Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dinlediler, öğrendiler, gezdiler – Kocatepe Gazetesi

Dinlediler, öğrendiler, gezdiler – Kocatepe Gazetesi
Dinlediler, öğrendiler, gezdiler

il Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde, Asım Kocabıyık Anaokulu öğrencilerine depremlere hazırlık eğitim verildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknisyeni Vahit Yıldız, deprem sırasında binadan çıkmaya çalışılmaması gerektiğini söyledi

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afyonkarahisar genelindeki okullarınöğrencilerine depreme hazırlık eğtimi vermeye devam ediyor. Müdürlük çalışmaları çerçevesinde Asım Kocabıyık Anaokulu öğrencilerine de temel eğitim verildi.
Eğitimi veren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Teknisyeni Vahit Yıldız, depremin yerin derinliklerinden gelen bir sarsıntı olduğunu belirterek “Depreme karşı hazırlıklı olmalıyız” dedi.
HAYAT ÜÇGENİNİZİ OLUŞTURUN
Arama ve kurtarma eğitiminde temel olarak “Hayat üçgeni” üzerinde durduklarını kaydeden Yıldız, “Deprem sırasında kanepe, koltuk gibi mobilyaların yanına ellerimizi başımıza koyacak şekilde, bacaklarımızı karnımıza doğru çekerek uzanmalıyız. Bu, sizin hayat üçgeninizin oluşmasını sağlayacaktır” dedi.
PENCEREDEN, CAMDAN UZAN DURUN
Yıldız, depremin değil sağlam olmayan binaların ölümlere neden olduğunu hatırlatarak öğrencilere şu bilgileri verdi:
“Deprem sırasında saklanacağımız yerleri, deprem olmadan belirlemeliyiz. Camlı eşyaların bulunduğu bölgelerden uzak durmalıyız. Yine beyaz eşyaların yanında saklanmamız da doğru olmaz. Yatağımızı pencereden uzak kurmalıyız. Yatmadan önce perdeleri sıkı sıkı çekmeliyiz. Yattığımız yerin yan tarafında dolaplar, raflar varsa, bunları mutlaka sabitlemeliyiz.”
MUTFAĞA
GİRMEK YOK
Deprem sırasında yapılmaması gerekenlerin de olduğunu hatırlatan Vahit Yıldız, “Deprem olurken, kaçmaya çalışmamalıyız. Mutfağa girmemeliyiz. Çünkü en çok kırılacak eşya, mutfakta bulunur. Deprem olduğunu farkettikten sonra merdiven boşluklarına ya da asansöre de koşmamalıyız” diye konuştu.
PANİĞE KAPILMAYIN
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim ve Halkla İlişkiler Birim Amiri Fatih Müftüoğlu ise deprem sırasında paniğe kapılmamak gerektiğinin altını çizdi. Müftüoğlu, “Paniğe kapıldığınız takdirde ne yapacağınızı bilemezsiniz. Evde bir hasar durumu söz konusu olduysa gerekli şekilde yardım talebinde bulunamazsınız. Bu nedenle deprem sırasında hayat üçgenini yapıp, paniğe kapılmamak, en doğru harekettir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Arkadaşlarına örnek oldular

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli, “hayat üçgeni” çalışmasını, Asım Kocabıyık Anaoukulu öğrencilerine uygulamalı bir şekilde anlattı. 2 anaokulu öğrencisi, Vahit Yıldız’ın anlattığı ve gösterdiği biçimde masa kenarına uzanarak deprem sırasında ne yapması gerektiğini arkadaşlarına gösterdi.

Telsizli uygulama

Asım Kocabıyık Anaokulu öğrencileri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ndeki depreme hazırlık eğitiminde merakları ve soruları ile dikkat çekti. Bir öğrencinin “Siz telsiz de kullanıyorsunuz” demesi üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli telsiz uygulaması yaptı. Anaokulu öğrencisi Duru Tiryakioğlu, Vahit Yıldız’ın telsizi ile Fatih Müftüoğlu’na soru sordu. Müftüoğlu da soruyu yine telsiz üzerinden cevapladı.

Çikolata ikram edildi

Asım Kocabıyık Anaokulu öğrencilerine, eğitimden önce çikolata ikram edildi.

112 Helikopteri hatırası

Asım Kocabıyık Anaokulu öğrencileri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ndeki eğitimleri çerçevesinde Müdürlük’e ait araçların yanı sıra 112 Acil Servis’in kullandığı helikopteri de görme fırsatı buldu. Öğrenciler, helikopteri uzun süre inceledikten sonra helikopter önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Schatzi, çocuklara gösteri yaptı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi’nde Golden Retriever cinsi Schatzi adlı enkaz arama köpeği, Asım Kocabıyık Anaokulu öğrencilerine özel gösteri yaptı. Schatzi’nin gösterisi, çocuklar tarafından beğenildi.

Personel eğitim için hazır kıta

Asım Kocabıyık Anaokulu’nun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde gördüğü eğitimde Müdürlük personelinin gayreti dikkatlerden kaçmadı. Eğitim ve sonrasında yapılan incelemelerde Fatih Müftüoğlu, Vahit Yıldız, Taner Altun, Ahmet Elmas, Erkan Tuna, Nail Bıldırcın, Hasan Açıkalın, Selim Babuç, Veli Arıevi, Sadettin Aslanbek, İsmail Halaç ile Mehmet Nur Özhan hazır bulundu.