Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dinar festival merkezi olacak – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)
Dinar festival merkezi olacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Dinar Belediyesi ortaklığı ile düzenlenen 7. Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali’nin resmi açılış töreni gerçekleştirildi.
Dinar İYAŞ Park Sergi Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Musa Uslan, Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, AKÜ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Kenan Çağan, Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mutlu Tokmak, Dinar İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Ali Azyaman, AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Erol ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen ile çok sayıda sanatsever katıldı.
DÜNYA’NIN İLK MÜZİK YARIŞMASI DİNAR’DA YAPILDI
Açılışta ilk konuşmayı gerçekleştiren Festival Koordinatörü Fakı Can Yörük, festivalin yegâne amacının Dinar’ın sosyo-kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Yörük, “Dinar’ı sanat ve bilim alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde bir festival kenti haline getirmek en büyük amacımızdır. Bu amaç doğrultusunda her ay düzenli toplantılar yaparak festival için özveriyle çalışılmıştır” dedi. “Dünyanın ilk müzik yarışmasının yapıldığı yer olan Dinar” felsefesine uygun olarak festival programlarını düzenlediklerini dile getiren Yörük, festival için birçok sanatçı ile görüşmeler yapılıp anlaşmalar sağlandığını belirtti. Yörük “Ancak yaşanan terör olayları sebebiyle milletimizin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçler göz önünde bulundurularak etkinliklerimizin daha düşük yoğunlukta geçmesi festival komitemiz tarafından kararlaştırılmıştır” dedi.
AKADEMİSYENLERİN DESTEĞİ BÜYÜK
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar festivali AKÜ Devlet Konservatuvarı ile 7 yıldır kesintisiz olarak başarı ile yürüttüklerini kaydetti. Acar, akademisyenlerden birçok destek gördüklerini ifade ederek, “Dinar Belediyesi olarak bilim insanlarımız ile 7 yıl boyunca kesintisiz bu işi yürütüyoruz. İnanıyorum ki bu festivalimiz yıllar boyu devam edecek. ‘Dünyada ilk Müzik yarışması Dinar’da yapıldı’ mitolojisi ile yola çıktık. İnanarak yaptık, bütün dünyayı da buna inandırdık. Bu nedenle geleceğimize güzel bir miras bırakıyoruz” şeklinde konuştu.
İNSANOĞLUNUN YAPISINDA SANATA VE KÜLTÜRE YATKINLIK VAR
Son olarak söz alan Dinar Kaymakamı Musa Şahin ise insanlığın var olduğu ilk günden beri sanatla ilgilendiğini belirtti. Şahin, “İnsanoğlunun yapısında sanata ve buna bağlı olarak oluşan kültüre karşı bir yatkınlık var. Biz temelinde sanat ve kültür olan çok kapsamlı olarak bir festival yapıyoruz. Önemli bir tarihi mekân üzerindeyiz. Apameia dediğimiz çok önemli bir antik şehrin merkezindeyiz. Anadolu tarihi kadar eski bir tarihi var bu toprakların. Hititler de var, Frigler de var, Lidyalılar da var, Persler de var ve hepsinde de arta kalan eserler var. Buna bağlı olarak da belediyemizin ve üniversitemizin çok haklı olarak bir sanat, kültür ve müzik festivali yapma isteği yerindedir” diye konuştu.
PERFORMANSLAR SERGİLENDİ
Konuşmaların ardından ünlü Keman Virtüözü Cihat Aşkın ile Arp Ve Kaval Sanatçısı Çağatay Akyol müzik severler ile bir araya geldi. Performansların ardından dinleyicilere bilgiler veren Cihat Aşkın, Dinar’ın dünyada çoban kavalının çalındığı ilk yer olduğunu ve festivalin daha da büyüyerek devam etmesini umut ettiğini ifade etti. Ayrıca protokol üyeleri tarafından ünlü fotoğraf sanatçısı Prof. Dr. Güler Ertan’ın “Dans ve Renk” isimli fotoğraf sergisi, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin oluşturduğu “Sesten Renge VII” isimli karma resim sergisi ve uluslararası katılımlı “Seramiğin Sesi III” isimli karma seramik sergisi ziyaret edilerek eserler hakkında bilgiler alındı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti