Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doktora saldırıyı kınadılar – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Doktora saldırıyı kınadılar

Gaziantep’te bir doktorun saldırı sonucunda öldürülmesi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da doktorların tepkisini çekti. Afyonkarahisar Tabip Odası üyeleri ile sağlık sendikaları temsilcileri, sağlık kurumlarının yöneticileri, Yeni Devlet Hastanesi’nde bir araya gelerek saldırıyı protesto etti

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görev yaparken bir kişi tarafından bıçakla öldürülen doktor Ersin Arslan için Afyonkarahisarlı doktorlar basın açıklaması yaptı. Yeni Devlet Hastanesi’nde bir araya gelen doktorlar, olayı kınadı. Bir hafta boyunca siyah kurdele ile görev yapma kararı alan doktorlar, İstiklal Marşı okuyarak doktor Ersin Arslan için saygı duruşunda bulundu.
SOMUT ADIM ATILMADI
Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırının giderek arttığını, bu konuyla ilgili önlem alınmadığını söyledi.
Demirkırkan, “Ciddiyetine dikkat çekmemize ve en yetkililerden başlayarak gereği için adım atma çağrımıza rağmen ne yazık ki bir somut adım atılmamıştır” dedi.
HEKİMLERİN
CANLARIYLA
OYNANDI
Demirkırkan, sağlıktaki popülist politikalar sonucunda sağlık çalışanlarına saldırının arttığına dikkat çekerek “Bu cinayeti herkes gördü. Sadece ülkeyi yönetenler görmedi ve duymadı. Sağlıkta dönüşüm programı ile hekimi hedef gösteren Sağlık Bakanı duymadı. Popülist politakaların günlük kazanımları üzerinden hekimlerin canlarıyla oynandı” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Demirel: Dr. Ersin Arslan meslek şehidimizdir

Afyonkarahisar Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Nevzat Demirel, Gaziantep’te görevi başındaki doktorun öldürülmesinin kabul edilir bir durum olmadığını söyledi

Demirel, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep’te görevi başında bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan’ın meslek şehidi olduğunu ifade etti.
Demirel, “Yıllardan beri özveri ile hastalarımıza hizmet verme uğraşında olan sağlık çalışanlarına bu tür şiddet ve saldırılar giderek artmaktadır. Böylesine özveri ve inançla hizmet eden sağlık çalışanlarının bu tür şiddete maruz kalması kabul edilebilir durum değildir. Umudumuz benzer durumların bundan sonra yaşanmaması için ilgilileri biran önce gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.” diye konuştu. (Kocatepe)