Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğu’da Alarm. 4 Gün Kuş Uçmayacak

6-8 Eylül olayları davasında kararların açıklanmasından sonra Diyarbakır, Van, Şırnak, Hakkari, Batman ve Kars’ta; gösteri yürüyüşü, açık ve kapalı yer toplantıları ile her türlü protesto eylemleri, bu eylemler için kente giriş ve çıkışlar 20 Mayıs’a kadar yasaklandı.

6-8 Eylül olayları davasında

Diyarbakır, Van, Şırnak, Hakkari, Batman ve Kars’ta; gösteri yürüyüşü, açık ve kapalı yer toplantıları ile her türlü protesto eylemleri, bu eylemler için kente giriş ve çıkışlar 20 Mayıs’a kadar yasaklandı.

ELEBAŞILARA CEZA YAĞDI

Kobani Davası’nda kararlar açıklandı… Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile MYK üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobani davasında karar açıklandı. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 42 yıl, Figen Yüksekdağ 23 yıl 6 ay, Ahmet Türk 10 yıl hapis cezası çarptırıldı. Altan Tan, Ayhan Bilgen ve Aysel Tuğluk beraat etti. Ayla Akat Ata’nın tahliyesine karar verildi.

O İLLLERDE ALARM VAR

6-8 Eylül olayları davasında kararların açıklanmasından sonra Diyarbakır, Van, Şırnak, Hakkari, Batman ve Kars’ta; gösteri yürüyüşü, açık ve kapalı yer toplantıları ile her türlü protesto eylemleri, bu eylemler için kente giriş ve çıkışlar 20 Mayıs’a kadar yasaklandı.
Diyarbakır Valiliği de yaptığı açıklamada 4 günlük yasak kararı alındığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2014 yılında gerçekleşen ve “6-8 Ekim Olayları” olarak bilinen süreçte vatandaşlarımızın ve kolluk görevlilerimizin can ve mal güvenliğine yönelik saldırıların da gerçekleştiği olayların dava duruşmasının Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde 16.05.2024 tarihinde yapılacağı bilindiğinden daha önce ilimizde gerçekleşen vahim olayları tekrar gerçekleştirmek arzusunda olan terör örgütü sempatizanları, marjinal ve radikal gruplar tarafından bu olayları -sözde- protesto etmek amacıyla ilimiz genelinde yasa dışı eylem/etkinlikler gerçekleştirme çabası içinde olabilecekleri, bu eylem/etkinlikler nedeniyle kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği ve toplumsal çatışma çıkarılmak istenebileceği değerlendirilmektedir.

Bahse konu eylem ve etkinliklerin ilimizde de yapılabileceği değerlendirildiğinde” kamu düzeni ve güvenliği bozulabileceğinden, can ve mal güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanması güçleşeceğinden”;

Açık alanlarda bahse konu olaylara ve davaya ilişkin yapılmak istenilen (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma vb.) her türlü eylem,

Bu eyleme katılmak amacıyla geldiği anlaşılan şahıs ve araçların diğer illerden ilimiz sınırına girişleri,

Dış ilçelerimiz açısından ise bu eyleme katılmak amacıyla çıkışları ve/veya il merkezimize girişleri,

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C Maddeleri gereğince (Jandarma bölgesi dâhil) il ve ilçe mülki sınırlarımız içerisinde, 16.05.2024 günü saat 18.45’ten 19.05.2024 günü saat 23.59’a kadar (4) gün süreyle YASAKLANMIŞTIR.”

BATMAN VALİLİĞİ DE DUYURDU

Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada da benzer ifadeler kullanıldı.

Açıklamada şunlar aktarıldı:

“İlimizde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla Valilik Makamının 16.05.2024 tarihli kararıyla 16.05.2024 günü saat 00.01’den 19.05.2024 günü saat 23.59’a kadar 4 (Dört) gün süre ile Batman İl sınırları içerisinde;

– Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere gösteri yürüyüşü, açık hava ve kapalı yer toplantıları, Basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stand kurulması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetlerin YASAKLANMASINA,

– Yukarıda belirtilen tarihler arasında, ilçelerimizden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak veya ilimiz güzergahını kullanarak, başta yukarıda belirtilen örgütsel çağrılarda bahsedilen konu ve benzer konulara ilişkin her türlü kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılım sağlanmasının önlenmesi amacıyla, kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılması muhtemel şahıs/şahıslar/grup/grupların 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi gereğince ilimiz ve ilçelerimize girişlerine, buralardan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına İZİN VERİLMEMESİNE KARAR VERİLMİŞTİR.”

KARS VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Kars Valiliği’nden yapılan açıklamada yasaklama kararı duyuruldu.

Açıklamada şunlar aktarıldı:

“Valilik Makamının 16.05.2024 tarih ve 98696860.18349.(12470)-12 sayılı “Yasaklama Kararı” konulu Olur yazısı ile; Valilik Makamının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar, spor faaliyetleri, bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç olmak üzere açık alanlarda yapılmak istenilen (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma vb.) her türlü eylemin, bu eyleme katılmak amacıyla geldiği anlaşılan şahıs ve araçların diğer illerden ilimiz sınırına girişlerinin, ilçelerimiz açısından ise bu eyleme katılmak amacıyla çıkışlarının ve/veya il merkezimize girişlerinin, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C maddeleri gereğince il ve ilçe mülki sınırlarımız içerisinde (Jandarma bölgesi dâhil), 16.05.2024 günü saat 00.01’dan 19.05.2024 günü saat 23.59’a kadar (4) gün süre ile yasaklanmasına karar verilmiştir.”