Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dinar şehidini bağrına gömdü – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Dinar şehidini bağrına gömdü

Hakkari Yüksekova-Şemdinli yolu üzerinde önceki gün PKK’lı teröristlerin köprüye yerleştirdiği patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan 2 askerden Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş’ın cenazesi, dün memleketi Dinar’da kalabalık bir cemaat tarafından son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Alper İzzet Taşbaş için Dinar ilçe merkezdeki Hükümet Konağı önünde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin cenazesi protokol, polis ve jandarma araçları ile ambulansların sirenleri eşliğinde alana getirildi.
Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Tören öncesi Dinar Belediyesi tarafından Türk bayrakları dağıtıldı. Cenaze törenine katılanlar yolun her iki tarafına sıralanarak Türk bayrakları ve tekbirlerle şehidi karşıladı.
FERYADLAR
YÜREKLERİ DAĞLADI
Şehidin annesi Saliha, eşi Ümmühan, dedesi İzzet Taşbaş ile ablası İlknur Aygünoğlu ve diğer yakınları, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağladı. İlknur Aygünoğlu, “Kuzum al bayraklara mı sarılıp da geldin, yavrum duyuyor musun beni kuzum, amca biz yandık amca” diye feryat etti.
Şehidin adının yazılı olduğu kağıdı öpen Aygünoğlu, “Senin adına da sana da kurban olurum kuzum, Alperim, benim kardeşimi götürmeyin, Allah belanızı versin kardeşime mi kıydınız” diye ağladı. Bu sırada şehidin annesiyle halası Münevver Karaaslan fenalık geçirdi. Şehidin annesi, eşi, kızları 14 yaşındaki Begüm ve 5 yaşındaki Ecrin ile ablası İlknur Aygünoğlu ile diğer yakınları 2 ambulans ve askeri araçla tören başlamadan Akçaköy’deki baba evine gönderildi. Şehidin annesi Saliha Taşbaş, ambulansa sedyede oturarak götürüldü.
ŞEHİDİN NAAŞI TEKBİRLERLE OMUZLARDA TAŞINDI
Cenaze sırasında Bakan Veysel Eroğlu ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya baba Nazmi Taşbaş’ın koluna girerek ayakta durmasına yardımcı oldu. Vali Güner ile MHP Milletvekili Mehmet Parsak da şehidin dedesi İzzet Taşbaş’ı teskin etmeye çalıştı. Bir süre sonra ayakta durmakta zorluk çeken dede için sandalye getirildi. 5 bini aşkın kişinin katıldığı cenaze töreninde kadınlar da erkeklerle birlikte saf tuttu. Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun ikindi vakti kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi tekbirler eşliğinde omuzlara alındı. Şehidin cenazesi helallik alınması için Akçaköy’deki baba evine, ardından defnedilmek üzere köy mezarlığına götürüldü. (Kocatepe Haber Merkezi)

Hakkari Yüksekova- Şemdinli yolu üzerinde önceki gün PKK’lı teröristlerin köprüye yerleştirdiği patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan 2 askerden Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş’ın cenazesi, Van’daki törenin ardından Afyonkarahisar’a gönderildi. Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı’na inen ‘Türk Yıldızları’ adlı askeri uçakla getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tören mangası tarafından alındı. 15 yıllık Uzman Çavuş olan İzzet Alper Taşbaş’ın babası Nazmi, annesi Saliha, eşi Ümmühan, kızları Begüm ve Ecrin Taşbaş da cenazeyi karşılamak için hava alanına gitti. Şehidin cenazesi, cenaze aracına konularak konvoy eşliğinde Dinar İlçesi’ne götürülmek üzere yola çıktı.
Şehidin Dinar’a bağlı Akçaköy’deki baba ocağı önünde ise taziye alanı oluşturuldu. Şehidin kerpiçten yapılma baba evine Türk bayrağı asılırken, eve giden toprak yollara, Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri tarafından hızlıca mucur döküldü.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti