Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DP ile ilgili ciddi iddia

Bu haberin fotoğrafı yok
DP ile ilgili ciddi iddia

Demokrat Parti Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal’ın AK Parti’den Afyonkarahisar milletvekili adayı olacağı iddiaları yerel gündemde tartışılırken, ulusal gündeme bu konuyla bağlantılı ciddi bir iddia yansıdı. Cumhuriyet Gazetesi DP’nin borçlarını ödeyecek olan AK Parti’nin DP’li bir kaç isme listelerinde yer vereceğini yazdı

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre anlaşılması hâlinde Demokrat Parti’nin borçları Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından ödenecek, DP’li birkaç isim de AK Parti’den aday gösterilecek.
Cumhuriyet Gazetesi’nin dün manşetinde yer alan ve tartışmalara neden olan haber şöyle:
“AKP, BBP ile 7 Haziran’da yaptığı ittifakla girdiği seçimden yüzde 2 oy alan SP ile ittifak için görüşmelerini sürdürüyor.
AKP, tek başına iktidar için 18 yeni sandalye kazanma hedefi için SP ile ittifak girişimleriyle yetinmedi. AKP kulislerine göre sürpriz bir girişim daha başladı. AKP’nin 1 Kasım hesapları içine DP de girdi. DP, halen Gültekin Uysal’ın genel başkanlığında faaliyetini sürdürüyor. 1950’de iktidar olan DP’nin ismini taşıyan parti, son olarak merkez sağın iki partisi ANAP ve DYP’nin de çatısında birleştiği parti olmuştu. DP aynı zamanda seçime katılmaya hakkı olan partiler arasında yer alıyor. Ancak özellikle para gelirleri açısından durumu iç açıcı olmayan parti büyük parasal borçların sıkıntısı altında ayakta kalmakta zorlanıyor. Partinin milyonlarla ifade edilen borçları olduğu belirtiliyor. AKP de partinin ödeyemediği borçlarını dikkate alarak DP’ye önemli bir teklifte bulundu. AKP, DP’ye borçları karşılığında partiyi satın almayı önerdi. Görüşmelerde anlaşılması durumunda partinin borçları ödenerek yönetimi AKP’nin eline geçecek. Ancak bu alışveriş AKP’nin kendi kasasından DP’nin borçlarını ödemesi yoluyla değil başka formüllerle gerçekleştirilecek. DP’den genel başkan Uysal ile 1 ya da 2 ismin de milletvekili listesine konabileceği belirtiliyor. DP, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye genelinde 76 bin oy almıştı. AKP’nin amacının yalnızca bu 76 bin oyu değil aynı zamanda DP ismini de ele geçirmek olduğu kulislerde konuşuluyor.
Partinin elinde malvarlığı olarak, Turgut Özal tarafından yaptırılan Balgat’taki eski ANAP Genel Merkezi bulunuyor.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti