Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dinar Belediyesi 4 oda ile protokol imzaladı

Türkiye Mimarlar Mühendis Odaları
Dinar Belediyesi 4 oda ile protokol imzaladı

Türkiye Mimarlar Mühendis Odaları Birliği ile (TMMOB) dört odayla Dinar Belediyesi arasında “Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel Tarih ve Doğal Çevre” değerlerinin korunarak geliştirilmesi için bir protokol imzalandı.
Protokol; Ortak mesleki denetim ve teknik iş birliği içerisinde çalışmaların yapılması için Dinar Belediye Başkanlığı’nda imzalandı. Törende konuşan Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, inşaat zemin etütlerini göreve başladığı günden bu tarafa gözlemsel olarak tespit ettiklerini söyledi. Acar; “Dinar’ın birinci derecede deprem bölgesi olması sebebiyle zemin etütlerinin gözlemsel değil sondaj yapılarak bilimsel çalışılması gerektiğini düşündük. İmar Müdürlüğü’nden İnşaat Mühendisi Filiz Esen’e, Harita Teknikeri Erkan Özkan’a görev vererek bütün zemin etütlerinin yerinde yapıldığını tespit ve belgelendirilmesini istedim. Şimdi bu işlemler zemin incelenip, fotoğraflanıyor ve belgeleniyor. Bütün inşaatların ruhsatları verildikten sonra, inşaat tabelaları Belediye tarafından dikilmektedir. Belediyemiz zemin etütleri yapıldıktan sonra bazı adalarda yüksek katlı binalar yapımına izin veriyor. Bu kapsamda inşaatlar daha iyi denetlenirken, sağlıklı yapılıyor. Projelerimizin daha iyi kontrol edilmesi için protokolümüzü imzaladık” dedi.
İmza törenine; Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı B. Sinan Millik, Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Çetin İnce, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Yıldırım Göbel, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Eser Ketenci ve Elektrik Mühendisleri Odası Fahri Dinar Temsilcisi Umut Ali Özilter katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)