Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dış politikada hata yapılmamalı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Dış politikada hata yapılmamalı

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, hükümetin dış politikadaki adımlarını dikkatli atması gerektiğini söyledi

3 mağazanın açılışına katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, ülke gündemiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Boydak “Bizim tek beklentimiz Türkiye’nin siyasi olarak özellikle dış politikada artık hata yapmaması. Beklentimiz bu. Hükümetimizden özellikle beklentimiz dış politikada hata yapılmasın. Ekonomi politikalarında çok teşekkür ediyoruz hakikaten güzel gidiyor, biz de arkasındayız, ekonomik gelişmelere saygı duyuyoruz. Çok yenilikçi çalışmalar var. Bizim dış dünya ile olan ilişkilerimizde, yakın bölge ile olan ilişkilerimizde artık hata yapma lüksümüz yok. Hükümetimiz de bunu görmekte. Biz Afyon’dan da bunu söylemek istiyoruz. İnsanlar geleceğinden emin olduğu zaman harcama yapıyor. İnsanlar mutlu olduğu zaman harcama yapıyor. Bizim de buna ihtiyacımız var” dedi.
“GELECEKTEN
UMUTLUYUZ”
Türkiye ekonomisinin büyümesinde bir miktar yavaşlama olduğunu belirten Boydak, “Ekonomimizde bir miktar küçülme değil de daha yavaş büyüme dönemine girmiş bulunmaktayız. Bunu hepimiz biliyoruz, geçen sene yüzde 8.5 civarında büyüyen Türkiye ekonomisi bu sene tahminlerde yüzde 4.5- 5 civarında büyümesi öngörülüyor. Ancak biz grup olarak büyüme rakamımızı aşağıya çekmedik. Özellikle, İstikbal markamızda da bu sene Türkiye’nin yüzde 4-5 büyüme hedefine paralel değil yüzde 15 büyüme koyduk. Şu ana kadar aldığımız veriler, bunu gösteriyor. 6-7 aylık bir süreç var sene sonuna kadar, inşallah bu trend devam eder. Biz Türkiye’nin geleceğinden çok umutlu olduğumuz gibi Afyon’un geleceğinden de umutluyuz, onun için böyle yerler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
MOBİLYACILIK ANLAYIŞI DEĞİŞTİ
Türkiye’de mobilyacılık anlayışını değiştirdiklerini ifade eden Boydak, konuşmasında şu vurguları yaptı: “Eskiden mobilya dendiği zaman özellikle şöyle anlaşılırdı. Mobilyacıya gidersin 100 lira fiyat çeker bu mal 30 liraya alınır. Maalesef biz bunu yıllarca yaşadık. Standart fiyat standart kalite anlayışını Türkiye’de gerçekleştirdik. anlayışı ile. Eskiler hatırlar. Yıllardır biz bu Afyon’dan para kazanıyoruz, Allah razı olsun ekmeğinizi yedik. Yıllardır da biz buraya kazandırıyoruz. Birbirimize karşılıklı ticaret faaliyeti. En güzeli de bu değil mi? Burası Türkiye’nin yiyecek içecek deposu. Türkiye’nin kalbi burada atıyor. Önce kendimizi seveceğiz, ondan sonra da bu şehrimize yaptığımız katkıları arttıracağız. Katkıların artması, yatırımlarımızı mümkün olduğunda kentimizde öne çıkan sektörler olarak yapacağız. Şunu da çok önemsiyoruz, ben bu kentte birlik beraberlik ruhunu ben görüyorum. Özellikle aile şirketlerinin ortaklık kurulmuş işletmelerin uzun süre yaşayabiliyor olması da hoşuma gidiyor.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti