Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dinçer kemik iliği naklini anlattı

Tıp Fakültesi mavi salonda
Dinçer kemik iliği naklini anlattı

Tıp Fakültesi mavi salonda gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili ve Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adem Aslan, tıp fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, alanında uzman hocaları öğrencilerle buluşturduklarını söyledi.
İç Hastalıkları, Hematoloji ve Kemik İliği Nakli Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Dinçer, doktorların olmazı oldurmaya çalıştıklarını ve insan ömrünün uzatmak için tüm yolu denediklerini ifade etti. 1900’lü yılların başından itibaren insan ömrünü uzatma konusunda birçok çalışma yapıldığını dile getiren Dinçer, “1900’lerin başında insan ömrü ortalama olarak 30’du. Ardından çıkan aşı ve antibiyotikler ile beraber daha sonra geliştirilen tıbbi prosedürler, çip teknolojinin gelişmesiyle görüntüleme teknolojisinin artması, 90’ların başından itibaren kök hücre tedavileri ile beraber insan ömrünü uzatmaya başladık” diye konuştu.
Kök hücre tedavisinin zorluklarından ve özelliklerinden bahseden Dinçer, 10 bin kan hücresinden sadece 1 tanesinin kök hücre olduğunu ifade etti.