ameliyatları yapabilme izni gelmiş olup, alt yapı çalışmalarına başladık. Önce 3. Basamak Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun bakımımızı açarak, ameliyathane için gerekli cihaz ve tıbbi sarf malzemeleri tedarik ettik. Bugün hizmetlerimize bir yenisini daha eklemiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Her gün bize sunulan mevzuatlar dahilinde katlanarak büyümeye devam ediyoruz. Bu bağlamda Bebek Dostu olan Devlet Hastanemiz Anne Dostu ünvanı da alarak Türkiye’de A2 grubu hastaneler içerisinde ilk sıraya oturdu” dedi.
Aslan, Sağlık Bakanlığı’nın kalite denetimlerinden yüzde 95 puan aldıklarını hatırlatarak, “Ortalama yüzde 97 hasta memnuniyet oranımızla da açıkça görebiliriz. Bu başarılar bir günde değil ekip ruhuyla devamlı ve azimle çalışarak elde edilmektedir” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Murat Çağlayan da şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de sağlık alanında büyük başarılar ve ilerlemelere tanık olmaya devam etmekteyiz. Afyonkarahisar Devlet Hastanesiilk açık kalp ameliyatıyla başarılarınabir yenisini daha kazandırdı. Bu bağlamda,ilk açık kalp ameliyatını başarıyla gerçekleştiren değerli meslektaşlarıma ve ekibineteşekkür ederim. Alanında uzman ekibi ile hastalarına bütüncül bakım anlayışı içerisinde yaklaşan Devlet Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi alanında çok önemli bir hizmeti faaliyete geçirdi. Bugün ise yoğun ve istikrarlı çalışmalarımızın meyvesini almış olduk.”