Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Doğru teşhis sorunu çözer” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Doğru teşhis sorunu çözer”

Türk Tarım Orman-Sen 10 Nolu Şubesi’nin 4. olağan genel kurul toplantısı dün yapıldı.

Garden Kale Otel’de saat 12.00’de başlayan genel kurul seçimine tek aday ve liste olarak katılan Türk Tarım Orman-Sen’in eski ve yeni Şube Başkanı Abdullah Umurhan güven tazeledi. Sendikanın 110 delegesinden 76’sının katıldığı kongrede sandıktan 75 geçerli oy çıktı. Kongrede konuşan Abdullah Umurhan, sorunlara doğru teşhis konulması hâlinde çözümlere ulaşılacağını kaydetti.Türk Tarım Orman-Sen 10 Nolu Şubesinin 4. olağan genel kurul toplantısı yoklama ve açılışın yapılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından divan Türk Haber-Sen Şube Başkanı Mehmet Demirel’in başkanlığında; Mehmet Daşdemir ve Ramazan Yaykıran’dan oluştu. Türk Tarım Orman-Sen 10 Nolu Şubesi’nin eski ve yeni Başkanı Abdullah Umurhan açılış konuşmasını yaptı. Umurhan, Türkiye için hayati öneme sahip konuların tartışıldığı bir dönemde yapılan kongrenin zamanlaması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığını ifade etti. Demokratik, Alevi, Ermeni ve AB açılımları denilirken ülkenin açılmamış hiçbir konusunun kalmadığı görüşünü aktaran Umurhan; “Türkiye Kamu-Sen’in bir tek sahibi vardır. Türk memuru ve Türk Milleti. Yıllardan beri ülkemizde onbinlerce vatandaşımızın canına, kanına mal olan bir terör sorunun vardır. Hepimiz terörün bitmesini, akan kanının durmasını, bu topraklarda yaşayan herkesin dostça, kardeşçe, mutlu huzurlu bir yaşam sürmesini arzu etmekteyiz. Sorunlara doğru teşhis konulduğunda çözüm de bulunmuş olur. Devletle milleti bir araya getirecek kaynaştıracak tek unsur memurdur. Kamu hizmetlerinin eksiksiz sunumudur. Devletin bölge halkına şefkatli ellerinin uzanması için yatırımların arttırılması gerekmektedir.” dedi.
Herkes görevini iyi yapmalı
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, vatanını en çok sevenin, görevini en iyi yapan olduğunu sendikacı olarak, birincil görevin çok iyi yapılması geketiğine dikkat çekti. Uslu; “Ben il temsilcisi olarak görevimi çok iyi yapmalıyım. Kamu-Sen İl Temsilcisi, görevini çok iyi yapmak mecburiyetinde. Milletvekilimiz ve il başkanı da görevini çok iyi yapmak zorunda. Bu seçilmiş olan kesim, görevini çok iyi yapmak mecburiyetinde. Tabi bu görevi iyi yaparken, büyük diyalogun esas olduğunu, Türkiye’nin bütün sorunlarını, konuşabilir, tartışabilir hale getirmek, sanırım hepimizin asli görevidir. İl temsilciliği, milletvekilliği, il başkanlığı yan gelip yatmak olmamalıdır. Bunları söylerken, herkes görevini iyi yaparsa, bizim de temsil etmiş olduğumuz emek kesimine biraz daha aşın, biraz daha işin, ancak bu şekilde üretilebileceğini düşündüğüm için, bu görüşlerimi ifade etmek istiyorum.”diye konuştu.
Ciddi birikimler
elde edildi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, demokrasinin temel özelliğinin, örgütlü toplum olduğunu bir ülkede demokrasinin güçlü olması halinde orada örgütlü toplumun, etkin ve yaygın olduğunun görüleceğini dile getirdi. “Eğer bir ülkede demokrasi güçlü değilse, demokrasi güçlülerin kendi akıbetini sağlamada araç olarak kullanılıyorsa, o ülkede örgütlü toplumdan bahsedemezsiniz.”diyen Ünlütepe; “Memur sendikacılığının geçmişi tazedir. 18 Yıllık bir örgüttür. Ama 18 yıllık süreç içinde ciddi çabalar, ciddi birikim elde ettiniz. Bu birikimlerden Türk demokrasisi faydalanmak zorundadır. Siyasi partiler, kamu yönetiminde etkin olmak, kamu yönetiminde söz dinleyenlerin kendi yanında olmasını isterler. O yüzden ‘Benden yana olan sendikalara üye olun’ ibaresi kullanılmaktadır. ‘Olmazsan sana şunları yaparım’ şeklinde Türkiye’de demokrasinin hala aksadığının, Türkiye’de demokrasinin yeterince oturmadığını göstermektedir. Ciddi bir şekilde, yandaş sendikaların oluşturulması için büyük çaba harcanmaktadır. Örneğin Türk-İş kaç rakamıyla başladı, bugün kaçta. Elbette bunlar yaşanacaktır. Siyasi iktidar kendi yandaş sendikasını oluşturmak için çaba harcayacaktır. Ama başaracağım demek, bir işi yarı yarıya yapmaktır.” şeklinde konuştu.
Kamu-Sen “uyuyan dev”
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Erol Özsoy, Türkiye’nin çok çetin ve tehlikeli bir dönemden geçtiğini kongrenin millete, devlete, camiaya hayırlı uğurlu olmasını diliedi. Kendilerinin bir sevdanın adı olarak yola çıkarak kurdukları Kamu-Sen’i il bazında ve Türkiye bazında devleştiren bir kabuğa benzeten Özsoy; “On bin 400 bin diyerek geldik. Biz ilde Selamet Hocamızla, Abdullah kardeşimiz devam ettiik. Onlardan devraldık. Şimdi biz bu görevi yapmaya çalışıyoruz. Şunu çok ciddiyetle söylüyorum ki, bu uyuyan devi uyandıramıyoruz. Kamu Sen’i ben Ankara’da söylediğim gibi, uyuyan bir deve benzeti-yoruz. Bir avuç ülke düşmanı, ülkenin altını üstüne getirirken, dev bir organizasyon olan Kamu-Sen, gerektiği gibi kendini güçlü hissettirememektedir. Bundan sonra Kamu-Sen’in birincil konusu, milli direniş meseleleri olmalıdır. Çünkü biz Kamu-Sen’i milli direnişin kalesi olarak görüyoruz.”ifadelerini kullandı. Kamu-Sen İl eski Temsilcisi Selamet Yıldırım, 1 hafta önce Ankara’da emeklilerin toplantısın katılıldığını emeklilerin problemleri üzerine yoğunlaşıldığını söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Kemalettin Yılmaz konuşmacıların pek çok konulara değindilklerini ülkenin iyi yönetilmediğni söyledi. Tarım ve et sektörlerindeki sorunlar hakkında konuşan Yılmaz şunları söyledi: “Tarım hükümetin kötü yönetiminden payını almıştır. Terör yüzünden ülkemiz hayvancılık ve tarım potansiyelinin atıl vaziyettedir. Bilim ve tekniğin gücünün bir damla süt yaratmaya ve sürdürülebilirliği sağlamaya yetmemektedir.”
Çalışan karşılığını alacak
Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, sendika olarak 1992 yılında başladıkları mücadeleyi, ilk gün belirledikleri ilkelerde sürdürdüklerini bildirdi. Bugüne kadar hep dik durduklarını ve bu gücü üyelerinden aldıklarını söyleyen Genel Başkan Demirci sözlerine şöyle devam etti: “Kamu çalışanlarının haklarını geliştirmek adına birçok önemli adım attık. Hiç eğilmedik, bükülmedik. Kimse de bundan sona bizden bunu beklemiyordur herhalde. Eğilmeye, bükülmeye hiç niyetimiz yok. Çalıştığımız kamu kesimlerinde, kamu hizmetinin verimli hale getirilmesine katkı koyan bir sendikayız. Yürüttüğümüz mücadelede bugüne kadar, eşit işe eşit ücret verilmesi gibi önemli birçok terminoloji geliştirdik. Sendikamızın başardığı işler bizim görevimizdir. Problemleri çözmek bizim boynumuzun borcu. Çalışıyorsak, hak ediyorsak karşılığını alacağız. Bu sendikamızın temel ilkesidir.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Faaliyet ve denetleme kurulu raporları tek tek okunarak oy birliği ile ibra edildi. Dilek ve temennilerin ardından seçime gidilmesiyle genel kurul toplantısı sona erdi.
İşte yeni yönetim:
Türk Tarım Orman-Sen Yönetim Kurulu Şube Başkanı Abdullah Umurhan, Şube Sektereti Nurettin Dağdelen, Mali Sekreter Menderes Yılmaz, Teşkilatlandırma Sekreteri Hasan Özdemir, Eğitim Sekreteri Neriman Memiş, Mevzuat Sekreteri Fethi Molla, Basın Sekreteri Hasan Kalabaş.
Şube Denetleme Kurulu Üyeleri: Metin Bodur, Mehmet Keskin, Gani Altan.
Şube Disiplin Kurulu Üyeleri: M. Özgür Özkaya, Mikail Kumru, Alpaslan Altıntaş.
Üst Kurul Delegeleri: Abdullah Umurhan, M. Rauf Başaran, Kerim Ulay, Ahmet Aydın. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti