Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Devletin kapısı vatandaşa nüfusta açılıyor”

“Devletin kapısı vatandaşa nüfusta açılıyor”
"Devletin kapısı vatandaşa nüfusta açılıyor"

Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser, Merkez İlçe Nüfus Müdürü Mustafa Oflu ve ilçe nüfus müdürleri katıldı. Toplantıda Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü İlhan Eser, Akıllı Kimlik Kartları ile il merkezi ve ilçelerdeki kurum çalışmaları, kurumsal dizayn ve devlet vatandaş ilişkileri hakkında Vali Mustafa Tutulmaz’a bilgiler verdi.
“TÜRKİYE’DE 7’İNCİYİZ”
Toplantıda kimlik kartı değişimleri hakkında talimatlar veren Vali Mustafa Tutulmaz kendisinin de 9 yıl süreyle nüfus alanında çalıştığını söyleyerek, “Bende bir nüfus görevlisiyim. Nüfus kavramı benim için önemli bir kavramdır. Son dönemlerde kimlik kartlarının da Nüfus Müdürlüklerinden dağıtılıyor olması bu birimlerin önemini daha da arttırdı. Yapılan çalışmalara ve kimlik dağıtımlarındaki başarı oranına bakıldığında Türkiye genelinde 7. sıradayız. Bizim bu konuda biraz daha iyi olmamız gerekiyor. Benim bulunduğum vilayetin kendisinden iyi yönde bahsettirmesi gerekir. Ben sizlerin bu konuda daha da başarılı olacağına inanıyorum. Öncelikle bu sıralamayı daha da aşağıya çekmek için çabalayalım. Bu noktada ben sizlere her zaman destek olmaya hazırım. İlçelerimizde de zayıf olan yerler var. Bu ilçelerde de çalışmaları arttırıp kimlik değişimlerini bir an evvel yapmalıyız.” dedi.
“SEVECEN OLALIM”
Vatandaş odaklı çalışmanın önemine dikkat çeken Vali Tutulmaz, “Artık Nüfus Müdürlükleri pasaport, ehliyet, kimlik kartı gibi işlemlerle herkesin daha fazla uğradığı kamu kuruluşu haline geldi. İlçe Müdürlükleri de İl Müdürlükleri de hareketli yerler oldu. Kurumlarınızın devletin vatandaşa açılan kapısı olduğunu bilin ve bu doğrultuda çalışmalar yapın. Güzel hizmet sunun, iyi ilişkiler kurun, vatandaşı saygıyla karşılayın, empati yapın. Hiçbirimiz bu makamlarda kalıcı değiliz. Önemli olan bulunduğumuz süre içerisinde vatandaşa iyi hizmet verebilmektir. Devletin vatandaşa açılan en iyi yüzü Nüfus Müdürlükleri oldu. Vatandaşın en yoğun geldiği bu devlet kapılarını daha güzel ve sevecen hale getirmeliyiz. Seçim süresinde de yoğun bir çalışma temposundaydınız. Ben sizlere yoğun ve emek dolu çalışmalarınız dolayısıyla teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“FAALİYETLERİ HIZLANDIRIN”
2018 yılında ehliyet ve pasaportlardaki iş ve işlemlerin, İl Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüklerine geçmesiyle ilgili olarak il genelinde çalışma ve faaliyetlerin hızlandırılması için Vali Tutulmaz’ın talimatlarda bulunduğu toplantı gündemdeki diğer konuların görüşülmesiyle sona erdi.