Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyaliz Merkezi’nde tanışıp evlendiler – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Diyaliz Merkezi'nde tanışıp evlendiler

Afyonkarahisar’da iki diyaliz hastası hayatlarını birleştirdi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi’nde tanışan ve iki ay içinde evliliğe karar veren çiftin mutlulukları gözlerinden okundu. Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği Başkanı Erol Öztürk, herkesi organ bağışına davet etti

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde kurulan Diyaliz Merkezi’nde tanışan ve birbirilerine aşık olan iki genç, evlenmeye karar verdi. Diyaliz Merkezi’nde kıyılan nikahla birlikte 41 yaşındaki Muammer Sezer ile 28 yaşındaki Zeynep Baş, hayatlarını birleştirdi. 2 ay önce Diyaliz Merkezi’nde birbirilerini gören ve aşık olan Muammer Sezer ile Zeynep Baş’ın nişan töreni ise 3 Haziran 2012’de Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın diyaliz hastaları için verdiği yemekte gerçekleştirildi.
İLK GÖRÜŞTE AŞK
Evlilik nedeniyle mutlu olduğu görülen 41 yaşındaki Muammer Sezer, “Zeynep, diyalize gelmişti. İlk görüşte aşık oldum. Her şey 2 ay içinde gelişti. Ailesinden istedim, vermediler. En sonunda kaçırmaya karar verdim. Biz birbirimizi deli gibi seviyoruz. 8 yıldır diyaliz hastasıyım” dedi.
28 yaşındaki Zeynep Baş da “İlk geldiğim zaman gördüm sevdim, babam vermeyince biz de kaçarak evlendik” diye konuştu.
BÖBREK BAĞIŞI UMUDU VAR
İki diyaliz hastasının evlenmesi ile ilgili organizasyonu yapan Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği Başkanı Erol Öztürk, herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet etti. Öztürk, “Diyaliz hastalarının evlenmeleri bir risktir. Bir hastanın diyalizde yaşama ömrü ortalama 7 yıl. 7 ay yaşayan hastamız da var, 25 yıl yaşayan hastamız da var. Böbrek bağışı umudumuz var. Morallari çok yüksek. Onlara acil organ bulunması için dua ediyorum. Herkesten organ bağışı konusunda duyarlı davranmalarını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
DERNEKLER DE YARDIM ETTİ
Çiftin düğünün Sinanpaşa ilçesinin Tınaztepe beldesinde gerçekleştirileceğini hatırlatan Öztürk, diyaliz hastalarının evlenmesi sürecinde Yarım Elma Yardım Derneği ile Gül Anneler Derneği ile Afyonkara-hisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri’nden ciddi destek gördüklerini kaydetti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti