Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğu Ekspresi Yemek Dâhil Mi?

Son zamanlarda artan popülerliği ile Doğu Ekspresi, gezginlerin uğrak rotalarından biri haline dönüştü. Konuyla ilgili araştırma yapanların sorguladıkları ilk ihtiyaçlar arasında Doğu Ekspresinde yemeğin dahil olup olmadığı oluyor

Son zamanlarda artan popülerliği

Kimi zaman bilet bulmanın zor olabildiği Turistik Doğu Ekspresi hakkında merak edilenleri okurlarımız için araştırdık.

DOĞU EKSPRESİ NEDİR?

Doğu Ekspresi,  kompartımanlı bir trenle yapılan yolculuktur. Ankara’dan Kars’a giden bu trenin 4 ayrı tipte vagonu var. Doğu Ekspresini; Ankara’dan hareket eden ve Anadolu’nun tüm güzelliklerini gözler önüne sere sere Kars’a ulaşacağınız harika bir tren yolculuğu olarak tanımlamak mümkündür.

İNDİRİM ÇEŞİTLERİ MEVCUT

Doğu Ekspresi ile seyahat etmek isteyenler indirimli bilet almak için gidiş dönüş ve genç bilet alarak yüzde 20 indirim kazanabiliyor. “Genç bilet” indiriminden faydalanmak için yaş aralığı 13-26 arasıdır. Öğretmenlere, askerlere, en az 12 kişilik gruplara, basın kartı olanlara, engellilere, 12-18 yaş arası çocuklara ve TCDD çalışanı, emeklisi olan kişilere, ailesine yüzde 20 indirim uygulanıyor. 65 yaş üstü kişilere yüzde 50 indirim ve TCDD çalışanına ise ücretsiz seyahat imkânı sunuluyor.

DOĞU EKSPRESİ GÜZERGÂHI NASIL İLERLİYOR?

Turistik Doğu Ekspresi Ankara’dan hareket ediyor ve yolculuk rötar olmazsa 24,5 saat sürüyor. Güzergâhlar sırasıyla; Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars’tır. Doğu Ekspresi’nde bir adet yemekli vagon mevcut olup günün her saati yiyecek temin edilebiliyor. Hatta kahvaltı ve akşam yemeği menüsü de mevcut. Alkol satışı yok.

DOĞU EKSPRESİNE GİDERKEN YANINIZA NELER ALINMALIDIR?

Atıştırmalık, mevye, hava sıcaklığına göre tedbir alınması gerekiyor. Ancak yolcular arasında su ısıtıcısı, elektrikli ocaklarını yanlarına alanların olduğu da ifade ediliyor. Trende internet olmadığını ve telefonun ara sıra çekmediği de bilinmelidir. Evcil hayvan sadece pulman vagonda sahibiyle birlikte seyahat edebiliyor. Erzurum’a yaklaşırken cağ kebabı siparişi vermek mümkün, görevliler yönlendiriyor. Genellikle tren en güzel manzaralara sahip yerlerden sabah saatlerinde geçtiği için gün doğumunu kaçırmamak yolculara tavsiye ediliyor. Valizleri de yolcularla birlikte alınıyor ayrı bir yer sözkonusu değil. Çarşaflarla, yastık kılıflarının genel olarak temiz olduğu ifade ediliyor.