Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyabet hastalığı ciddiye alınmalı – Kocatepe Gazetesi

Diyabet hastalığı ciddiye alınmalı – Kocatepe Gazetesi
Diyabet hastalığı ciddiye alınmalı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin düzenlediği “Diyabet Okulu” programı çerçevesinde 2012- 2013 Dönemi’nin katılımcılarına belgeleri törenle verildi. Törende yapılan konuşmalarda Diyabet’in ciddiye alınması gerektiği vurgulandı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Diyabet Eğitim Birimi tarafından gerçekleştirilen Diyabet Okulu Katılım Belgelerinin takdim programına katılan Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, belge almaya hak kazananları tebrik etti.
İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün de yapmış diyabetle mücadelede ilk basamağın egzersiz olduğunu, daha sonra ilaç tedavisi geldiğini söyledi. Akgün, diyabet, tansiyon, kalp ve damar rahatsızlığı olan, fazla kilolarından kurtulmak isteyen hastaları yeni açılan Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne beklediklerini hatırlattı.
Hastane Yöneticisi Dr. Hasan Arslan ise diyabetin önemli bir hastalık olduğunu mutlaka ciddiye alınması gerektiğini belirterek kendi ailesinde de diyabet hastaları olduğunu, ileriki dönemler için kendisinin de genetik faktörlerden dolayı Tip 2 Diyabet hastalığına aday olduğunu açıkladı.
Diyabet Okulu sorumlu hekimi Uzm. Dr. Ufuk Özoğuz ise programa katılanlara teşekkür ederek diyabet hastalarının hastalıkları nedeniyle kendileriyle sürekli iletişim halinde olmaları gerektiğini söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)