Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dijital çağda aile eğitim verildi

Dijital çağda aile eğitim verildi

ATSO KOBİ Akademisi tarafından “Dijital Çağda Aile” eğitimi verildi

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Youtube sayfası üzerinden yayınlanan eğitimin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül yaptı. Gül, “2020 yılının Mart ayından bu yana yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler dolayısıyla yüzyüze eğitim veremiyoruz. Normalleşme takvimi ile eski günlerimize dönüş sinyali görüyoruz. Bizim de inşallah Ağustos ayındaki eğitimlerimizi fiziki düzende gerçekleştireceğiz, bunun müjdesini de buradan vermiş olayım.” dedi.
Gül, “Afyonkarahisar Valiliği tarafından ilan edilen 2021 Aile Yılı’na biz de eğitimlerimizle destek veriyoruz. ATSO KOBİ Akademisi’nin etkinlik takviminde Aile Yılı başlığı altında 5 eğitim planladık. Aile, özellikle salgın dolayısıyla evlere kapandığımız süreçte değerini bir kez daha anladığımız, çok önemli bir kavramdır. Çocukların hayata dair bilgileri öğrendikleri ilk okul, gençlerin hayata atılırken güç aldıkları destek, yetişkinlerin huzur buldukları yuva, ailedir. Dijitalleşme ile birlikte aile kavramının yeniden yorumlanması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü özellikle akıllı telefonların yaygınlaşması, insanların yüzyüze sohbet yerine sosyal medya gezintilerini tercih etmesi sonucunu doğurmuştur” ifadelerini kulandı.
Gül, konuşmasını şöyle bitirdi:
“Ailede dijitalleşmenin dışında kalmadan, geleneklerin korunması gerekiyor. Bunun da yöntemi aile saati oluşturmak; günün ve akşamın belli saatlerinde dijital cihazlardan uzak durarak sohbet etmek, kitap okumak, gezintiye çıkmaktır. Bugünkü eğitimimizin bu çerçevede yararlı olacağına inanıyorum. Sözlerime son vermeden önce 15 Temmuz’da hain darbe girişiminde canlarını feda eden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”
Eğitmen Dr. Kadriye Işıklar Pürçek de çocukların en büyük örneklerinin aile bireyleri olduğunu kaydetti. Pürçek, “Çocuk önce ailesinden öğrenir. Çocuğumuza bakıp beğenmiyorsak, iğneyi biraz kendimize batırmamız gerekiyor. Bunun yanı sıra çocuğun bulunduğu çevre, komşular, arkadaş grupları, öğretmenleri, oynadıkları oyunlar, genetik mirası çocuğun kişiliğini oluşturuyor. İnternet ve sosyal medya kullanımında dijital dayanıklılığı sağlamak gerekiyor. Kitap okuma alışkanlığı, oyun oynama ile hayal kurdurmasını sağlamak gerekiyor. Dünya Çocuk ve Aile Koruma Platformu kuruldu, insanı ve aileyi korumaya çalışan bir organizasyondur.” diye konuştu.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi