Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyetisyen Danışma Hattı hizmete açıldı

İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüs

İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüs salgını nedeniyle uzunca bir dönem evde kalmak zorunda olanlara yönelik Sağlıklı Beslenme ve Ağırlık Kontrolü için Diyetisyen Danışma Hattını hizmete açtı.

Diyetisyen Danışma Hattı, 0 272 229 19 29 telefon numarası üzerinden hafta içi 08.30-17.30 saatleri arasında hizmet verecek.
Diyetisyen Danışma Hattı hizmeti hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, yasal kısıtlama çerçevesinde 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarla beraber gönüllü olarak 1 ayı aşkın süredir evlerinde kalanların olduğunu kaydetti.
Dr. Korkmaz, “Evde kal çağrılarına uyarak şu anda büyük çoğunluğumuz evdeyiz. Bu süreçte zorlu ve zorunlu koşulların olması, evde kalma süresinin uzaması, hareketsizlik, kişilerin stres altında hissettiklerinde veya sıkıldıklarında normalden daha fazla yiyecek tüketimleri sonucu vücut ağırlığında değişimlere sebep olabilir. Bu durum da kişiden kişiye farklılık gösterir. Yaş, boy, kilo ve cinsiyet gibi faktörlerin göz önüne alınarak sağlıklı bir reçete sunulması gerekiyor. Müdürlüğümüz bünyesinde görevli olan uzman diyetisyenlerimiz de bu noktada halkımızla birebir muhatap olarak kendilerine gerekli tavsiyeleri vermek için hazırlar. Bunun için Sağlıklı Beslenme ve Ağırlık Kontrolü için Diyetisyen Danışma Hattını hizmete açıyoruz. Uzmanından sağlıklı beslenme önerileri almak isteyen vatandaşlarımız bu hattımızı rahatlıkla arayabilirler.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti