Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dinar’a depreme dayanıklı yeni konutlar

Bu haberin fotoğrafı yok
Dinar'a depreme dayanıklı yeni konutlar

Deprem bölgesi olan Dinar’da özel sektör
tarafından yaptırılan yeni konutlar satışa sunuldu

Dinar’da özel sektör tarafından yaptırılan depreme dayanıklı konutların açılışı gerçekleştirildi. Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Belediye Meclis Üyeleri, bazı Özel Banka yetkilileri ve vatandaşların katıldığı programda, 3+1 şeklinde yapılan özel dairelerin tanıtımı gerçekleştirildi. Başkan Acar örnek daireyi inceleyerek, dairenin özellikleri gördü.
İncirli Mahallesi’nde bulunan, Kandemir İnşaat tarafından yapılan altı katlı binalar Başkan Acar ve beraberinde bulunan heyet tarafından ziyaret edilerek incelendi. Başkan Acar’a, Kandemir İnşaat Firması Müteahhiti Ahmet Kandemir refakat ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi ve inşaat alanı gezdirildi. Müteahhit Ahmet Kandemir, inşaat temelinde kullanılan Antalya’dan gelen BST firması tarafından açılan depreme dayanıklı fore kazık sistemi hakkında da Acar’a detaylı bilgi verdi. Alınan bilgiye göre, şu ana kadar 138 adet fore kazık sistemi uygulandığı ve bu sistemin devam edeceği öğrenildi.
Kandemir evlerinin özelliklerini sayan Osmanlı Emlak sahibi Osman Daşkın dairelerin 3+1 şeklinde yapıldığını belirtti. Daşkın, “Bu evlerin yapılışından en büyük özelliği Fore Kazık sistemiyle yapılmış olmasıdır. Dinar’ın ve bölgesinin deprem bölgesinde olması nedeniyle evlerimiz bu sistemde yapılmıştır. Fore kazık dediğimiz sistem ise, zeminin bir delgi makinesi yardımı ile kazıldıktan sonra donatısının yerleştirilip betonlanması ile oluşan kazıklardır. Diğer bir adı yerinde dökme betonarme kazıktır. Çapları 65 cm ile başlayıp 150 Cm’lere kadar çıkabilmektedir” dedi.
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar Kandemir Konutlarının açılış kurdelesini kestikten sonra dairelerle ilgili yaptığı açıklamada, dairelerin çok güzel yapıldığını, içini gezdikten ve özelliklerini tanıdıktan sonra dairelerin çok daha konforlu olduğunu anladığını belirterek şunları söyledi:
“Örnek dairemizi gezdik. İşçisinden en üst yöneticisine kadar hepinizi dairelerden ötürü kutlarım. Dairelerimiz gerçekten de çok konforlu ve güvenlikli olmuş. Bir ailenin rahatlıkla yaşayabileceği bir daire olmuş” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti