Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Dilleri söylemese de evet diyorlar”

Adalet ve Kalkınma Partisi
“Dilleri söylemese de evet diyorlar”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nca her hafta Salı günleri düzenlenen basın toplantısı dün partide gerçekleştirildi. Toplantı canlı olarak yayınlandı.
REFERANDUM ÇALIŞMALARI
AKSATMIYOR
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, düzenli olarak yaptıkları basın toplantısına Milletvekili Ali Özkaya ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın da katıldığını belirtti. Yurdunuseven, sadece halk oylaması için değil Afyonkarahisar ve Türkiye için de çalışmaların devam ettiğini söyledi. Toplantıda ilk konuşmayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Çoban, Afyonkarahisar’a yönelik yakın dönemde yapmayı planladığı çalışmaları anlattı. Partisinin haftalık basın toplantısına İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in davetinden memnuniyet duyarak geldiğini kaydeden Çoban; “16 Nisan referandumuna yönelik parti teşkilatımızın ve bizlerin yoğun bir çalışması var. Hükümet üyelerimizin ve milletvekillerimizin çalışmaları var. Bizler bu çalışmaları yaparken ülkemize olan hizmetleri de asla aksatmıyor, yatırımları takip ediyoruz” dedi.
MİLLİ BİRLİK
TAMAMLANIYOR
Havaların ısınmasıyla birlikte Afyonkarahisar Belediyesi için yatırım takviminin başladığını belirten Burhanettin Çoban; “Havaların ısınmasıyla yatırımlarımıza başladığımızı müjdelemek istiyorum. Afyonkarahisar kış şartları nedeniyle ancak genelde Nisan ayı itibariyle alt yapı, yol, asfalt, kaldırım çalışmalarına uygun bir şehir. Havanın ısınmasıyla birlikte asfalt sezonumuzu başlattık. İnşallah geçen kıştan kalan yağmur suyu ile ilgili bölümlerde ki tüm asfaltları yeniledik. İstasyon civarı, Atatürk Caddesi ve önceki gün itibariyle de Milli Birlik Caddesinin sıcak asfaltla kaplanması noktasında hummalı bir çalışmaya girdik. Pazar günü parkeleri söküp, Pazartesi günü asfalt dökme çalışmamıza başladık. İnşallah gece geç saatler itibariyle Milli Birlik Caddemizde ki asfaltlama çalışmamızı ve yol çizgilerini de yaparak bugün itibariyle bu yolumuzu tamamlamak istiyoruz. Bilindiği üzere Afyonumuza ilk defa bir köprülü kavşak yapmıştık. 2016-2017 yılı itibariyle battı çıktılara başlayacağımızı bildirmiştik. Maliye kavşağında ihale ile ilgili tüm pürüzler bitti. İnşallah AFJET’in ısınma sezonunun bitmesiyle birlikte Maliye Kavşağında ki çalışmaya müteahhit başlayacak” diye konuştu.
AFYON SPORDA DA MERKEZ
Teleferik projesinin kent meydanından başlamasını ilgili kurula kabul ettirmeye çalıştıklarını aktaran Çoban; “İki hafta önce Eskişehir Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından ziyaret yapıldı. Bu talebimizi tekrar ret ettiler. Kale’nin siluetinin bozulmasını engellemek amacıyla bizim teleferik düşüncemizin meydandan başlamasının gerçekleşme imkânı ortadan kalktı. Kent Meydanı Projemize başlayacağız. Afyon bilindiği üzere sporda da önemli bir merkezdir. Bilindiği üzere spor kompleksimiz de sadece futbol sahaları değil, tüm salonlarımız ve branşlarımızla da Türkiye çapında iyi bir üne sahibiz. Geçen yıl Minikler Basketbol Şenliğini Afyon’da yapmıştık. Hafta sonu Yıldız Basketbol Takımları ilimizde bir turnuva yaptılar. İnşallah şimdi 2 bin seyirci kapasiteli bir spor salonunu Afyonkarahisarımıza kazandıracağız” şeklinde konuştu.
VEYSEL EROĞLU
PARKI YAPILACAK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, seçim projelerinde yer almamasına rağmen teleferikle ilgili olarak resmi yazı beklendiğini kaydetti. Teleferik projesini yap-işlet-devret modeliyle Afyonkarahisar’a en geç 2018 yılı itibariyle kazandırmayı planladıklarını dile getiren Çoban; “Bilindiği üzere şimdiye kadar Yusuf Ağa Parkı, Kent Ormanı, Akarçay, Erdal Akar Parkı gibi pek çok büyük parkları ilimize kazandırmıştık. İnşallah bunun yanı sıra Karayolları Parkı çalışmalarına başladık. Yaklaşık iki aydan beri firma duvarları yapıyor. Kısa sürede inşallah içine girilecek. Masal Dünyası Parkımızdan binlerce aile faydalanıyor. Çevre illerden dahi aileler parkımıza geliyor. İnşallah Uydukentte, mezarlığın karşısında 72 bin metrekarelik bir alanda Veysel Eroğlu Parkı çalışmalarını projelendirmeye başladık. Bu parkta temalı bir park olarak adından ilimizde ve ülkemizde söz ettirecek” ifadelerini kullandı.
SİSTEM TIKANIKLIĞI AÇILACAK
AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, 16 Nisan tarihinde gidilecek olan halk oylaması hakkında konuştu. Yeni anayasa değişikliğinin hiçbir yerden alıntı ve kopyalama olmadığını vurgulayan Yurdunuseven şu ifadelere yer verdi: “Bu anayasa değişikliği hiçbir yerden alıntı ve kopyalama değildir. Adı da Türk Tipi Cumhurbaşkanlığı Sistemidir. İnşallah 16 Nisan’da halkımızın büyük çoğunluğunun kabulü ile yeni bir sisteme ve üretim şeklinde geçeceğiz. Burada CHP’lilerin söylediği gibi kesinlikle rejim değişikliği söz konusu değildir. Şu anda tıkanmış olan sistemin önünü açmak ve hızlı karar verilmesi için bu anayasa değişikliği geçecektir. İnşallah tıkanmış olan sistemin bürokratik anlamda önünü açacağız.”
“ASLINDA EVETTEN YANALAR”
Yeni sistemle birlikte yüzde 50 artı bir oy alan adayın millet tarafından Cumhurbaşkanı seçileceğine değinen Yurdunuseven şöyle konuştu: “Bundan sonra koalisyon ihtimali olmayacak. Zaten CHP’nin çırpındığı, ısrarla üzerinde durdukları nokta burasıdır. Bundan sonra koalisyon ihtimali olmayacak. Koalisyon olmayacağı için Güneş Oteli pazarlıkları olmayacak. Çanta dolusu paralar bir yerlerden bir yerlere gitmeyecek. Transfer edilen milletvekilleri olmayacak. Bir Cumhurbaşkanı olacak, güçlü Cumhurbaşkanı olacak. Aslında CHP’lilerde evet diyorlar ama söyleyemiyorlar. Onlarda bir alerji var. Çünkü bizim doğru ve düzgün yaptığımız, özellikle Cumhurbaşkanımızın yaptığı işlere karşı bir alerji var. Bu kanaatteyim ama bilinç altlarında hep evet diyorlar. Bunu Kılıçdaroğlu, bir radyo konuşmasında Cumhurbaşkanı ile Başbakan farklı olursa sıkıntı olur sözlerinden anlamak mümkün. Bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz. Dilleri söyleyemiyor ama kalpleri ve beyinleri evet diyor.” Toplantıda; AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcıları Mustafa Ötken, Hüseyin Tutumlu, Ahmet Yeşilırmak, Nurettin Birliktir, İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser hazır bulundu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

 

Avrupa tehdit olarak görüyor

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Avrupa’nın Türkiye’de yapılmak istenen anayasa değişikliğini kendileri için tehdit olarak algıladığını söyledi

 

İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Özkaya, referandum süreci içinde Afyonkarahisar’ın büyük bir bölümünü gezdiğini belirterek, halka hizmetin AK Parti iktidarı ile geleceğine inancının tam olduğunu söyledi. CHP’nin yapılan hizmetleri eleştirmekten ileriye gitmediğini ifade eden Özkaya, Avrupa’nın ve dünyanın Türkiye’de anayasa değişikliği olmaması için çaba gösterdiğini ifade etti.
Anayasa değişikliği sürecinin ülke açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Özkaya, şunları kaydetti:
“Bütün Avrupa sanki kendi ülkesinin anayasası değişiyormuş sanıyor. Almanya, Hollanda, Fransa, İtalya, İsviçre, İsveç, Norveç ve ABD’nin bir kısım derin güçleri hepsi birden ‘hayır’ verin diye gayret sarf ediyor. ‘Evet’ için çalışma yapmak isteyen bakanlarımız ve milletvekillerimizi ülkelerine almıyorlar. Bir taraftan da Türkiye’den kaçan vatan hainlerini o bölgedeki terör örgütü üyelerine devlet yardımını sağlayarak devletin araçlarının televizyonlarını imkan tanıyarak açık propaganda yapmalarına fırsat veriyorlar. Bu ne demektir Avrupa, ülkemizin yönetimindeki bu değişikliğini kendisi açısından ciddi tehdit olarak algılıyor. Bunun başka bir izahı, kolay bir kabulü yok. Milletimiz ve bunu ciddi manada fark etmiş durumda.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti