Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Devlet okul açtıysa kapatmasını da bilir”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Devlet okul açtıysa kapatmasını da bilir"

Dinar Ticaret Odası tarafından yaptırılacak Fen Lisesi için toplantı düzenlendi

“Bir ihtimal kapatılabilir”
Dinar’da bir otelde düzenlenen toplantıya, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Emniyet Müdürü Enis Bilir, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Şerif Ceylan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve iş adamları katıldı.
Kaymakam Ahmet Yurtseven, devletin ülke genelinde nasıl okullar açtıysa kapatmasını da bildiğini ifade ederek, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Kimse söylediğimi yanlış anlamasın. Biz bu okulu yapacağız diye protokol imzaladık. Eğer ileride okulun binasını, pansiyonunu yapamazsak, bir ihtimal devletin de Dinar Fen Lisesini kapatma gibi bir lüksü doğabilir”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
“Fen Liselerini devlet yapmaz”
Fen Lisesinin açılması olayının 1 yıl önceye dayandığını anlatan Yurtseven, şunları söyledi: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Sayın Bakanımızla yaptığımız görüşmeleri-miz sonucunda ‘binanızı yapın, okulunuzu verelim’ diye cevap aldık. Bu işin seçim öncesi daha uygun olacağını düşünerek protokol yaptık. Binayı hemen yapamayacağımızı biliyorduk. İşlerin seçim öncesine denk gelmesi ve hemşehrimiz Ali Özkaya’nın da yardımlarıyla şu an Anadolu Öğretmen Lisesi binasında Dinar Fen Lisesi eğitim ve öğretime başladı. Fen Liselerinin hiçbirini devlet yapmaz. Her zaman yardımsever insanların sayesinde yapılmıştır. Eğer Dinar olarak biz bu binayı inşa edemezsek bir ihtimal devlet okulumuzu kapatabilir. Okuyan öğrencilerimiz çevre illerde bulunan okullara aktarılır.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
“52 öğrenciyle eğitime başladı”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, yaptığı konuşmada, Fen Lisesinin 2011-2012 eğitim ve öğretim yılına Anadolu Öğretmen Lisesinin üçüncü katında 52 öğrenciyle eğitime başladığını söyledi. Geçen aylarda valilik makamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dinar Ticaret Odası arasında Fen Lisesinin yapımı için bir protokol imzalandığını belirten Tahtaoğlu, şöyle konuştu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Hemşehrimiz Ali Özkaya’nın da çalışmalarıyla Fen Lisesinin Dinar’a açılması sağlandı. Yapılacak yeni Fen Lisesi binası 18 derslik olacak ve 480 öğrenciye hizmet verecektir. Bu konuda Kaymakamımız Ahmet Yurtseven’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Dinar TSO Başkanı Mehmet Yüksel de, oda başkanlığına seçildiği günden bu yana Fen Lisesinin yapımı için yoğun çalışmalar yaptıklarını ifade etti. (AA)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti