Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Din görevlileri için vefa etkinliği düzenledi

Din görevlileri için vefa etkinliği düzenledi
Din görevlileri için vefa etkinliği düzenledi

Etkinliğin açış konuşması İl Müftü Şükrü Kabukçu tarafından yapıldı. Kabukçu, “Hayat insana çok şey öğretiyor. Ben hafız bir hoca efendinin bir evladı olmakla ne kadar şükretsem az olduğumu yaşadığım her günde, her bir olayda yeniden görüyorum. Sizler bu hizmette çile çekmiş, zahmeti görmüş büyüklerimizsiniz. Sizlerin yetiştiği ve görev yaptığı dönemlerde imkanlar azdı. Ama sizlerin görev aşkı, samimiyeti ve gayreti bugünlerin bereketini getirmiştir. Bizim nesil sizlerin duası ve gayretidir.  Sizin tecrübelerinize ve duanıza her zaman ihtiyacımız vardır. Teşrifinizden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Sizlere aile efradınızla birlikte sağlık sıhhat ve afiyetler diliyor, vefat edenbüyüklerimize de Rabbimden rahmetler niyaz ediyorum” dedi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, emekli din görevlilerine hitap etti. Çoban, “Camiler ve Din görevlileri haftası nedeniyle 6-7 yıldır her yıl burada buluşuyoruz. İl Müftülüğümüzle geçmişte de günümüz dede çok değerli çalışmalara imza atıyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi tarihinde ilk defa bir Kur’an Kursu yaptık. Yakında teslim edeceğiz ve bu Kur’an Kursu sayımızı 8’e tamamlayacağız. Daha sonra 1933 yılında yıkılan Paşa Camii’nin yeniden aslına uygun ama büyütülmüş şekliyle inşa edeceğiz” diye konuştu.
Belediye Başkanımızın ardından Vali Yardımcı Erhan Günay, Vali Aziz Yıldırım’ın şehir dışında olması sebebiyle katılamadığını selamlarını getirdiğini ifade ederek, meslek yaşamındaki din hizmetleri ile ilgili anılarını aktardı. (Kocatepe Haber Merkezi)