Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dijital gelişmeler, vatandaşlık kavramını etkiliyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)
Dijital gelişmeler, vatandaşlık kavramını etkiliyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bilişim Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahraman “Dijital Çağda e-Vatandaş ve Yetkinlikleri” konulu seri konferansların ilkini Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda gerçekleştirdi. Konferansa Kırkgöz Yerlşekesi’nde kayıt yaptıran öğrenciler ile beraber Bilişim Topluluğu yeni yönetimi de katıldı.
Katılımcılara “yeti ve yetkinlik” kavramları hakkında düşüncelerini sorarak konferansa başlayan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahraman, iki kavram arasındaki farkı hayattan örneklerle açıkladı. Konferansı soru cevap şeklinde yürüten Kahraman, katılımcıların fikirlerini alarak yetiyi “insanların doğuştan gelen bir şeyleri yapabilme yeteneği ve gücü” olarak tanımladı. Kahraman, yetkinliğin ise daha sonradan eğitimle kazanılan, iş ve sosyal yaşamımızı zenginleştiren bilgi ve becerilerimizde ustalaşmak olduğunu dile getirdi.
Konferansın ilerleyen bölümünde Kahraman, teknolojinin gelişim sürecinde karasabanın tarım toplumunda, makinaların sanayi toplumunda, bilgisayarın bilgi toplumunda öne çıkan teknolojiler olduğunu görseller eşliğinde katılımcılarla paylaştı. Kahraman, bugünün öne çıkan teknolojisinin ise internet olduğuna vurgu yaparak, bu dönemi dijital çağ olarak isimlendirdi. İnternete erişim olanaklarına değinen Kahraman, internet teknolojisinin sunduğu fırsatları kullanabilen bireyleri e-vatandaş olarak tanımlayarak, günümüz dünyasında hala internet öncesi çağlar gibi devlet hizmetleri alan vatandaşların çağın gerisinde kaldığına vurgu yaptı. (Kocatepe Haber Merkezi)