Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Devletin güçlü olduğu yerde mafya olmaz”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Devletin güçlü olduğu yerde mafya olmaz”

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, 43’üncü Stratejik Araştırma Kurulu toplantısını Afyonkarahisar’da gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan KOM Daire Başkanı Ahmet Pek, devletin güçlü olması hâlinde mafya örgütlenmelerinin ortadan kalkacağını söyledi

Ülke genelinde kaçak madde ve organize suç örgütleri ile mücadele eden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Afyonkarahisar’da Korel Termal Otel’de 43’üncü Stratejik Araştırma Kurulu toplantısını yaptı. Toplantıda Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürleri’ne bir sunum yapan KOM Başkanı Ahmet Pek, “Devletin güçlü olduğu yerde mafya olmaz, çete olmaz. Devlet olarak biz güçlüyüz. Hiçbir şekilde suç grup-larının devletin zafiyetlerinden yararlanarak halkın halel getirecek işlere girmemesi için özel gayret sarfetmemiz lazım” dedi. KOM’un çalışmaları doğrultusunda çete ve benzeri örgütlenmelerin sayısının azaldığını hatırlatan Pek, bazı bölgelerde küçük grupların kaldığını, bu grupların da saklanmaya çalıştığını söyledi.
Tutuklu ve mahkumların
üçte biri narkotikten
Cezaevlerindeki mahkum ya da tutuklu sayısının 3’te birinin uyuşturucu ile ilgili suçlara karıştığını hatırlatan Pek, KOM Şube Müdürleri’nin dikkatini şu sözlerle çekti:
“230 bin kişilik teşkilatta 6 bin kişilik bir grup cezaevindeki mahkum veya tutukluların üçte birini cezaevine koyuyor Sadece narkotikle ilgili konudan cezaevine konmuyor diğer suçlar da bu vesile ile azalma gösterebiliyor. hemen hemen tamamına yakını diğer suçlardan da öyle veya böyle sabıkalı olmuş, zanlı olmuş. Toplumun temizlenmesinde ciddi bir çalışma içinde olduğunuzun bilincinde olmanız lazım.”
Sokak satıcılarına
1497 operasyon
Türkiye’de 5 yıl önce 4 bin 500 civarında olan uyuşturucu nedeniyle tutuklu sayısının şu anda 23 binlere çıktığını kaydeden Pek, “Bunun tamamı, ülke gelenindeki sokak satıcılarına yönelik çalışmanın ürünüydü. Son üç yılda sokak satıcılarına yönelik bin 497 operasyon yapılmış, yakalanan insan sayısı 18 bin 323. Dünyadaki eroin yakalanmasının yüzde 20’si Türkiye yapıyor” diye konuştu.
Pek, şöyle devam etti:
“Türkiye’nin şu anda tek başına eroin yakalaması 27 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin 2 katıdır. Sadece bu alanda değil sentetikler için de aynı şeyi söylemek mümkün ki biz transit ve hedef ülke olmamıza rağmen. Devlet olarak biz güçlüyüz. Hiçbir şekilde suç gruplarının devletin zafiyetinden yararlanarak halkın menfaatlerine halel getirecek girmemesi için özel gayret sarf etmemiz lazım.”
Yolsuzluk, gelişmeyi önlüyor
Bir ülkede yolsuzluk usulsüzlük varsa, o ülkede kalkınmanın olmayacağını dile getiren Pek, bugün Rusya, Ukrayna ve benzeri ülke-lerde yolsuzluk algılamasının çok yüksek olduğunu ifade etti.
Bu ülkelerde gelişmenin çok düşük olduğunu aktaran Pek “Çünkü yolsuzluk olan ülkede gelişme olmaz. Ancak ve ancak yolsuz-luk olmayan ülkede havuzunun deliklerini ka-patmış ülkelerde gelişme olur. Yoksa havuza ne kadar su girerse girsen, su deliklerinizden akıp gidecektir. Devletin imkan ve kabiliyetlerini birtakım kişiler kendi imkanlarına kullanmayacak. Devletin imkanları ancak devletin çıkarları için kullanırlar. Kişisel çıkarlara feda edilirse o zaman ülkede zenginlik de olmaz kalkınma da olmaz. Bütün ülkemizde nerede olursa olsun eğer usulsüz yolsuzluk varsa ve sizde onları tespit edemiyorsanız, siz de bu yükün altında kalırsınız. Çünkü bu görev size teslim edilmiş. Mücadeleyi siz yapmak zorundasınız. Eğer mücadele yapamıyorsunuz bu vebalin altından kalkamazsınız” dedi.
Kendisini ülkesine ve
milletine adayan bir aile
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın Stratejik Araştırmalar Kurulu toplantısı ile ilgili bilgiler de aktaran Daire Başkanı Ahmet Pek, “Sizleri bir arada görmenin ne kadar büyük bir mutluluk olduğunu ifade etmek isterim. Ben kişisel olarak Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlerini çok sevdiğimi özellikle ifade etmek iste-rim. Bunu gönülden söylediğimi bilirsiniz”şeklinde konuştu.
Pek, “Biz Kaçakçılık ve Organize Şube Birimleri olarak Emniyet Teşkilatı’nın içinde bir birim olmaktan çok ciddi bir aile yapılanması içerisine girdiğimizi özellikle belirtmeli-yim. Bu aile topyekün kendisini bu ülkeye adamış, milletinin çıkarlarını, ülkesinin menfaatini her şeyin üzerinde tutan sadece emeğiyle değil, yüreğiyle de çalışan, kendini ülkeye ve millete vakfetmiş bir aile. Normalden çok farklı. Sizler bunu bir görev değil hayat tarzı olarak almış insanlarsınız.
Stratejik Araştırma Kurulu, aslında bir toplantı değil. Bu kurul bir kongre bizim için. Aynı şekilde düşünmek, aynı idealleri yakalamak, aynı hedeflere odaklanmak ve birlikteliğimizi pekiştirmek için yaptığımız bir kong-re” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli de “Afyonumuza hoşgeldiniz. Ben burada çeşitli vesilelerle çalıştığım arkadaşlarımı görmekten son derece mutluyum” dedi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen ve 3 gün devam edecek toplantıya 81 İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürleri katıldı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti