Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Devlet yönetmek sanattır, ihtiyacımız sanatkârlar”

SP Merkez İlçe Başkan

SP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar, AK Parti iktidarının izlediği politikaları ve ekonomiyi eleştirdi. Akpınar, “Üçkâğıt ekonomisi ekonomik bir model değildir. Devlet yönetmek bir sanattır ve bizim de sanatkârlara ihtiyacımız var” dedi

 

Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar partide basın toplantısı düzenledi. Akpınar, Türk Milletinin ve tüm İslam Âleminin geçmiş Mevlid Kandili kutladı.
“BAKANIN AÇIKLAMASI OLUMLU”
Erhan Akpınar, 2000 yılı öncesi dönemde asgari ücretle çalışan işçilerin net asgari ücretin üzerinde emekli aylığı aldığını belirtti. Akpınar, “4447 ve 5510 sayılı kanuni düzenlemenin 2008 yılı Ekim ayı başı itibarı ile yürürlüğe girmesi ile birlikte asgari aylık bağlama oranı yarı yarıya düşürüldü. Bunun sonucu olarak emekli aylıkları da aynı oranda azaldı. Bugün asgari ücret üzerinden SGK primi yatırılan çalışanlar, emekli olduklarında asgari ücretin çok altında aylık alıyor. Emekli aylığı hesaplanmasında gösterge sistemine geçilmeli ve mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranı yüzde 70’e yükseltilmeli. Maalesef bugün emekli olan çok sayıda kişiye, asgari ücretin oldukça altında aylık bağlanıyor. Yaşadığımız yüksek enflasyon nedeniyle insanların asgari ücretle dahi geçinmekte zorlandığı bu ortamda, emeklilerimiz bin 500 ila 2 bin lira civarındaki aylıkla tüm ay geçinmeye çalışıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin’in geçen gün katıldığı bir programda ‘Hem sendikalar kanunumuz hem iş kanunumuz hem de toplu özleşme kanunumuz. Bütün bu mevzuatı yenilememiz lazım’ şeklindeki açıklamasını olumlu buluyoruz. Sayın Bakan’dan emekli aylığı bağlanma hesaplamasında dikkate alınmasını ve değişikliğe gitmesini talep ediyoruz.” dedi.
“DÖVİZ TL KARŞISINDA REKOR KIRIYOR”
Ekonomik kriz derinleştiğini ve dövizin TL karşısında yeni rekor kırdığını belirten Akpınar, “Türk Lirasının değer kaybetmesi, vatandaşın alım gücünün düşmesi ve kötü ekonomi yönetimi nedeniyle endişeler giderek artıyor. Serbest pazar ekonomisinde devlet tarafından piyasaya ve döviz fiyatlarına müdahale edilmez. Ancak Türkiye’de yıllardır piyasaya ve fiyatlara, kura ve faize müdahale ediliyor. Bu da piyasaya müdahale edilmemesi gerektiğini bize gösteriyor. Doların fiyatını Cumhurbaşkanı da Merkez Bankası da belirleyemez. Bir ülkenin parasının değerini üretim gücü belirler. Ekonominin en önemli kanunu olan arz-talep kanunu yokmuş gibi davranılıyor. Yer çekimi kanununa uymuyorum demek ne kadar abes olacaksa arz-talep dengesine müdahale de o kadar abestir.” diye konuştu.
“KEŞKE DEVLET BAŞKANLARI ÜLKELERİNİN PARA DEĞERİNİ BELİRLESE”
“Üçkâğıt ekonomisi ekonomik bir model değildir. Faiz düşürünce dolar artar, faiz artırınca dolar düşer.” diyen Akpınar, “Ekonomide atılan adımlar dolardaki yükselişin habercisiydi. Devlet yönetmek bir sanattır ve bizim de sanatkârlara ihtiyacımız var. Ancak biz kişilerin ağzından çıkacak kelimelere bakıyoruz. Şimdiye kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan ne dediyse tersi çıktı. Çünkü arz-talep dengesi göz ardı ediliyor. Keşke öyle bir şey mümkün olsa da devlet başkanları kendi ülkesinin parasının değerini belirleyebilse.” şeklinde konuştu.
“MAZOTUN FİYATI BENZİNE EŞİTLENDİ”
AK Parti iktidarı döneminde yüzde 900 kur ayarlaması yaşandığını belirten Akpınar şunları kaydetti: “Türkiye, geçtiğimiz günlerde fahiş fiyatın müsebbibi olarak gösterilen marketlere yapılan denetimleri konuşuyorken, hayatın her alanındaki fahiş fiyatlar ise dur durak bilmiyor. Dövizdeki hızlı yükseliş ve petrol fiyatlarındaki artışın vatandaşa yansıması akaryakıt zamları oldu. Geçtiğimiz hafta otogaza gelen zammın ardından benzine 14 kuruş ve motorine de 41 kuruşluk zam yapıldı. Zamla birlikte ‘ucuz’ olarak bilinen mazotun fiyatı benzine eşitlendi, her ikisi de 8’e dayandı. Pazarlardan gıda depolarına ve süpermarketlere kadar her yerde fahiş fiyat aranırken, son dönemde neredeyse en hızlı fiyat artışları akaryakıtta görüldü. Akaryakıt fiyatları, Eylül’den itibaren defalarca zamlandı. Benzin 3 kez, motorin 5 kez, LPG ise 2 kez zamlandı. Bu zamların etkisiyle akaryakıttaki devlet desteği de 16 Ekim 2021 itibarıyla tamamen sıfırlanmış oldu.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti