Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devre arkadaşlarından Şehit’e vefa

1993 yılında Kocaeli’de şehit

1993 yılında Kocaeli’de şehit olan “Pilot Yüzbaşı Erdinç Şatırer” adına devre arkadaşları tarafından yaptırılan anıtın açılışı gerçekleştirildi

 

15 Temmuz 1993 tarihinde Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askeri uçakla görev uçuşu esnasında Kocaeli’de şehit düşen Deniz Pilot Yüzbaşı hemşehrimiz Erdinç Şatırer anısına Afyonkarahisar Belediyesi tarafından daha önce Garnizon Komutanlığı karşısındaki parka şehidin adı verilerek onure edilmişti. “Pilot Yüzbaşı Erdinç Şatırer Parkı”na sınıf arkadaşları ve il protokolünün desteğiyle anıt yapıldı. Pilot Yüzbaşı Erdinç Şatırer Anıtı’nın cumartesi günü yapılan açılış törenine, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehidin ailesi ve okul arkadaşları katıldı.
“BAŞARILI VE
SEVİLEN BİR ASKERDİ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören konuşmalar ile devam etti.
Şatırer’in Bölük Komutanı Emekli Deniz Albay Engin Öner, Şehit Şatırer’in sevilen bir asker olduğunu, girdiği sınavları çok çabalayarak geçtiğini ve başarılı da bir asker olduğunu anlattı. Şehit Şatırer’in vefatından duydukları üzüntüyü hala daha yaşadıklarını anlatan Öner, anıt için emeği geçenlere teşekkür etti.
Şehidin Ağabeyi Dr. Levent Şatırer ise, kardeşinin çevresinde ne kadar çok sevildiğine dikkat çekerek, anıtın yapımında emeği geçenlere şükranlarını sundu.
“ŞEHİTLERİMİZE SAHİP ÇIKTIKÇA ŞEHİTLERİMİZ ÖLMEZ, ÖLMEYECEK”
Tuğgeneral Osman Alp ise yaptığı konuşmada, şehitlerin toprakları vatana dönüştürenler olduğunu söyleyerek, “Hepiniz benden devre olarak büyük olduğunuz için hepinize komutanım di-yorum. Şehitler öl-mez sözünün en güzel örneğini burada sizler gösteriyorsunuz. Bu büyük bir vefa örneğidir. Türki-ye’nin farklı illerinden gelerek ve bu çabayı göstererek burada şehidimizi anlatan bir anıt yaptırmanız gerçekten bizler için gurur verici bir olay. Benim için törenin en güzel anlamı milletinin şehidine sahip çıkmasıdır. Bizim ül-kemizi zaten diğer ülkelerden ayıran en önemli özellik de budur. Şehitlerimize böyle sahip çıktıkça böyle güzel örnekleri yaşadıkça gerçekten şehitlerimiz ölmez, ölmeyecek.”
Konuşmanın ardından anıtın kurdelesi kesildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi