Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Devri sabık yapmıyoruz, anahtar kelime tasarruf ve üretmek, makam otosu kullanmaktan vazgeçilmeli”

VİDEOYU PAYLAŞ

ESOB Başkanı Cengiz Üstün, geçmiş yıllarda “kapalı bir kutu” olduğunu belirttiği ESOB’un yeni yönetimi olarak şeffaflıktan yana olduklarını vurguladı. Üstün, devri sabık yapmayacaklarını ancak geçmişteki yönetim tarzının da kendilerine uymadığını söyledi. Üstün, “Devri sabık yapmıyoruz. Anahtar kelime tasarruf ve üretmek. Ülke sathında makam otosu kullanımından vazgeçilmeli” dedi
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Cengiz Üstün ve yönetim kurulu üyeleri dün öğleden sonra saat 15.00’de ESOB binasında 3 aylık görev sürelerini değerlendiren bir basın toplantısı düzenlediler. Toplantıya ESOB Başkanı Cengiz Üstün’ün yanı sıra; Dinar Esnaf Odası Başkanı ve ESOB Başkan Vekili Sabri Can Bekleriz, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Suat Uygur, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Yılmazaslan, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Şükrü Kosdak hazır bulundu.
“ESOB’UN YENİ YÖNETİMİ
GÖREVDE ÜÇ AYINI TAMAMLADI”
Cengiz Üstün, ESOB yönetimi olarak seçimli genel kurul sonucu görevde üç ayı doldurduklarını söyledi. Medya aracılığıyla üç aylık periyotlarda değerlendirme ve istişare toplantıları yapmak niyetinde olduklarını belirten Üstün, “Yaptığımız çalışmaları ve faaliyetlerimizi üç aylık periyotlarda basınımızla paylaşacağız. Bizler göreve gelmeden önce seçilmemiz halinde odalarımızın güçlü olacağını söylemiştik. Esnafımızın güçlü olabilmesi için odalarımızın güçlü olması gerekmektedir. Odalarımızın güçlü olması Birliğimizin güçlü olması anlamına gelmektedir. Biz ESOB yönetimi olarak bugün 23 bin esnafı temsilen buradaysak, ben ve arkadaşlarım, tüm kurullarımız, 37 odamız yegane olarak görevde üç aylık dilimi tamamladık. Kısaca üç ay içerisinde yapmış olduklarımızı düzenlediğimiz basın toplantısıyla paylaşacağız.” dedi.
“23 BİN ESNAF BENİM VE ARKADAŞLARIMIN DANIŞMANIDIR”
ESOB yönetimi olarak toplam 37 oda, 23 bin esnafın başkanı olduğunun altını çizen Cengiz Üstün, “Seçimden sonra Allah eksik etmesin o kadar çok sayıda ziyaretçi kabul ettik ki bunları bizi ve arkadaşlarımızı ziyadesiyle memnun etti. Esnaf ve sanatkarımızın sıkıntılarını onları dinleyerek kurullarımızla birlikte öğrenme yolunu tercih ediyoruz. Bunlara biz çözüm noktasında gerek siyasilere gerekse mahalli idarelerle biz bunları esnaf adına paylaşacağız. Dolayısıyla 23 esnaf hem benim hemde arkadaşlarımın danışmanıdır. Bizler bu düsturla 37 odamızla birlikte her oda başkanımız kendi bölgelerinde kendi ihtisas grubunda sahadalar ve sahdaki sıkıntıları bire bir ele alıyorlar. Afyonkarahisar geniş bir coğrafyadır, çeşitli zamanlarda arkadaşlarımızla oturup ele aldıkları konuları birlikte değerlendiriyoruz.” diye konuştu.
“ÜRETMEK VE TASARRUF ETMEK DURUMUNDAYIZ”
ESOB’un yeni yönetimi olarak dünden bugüne mevcut durumun fotoğrafını çektiklerini belirten Üstün, “Göreve geldiğimiz 7 Mayıs 2022 tarihinden itibaren genel olarak geçmişten bu tarafa Odalar Birliği’nde yapılan ve yapılmış olan faaliyetlerin fotoğrağını çektik. Biz devri sabık yapmayacağız. Ancak geçmişteki yönetim tarzının da bize uymadığını, kendi anlayışımızla birlikte hastaya teşhis koyabilmek adına bir fotoğrafı çektik. Öncelikle faaliyetlerimizin dışında biz tasarrufa önem vereceğiz. Ülkemiz ekonomik sıkıntılardan geçiyor. Covid-19 pandemisi en çok esnaf ve sanatkarı etkilemiştir. Arkasından Ukrayna-Rusya savaşı baş gösterdi. Kuraklık gibi sıkıntılarla birlikte dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıkıntılar var. Biz üretmek durumundayız, biz tasarruf etmek durumundayız. Bizde bunu gözeterek ESOB ve birlik bünyesinde bulunan anonim şirkemizi AFES’te özellikle tasarrufu ön plana çıkardık. Bundan sonrada bu şekilde devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
“TASARRUF NOKTASINDA ESOB’UN İKİ ARACI SATILACAK”
Hizmet etmek üzere geldikleri makamın sağladığı makam araçlarını tasarruf tedbirleri noktasında kullanmadıklarının altını çizen Üstün, “Biz bu makama hizmet etmek amacıyla seçildik. Bir tane Mercedes bir tane Skoda olmak üzere iki tane aracımız vardı. Göreve başladıktan sonra biz her iki aracıda garaja çektirdik. İlgili esnaf grubu arkadaşlarımızın yaptığı piyasa araştırmasıyla herkesten alacağımız tekliflerle en iyi kıymeti verene bu iki aracımızı satacağız. Ben Birlik Başkanı olarak bu süreçte şahsi aracımı kullanacağım. Fakat ben bunu sadece bizim Odalar Birliğiyle ilgili değil tüm Türkiye’ye örnek olmasını istiyorum. En yukardan aşağıya kadar madem ülkede sıkıntı yaşanıyor. Bu sıkıntıyı hep birlikte kucaklayacaksak; Esnaf ve sanatkarıyla, milletvekiliyle, hükümet yetkilileriyle, bürokratlarla ve vatandaşımızla birlikte birey olarak bunları düşünmek durumundayız.” ifadelerini kullandı. Burcu AYDIN’ın Haberinin devamı gazeteniz Kocatepe’de…

DİĞER VİDEOLAR