Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Döğer’i dışladığımız doğru değil” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Döğer’i dışladığımız doğru değil”

İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan İhsaniye Mahalli İdareler ve Turizm Birliği (İMİT) ile ilgili açıklamalarda bulundu

İMİT bünyesinde, İhsaniye Kaymakamlığı ve İhsaniye Belediyesi ile Döğer ve Gazlıgöl dışındaki bütün kasaba belediyelerinin yer aldığını söyleyen Kaymakam İlhan;
“İMİT’in, Döğer’i dışladığı; doğru değildir. Tam tersine İMİT, Döğer Belediyesi’ne de 2 defa katılım dâvetinde bulunmuş; ancak, zikredilen belediye meclisi her iki dâvete de olumsuz cevap vererek, İMİT’e katılmayı reddetmiştir. Emre Göleti, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’ne; etrafındaki festival alanı, Hazine’ye; ‘devlet ormanı’ tâbir edilen alan ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na aittir. Döğer Belediyesi ile hiçbir ilgisi bulunmayan bu alanların, İMİT’e tahsis edilmesi için, Kaymakamlığımca, resmî süreç başlatılmıştır. Tahsis işleminin nihâyete ermesiyle birlikte, İMİT tarafından, bahse konu alanlarda Frig Vadisi’nin tanıtımına dönük bir rekreasyon projesi uygulanacaktır” dedi.
“Koruma imar planı
çalışması başlattık”
Emre Göleti’nin çevresinde, Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 1988 yılında aldığı kararla tescillenen çok sayıda 1. ve 2. derece tarihî, arkeolojik ve tabiî kültür ve tabiat varlığı bulunduğunu kaydeden Kaymakam İlhan; “Göletin ve bu varlıkların korunması ve gölet çevresinde çarpık yapılaşmaya meydan verilmemesi için Kaymakamlığımca, koruma imar planı çalışması başlatılmıştır. Çalışma tamamlanıncaya kadar, gölet etrafında yapılaşmaya gidilmesi, imar mevzuatına aykırılık oluşturacaktır. .İlçe genelindeki taşımacılık faaliyeti, Kaymakamlığımca ve halkımızın menfaatine olarak, yeniden düzenlenmiş ve bu çerçevede, İhsaniye ve Gazlıgöl taşımacılık kooperatifleri, “Frig Vadisi Taşımacılık Kooperatifi” adı altında birleşerek, İhsaniye-Afyonkarahisar arasında çalışmaya başlamışlardır. Kaymakamlığıma intikal eden geribildirimler; birleşmeden ötürü, halkımızın son derece memnun olduğu ve birleşmenin hizmet kalitesini artırdığı yönündedir. Döğer taşımacılık kooperatifinin de bu birliğe dâhil olması, arzulanmaktadır” diye konuştu.
“Şahsım hakkında iftira furyası yürütülüyor”
Kaymakam İlhan, haklarında imar yolsuzluğu ve başka bazı suçlardan ötürü adli ve idari işlem tesis edilen şahısların, isterik hezeyanlar içerisine girdiğini ve bu doğrultuda şahsı ve Kaymakamlık aleyhine, çeşitli mahfillerde, yalan ve iftira furyası yürütmeye başladıklarını da sözlerine ekledi. İlhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu nevi furyalara, Gazlıgöl’den alışık olduğumu; zira hukuken, tamamen, yenik durumda olanların sığındıkları biricik limanın, hile, desise ve entrika limanı olduğunu ve bu şahısların, müstahak oldukları hukukî karşılığı mutlak sûrette ve ziyâdesiyle alacaklarını bilmenizi isterim. İhsaniye Kaymakamlığı, daima ve her konuda, Döğer Halkı’nın yanında olmayı sürdürecek olup; resmî açıklamalar dışında, hiçbir bilgiye itibar edilmemesi yerinde olacaktır.” (Kocatepe)

Taşımacılık projesi hayata geçti

İhsaniye Kaymakamlığının, uzunca süredir üzerinde çalıştığı, taşımacılığı birleştirme projesi, 26 Eylül 2011 tarihi itibariyle hayata geçti

Proje doğrultusunda kurdurulan, “Frig Vadisi Taşımacılık Kooperatifi” bünyesinde şimdilik İhsaniye ve Gazlıgöl minibüsleri yer alıyor. Konuyla ilgili olarak, Kaymakam İlhan şöyle konuştu; “Taşımacılığa ilişkin olarak, Kaymakamlığıma ve Başsavcılığa intikal eden çok sayıda şikâyet doğrultusunda; suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak, vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunulmasını sağlamak ve elbette kamu esenliği için, Kaymakamlığımın gözetim ve denetimi altında, merkez ve Gazlıgöl taşımacılık kooperatifleri, fiilen birleşmişlerdir. Zikredilen birleşmenin; sosyal barışa ve ilçe halkının birlik ruhuna önemli katkı sağlayacağını düşünmekteyim. Uygulama sonrasında aldığımız geribildirimler, halkımızın son derece memnun olduğu ve hizmet kalitesinin arttığı yönündedir.” İlerleyen günlerde, diğer hatların da düzenleneceğini ve yeni kooperatife dâhil edileceğini kaydeden İlhan, “Artık hedefini netleştiren ve turizm noktasında markalaşmak için hummalı bir çalışma içerisine giren İhsaniye’de, her şey, turizm şehrine yakışır hâle getirilecektir.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti