Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DP Genel Başkanı Uysal’dan Demirel’e ziyaret

Bu haberin fotoğrafı yok
DP Genel Başkanı Uysal'dan Demirel'e ziyaret

Demokrat Parti Genel Başkanı hemşerimiz Gültekin Uysal ve Başkanlık Divanı üyeleri 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i Günüz Sokaktaki evinde ziyaret etti

Konuklarının elini tek tek sıkarak karşılayan Demirel yaptığı konuşmada “Sap döner, keser döner, bir gün de hesap döner” diyerek “Siyaset sabır işidir, çalışma işidir. Sabredin, gayret edin, milletin hakkını, hukukunu koruyun. Sesinizi çıkarın, koşun, öncesinde yaptığımız gibi. Biz size başarılar diliyoruz, hoş geldiniz.” şeklinde konuştu.
“SİYASET SABIR İŞİDİR”
Ziyarette konuşan Süleyman Demirel: “Hepinize hoş geldiniz diyorum ve Demokrat Parti kongresinde görev aldığınız için sizleri tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. İşiniz kolay değildir, onu bilerek bu görevi aldınız. Esasen Türkiye’de siyaset kolay değildir. Çünkü siyasetin bir takım şartları çarpıtılmıştır. Bütün bunlara rağmen Türkiye sorunlarını mutlaka meşru zeminlerde kalarak, meşru hedefleri gözeterek halledecektir. Meşruiyet dışında bir şey düşünülemez. Meşruiyetin temelinde de serbest halk iradesine dayalı milli hakimiyet yatar.
Biz bunu 60 senedir savunuyoruz. Demokrat Parti, bunun savunuculuğunu herkesten iyi yapacaktır, buna hiç şüphe yok. Senelerce beraberce koştuk bir çoğunuzla. Ama şimdi bayrak sizin elinizde. Sizin başarılı olacağınızı canı gönülden diliyorum. Hep söylüyorum; Sap döner, keser döner, bir gün de hesap döner. Siyaset sabır işidir, çalışma işidir. Hemen bir görev alınca ertesi gün, kimseyi kucağında iktidar getirip koymaz. Ama sabrederseniz, muhalefet yoluyla hizmet yapmak olduğu gibi, iktidar yoluyla da hizmet yapmak gelir. Millet, sağolsun bize bu görevleri geçmişte verdi. Sabredin, gayret edin milletin hakkını, hukukunu koruyun. Sesinizi çıkarın, koşun, öncesinde yaptığımız gibi. Biz size başarılar diliyoruz, hoş geldiniz” dedi.
“GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAK
ÜZERE BURADAYIZ”
Genel Başkan Gültekin Uysal da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Genel Başkanım ve siz değerli basın mensupları. Başta sayın cumhurbaşkanımıza şahsımı ve heyetimi kabul ettiği için, nezaket gösterdiği için, sizlerin huzurunda şükran ve minnet duygularımı ifade ediyorum. Türkiye’de 10 yıl yüksek devlet memurluğu, 21 yıl milletvekilliği, 10 yıl başbakanlık, 7 yıl cumhurbaşkanlığı yaparak bu milletin ve devletin, cumhuriyetin, medeniyet mücadelesinin ortak hafızası olmuş, sayın cumhurbaşkanımızın huzurundayız. Türkiye’nin kısıtlı imkanları ile, önce mühendis, sonra genel müdür, sonra milletvekili, sonra başbakan, sonra cumhurbaşkanı olarak pek çok dünya ülkesinde hiçbir devlet büyüğüne nasip olmayacak bir çizgi ile bu ülkeye, bu millete hizmet etme şerefine nail olmuş sayın cumhurbaşkanımızın huzurunda olmaktan, geçmiş misyonumuza verdiği emekleri bir kez daha sizlerin huzurunda şükran ve minnet duygularımızı ifade etmekten dolayı ayrıca büyük bir mutluluk içerisindeyim” diye konuştu.
“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”
Uysal konuşmasında, “Türkiye’nin kalkınma ve demokrasi mücadelesini uç noktaya taşımak için verilen mücadelenin bugün bayraktarları olarak sorumluluğumuza uygun bir şekilde yapılan büyük kongremizde mesuliyeti aldık ve bugünlere geldik. Bundan sonra da bu bayrağı geçmişten devraldığımız değerler, misyonumuz, hizmetlerimiz ve bugünkü sorumluluklarımızla beraber yarınlara taşıma ümidiyle, mücadelesiyle, azim ve kararlılığıyla bu mücadeleyi vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu hafızanın bize devrettiği bu bayrağı, Türkiye’nin de beklentisi doğrultusunda daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza inancımız tamdır. Demokrasiye inandık, millete inandık, çare vardır dedik. Beraberimizde mücadeleci arkadaşlarımızla bu göreve talip olduk. Bugün de milletlerin, toplumların yaşama hakkının mücadele azimleriyle ölçüldüğü bir noktada, mücadele azmimizi ortaya koyduk. İnşallah bu süreçte Cenab-ı Hakk’ın ve başka çok değerli büyüklerimizin yardımlarıyla, bu mücadeleyi hep beraber yapacağımızın inancını bir kez daha sizlerin huzurunda azim ve kararlılıkla ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.
ÖZAL’IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNE İNANMIYORUM”
Ziyaret sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili sorulan soruyu cevapladı. Yaşanan olayların üzerinden 19 yıl geçtiğini hatırlatan Demirel, “Tabii hadiselerin üzerinden 15 seneden fazla zaman geçti. 19 sene geçti. 19 sene zarfında zaman zaman böyle bir şey ortaya atıldı konuşuldu. Şu ana kadar böyle bir şey ortaya çıkmadı. Ben şimdi şahsi kanaatimi söylersem, yani o araştırmaya ters düşmüş olurum. Ama ben söyledim şahsi kanaatimi. Ben böyle bir şeye inanmıyorum. Rahmetli Özal’ın öldürüldüğüne, zehirlendiğine vesaireye inanmıyorum. Çünkü ölümünden hemen kısa süre sonra yani 5 – 6 saat sonra; 5 – 6 saat sonra değil 10 saat sonra gelebildim ancak ben. Çünkü İzmir’deydim. Bana o gün doktorların söylediği, hep bir ağızdan ‘buraya ölü geldi’ dediler. Ondan sonra ben de doktor değilim ki zaten bunlara inandım. Ben Başbakanım. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Eğer bir şey varsa. Ondan sonra ailesi bir süre sonra hadisenin vadesiyle ölme değil de, öldürülme şeklinde olduğu üzerinde ısrarla duruldu. İşte mesele şeye gelmiş; bir de adli tıp mailesinde söylüyor. Tabi ki, bu tür şeyler gizli kalmamalıdır. Laf bitmiyor çünkü bu lafı tüketmek lazım bir yerde. Neyse ne. Öyleyse öyle. Öyleyse kim yaptıysa onu bulmak lazım. Değilse kesmeleri lazım. 19 sene 20 sene sürmez. Mesele bu iddialar çıktığı günden itibaren böyle birşeyin olabileceğine ben ihtimal vermedim. Benim şahsi kanaatim bu. Söz konusu olan Devlet Başkanı’dır. Devletin bir sürü imkanları var. Araştırır bulur, çıkarır ortaya. Ama Türkiye’de devletin bulup çıkardığı ya da bulamadığı şeylere de inanmıyor kimse. Yani devlet bunu çıkardıktan sonra, bir şey dese de kimse inanmıyor. Varmış dese inanmıyor” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti