Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DP lideri Uysal’dan Bakan Eroğlu’na açılış ve iftar eleştirisi: “Bu yaptıkları onlara zehir zıkkım olsun”

24 Haziran seçimleri öncesinde
DP lideri Uysal’dan Bakan Eroğlu’na açılış ve iftar eleştirisi: “Bu yaptıkları onlara zehir zıkkım olsun”

24 Haziran seçimleri öncesinde Afyonkarahisar’da seçim çalışmalarını sürdüren Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Gültekin Uysal, Sultandağı İlçesi ile Çobanlar İlçesini ziyaret etti.  Uysal Çobanlar İlçesi’nde seçmenleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. İYİ Parti Disiplin Kurulu Üyesi Sefa Değirmen tarafından organize edilen yemekte seçmenlerine seslenen Uysal, milletin derin sessizliğinin bir dip dalga geleceğinin göstergesi olduğunu ifade etti.
“EROĞLU KAMU İMKANLARNI
SONUNA KADAR KULLANIYOR”
Konuşmasının başında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kamu imkanlarını sonuna kadar kullandığını belirterek, “Bir Bakanımız var seçime 15 gün kalmış, DSİ’nin açılışı adı altında her ilçede iftar programları yapıyor. Daha düne kadar bunların söylemini biliyoruz, Hazreti Ömer’in adaletinden bahsediyor, devletin işi olduğunda devletin mumunu yakan, kendi özel işi olduğunda kendi mumunu yakıyor menkıbeleriyle senelerce insanlarımızı anlatanlar, bugün ben oldum mantığı içerisinde bu devlete domuzdan bir kıl koparma mantığı ile baktıkları için şimdi bu söylediklerini unutmuşlar ve parti devletine dönüştürerek yaptıklarını hak görmektedirler. Ama buradan söylüyorum onlara zehir zıkkım olsun” diye konuştu.
“MİLLETİN ALEYHİNE EL KALDIRIYORLAR”
Konuşmasında Afyonkarahisar Şeker Fabrikasının satışına da değinen Uysal, Afyonkarahisar’da şeker fabrikalarının satılması aşamasında ne yerel teşkilatlarından ne milletvekillerinden ses çıkmadığını vurguladı. Uysal, “Gözlerinin önünde Şeker Fabrikasının satışı gerçekleşiyor ama bunların hiçbiri sesini dahi çıkaramıyorlar. Sizler oylarınızla Türkiye Büyük Milet Meclisine milletvekili gönderiyorsunuz ama bir bakıyoruz ki; orda her gün milletin aleyhine oy kullanıyorlar” şeklinde konuştu.
“YARGILAMAZSAK NAMUSSUZUZ”
İYİ Parti Miletvekili adayı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, terör örgütüne de değinerek, şöyle dedi:
“ Devleti ele geçireceğiz diye bu FETÖ örgütüyle işbirliği yapıp bütün siyasi partilere operasyon yapan sensin, senin bilgin dahilinde yaptı. Ne zamanki ucu kendilerine dokundu yandım anam diyerek Türkiye’de bir paralel yapı var dediler. O paralel yapıyı da, onu Türkiye’nin başına musallat edenlere de, FETÖ terör örgütünü de onun suç ortağını da Allah bizlere imkan verdiğinde millet önünde yargılamazsak namussuzuz.”
“KİRAZ ÜRETİCİSİNİN
TEMSİLCİSİ OLACAĞIM”
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Gültekin Uysal, “Kira üreticisinin mecliste temsilcisi olacağım” dedi.
AK Parti Hükümetinin 16 yıldır sürdürdüğü yanlış tarım politikalarıyla çiftçiyi perişan ettiğini dile getiren Uysal, “Bu hükümet üretim yapılmayan bir ülke istiyorlar” dedi. Uysal, Sultandağı pazarını gezerek esnafın ve vatandaşların sıkıntılarını dinledi.
Kiraz alım yerlerini ziyaret eden Uysal, kiraz üreticilerinin sıkıntılarına ortak oldu. Bir kiraz üreticisi Uysal’a seslenerek, Dünya çapında kiraz yetiştirilen Sultandağı’nın tanıtımının yapılmadığını ifade etti.
Üretici; “Oğlum Ankara’da oturuyor ve marketten aldığı kirazın Arjantin kirazı olarak satıldığını ve 15 liradan aldığını söylüyor. Tamamen bizim kirazımız ve ayak oyunları ile ithal edilmiş gibi ülkemizde daha çok paraya satılıyor. Ama üreticiden alınırken 20 yol öncesin fiyatıyla alıyor” diye konuştu.
Üreticilerin dertlerini dinleyen Uysal, “Bizim Afyonkarahisar olarak bir eksiğimiz var. Karadeniz’deki fındık üreticisi, siyasetçisiyle, esnafıyla, çeşitli birliklerle bir birliktelik sağlıyor. Ama bizde bu yok. Burada bir şey olduğu zaman belediye başkanının yakasına yapışıyorsunuz, muhtarın yakasına yapışıyorsunuz. Afyonkarahisar’ın 6 milletvekilinden kimin yakasına yapışacaksınız. Görüyoruz çiftçimizin hali perişan, esnafımızın anası ağlıyor. Bugün Türkiye’de iki grup var. İktidardan beslenenler var. Bir tane iktidara yakın müteahhidin cezası sildiler, bu yüz binlerce küçük esnafın vergisine tekâmül eder. Ne adına yapıyorlar, din adına, hak adına, hukuk adına, milli irade adına, demokrasi adına. Bilin ki bular neyi abartarak söylüyorsa, onun içini boşaltıyorlar” diye konuştu.
“EVİNİZDEKİ PARALAR TÜRK LİRASI MIYDI, DOLAR MIYDI?”
Uysal, Sultandağı ziyaretlerini İYİ Parti Sultandağı İlçe Teşkilatının düzenlediği İftara katıldı.  Yemek sonrası Sultandağlılara seslenen Uysal, 24 Haziran seçimlerinde Sultandağlıların tarafını belli ettiğini ifade etti. Hükümetin en yüksek bütçelere sahip olmasına rağmen yatırıma ayırdığı paranın çok az olduğunu belirten Uysal, şunları söyledi:
“Cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümete nasip olmamış bir bütçeyle ülkeyi yönetiyorlar. Buna rağmen yatırıma ayrılan para çok düşük. İstiyorlar ki üretim yapılmasın. İstiyorlar ki insanlarımız çalışmasın ve kendilerine biat etsin. 15 yılda 18 kez vergi affı çıkardılar. İnsanlarımız bugünün vergisini ödeyemez durumda iken geçmişe yönelik borçlarını nasıl ödesinler. Bir de tutturmuşlar milletin dişinden tırnağından artırdığı tasarrufu olan dolarlarını bozdurmalarını istiyorlar. Peki sormazlar mı adama evlerinizden çıkan paralar Türk Lirası mıydı, dolar mıydı? Peki sen bozdurdun mu dolarlarını?”
Sultandağı’da düzenlenen iftarın ardından Derecine Beldesine geçen Uysal, “Meydanlarda höyküreceksiniz; ama muhalefet, TBMM’de daha yakın zamanda ‘İsrail ile yapılan bütün anlaşmaları askıya alalım’ teklifini getirdiğinde orada gidip, ‘Hayır’ vereceksiniz. Bu ülkenin kaynaklarını faiz lobilerine aktardılar. Komşularımız artık terör örgütleri. Köyler boşaltılmış ve şehirlerde kimileri dini örgütlerin eline kimileri de sosyal yardımlaşmalara mahkum edilmiş. İşte bu gidişata dur demek için yola çıktık” diye konuştu.
Uysal, daha sonra Dereçine Belediyesine geçerek, İYİ Partili Belediye Başkanı Aykut Okumuş ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti