Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dr. Uygun, Karaciğer Yağlanmasına Karşı Uyardı

Özel Fuar Hastanesinin Gastroenteroloji ve Dâhiliye Uzmanı, Yardımcı Doç. Dr. İsmail Uygan, karaciğer yağlanmasına karşı uyardı.

Özel Fuar Hastanesinin Gastroenteroloji

Özel Fuar Hastanesi’nin Gastroenteroloji ve Dâhiliye Uzmanı Yardımcı Doç. İsmail Uygan, karaciğer yağlanması konusunda bilgiler verdi.

“Karaciğer yağlanması giderek artan bir sağlık sorunu haline gelmekte ve ciddi sağlık komplikasyonlarına yol açabilmektedir.” diyen Dr. Uygan, şunları kaydetti: “Karaciğer yağlanmasının nedenleri arasında genellikle yanlış beslenme alışkanlıkları, obezite, hareketsiz yaşam tarzı ve alkol tüketimi gibi faktörler vardır. Karaciğer yağlanmasının belirtileri genellikle belirsizdir ve hastalar tarafından fark edilemeyebilir. Karaciğer yağlanmasını önlemenin ve tedavi etmek büyük önem taşır. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, düzenli egzersiz ve alkol tüketiminin sınırlanması karaciğer sağlığını korumak için önemlidir. Obeziteyle mücadele etmek, düzenli sağlık kontrollerini ihmal etmemekte karaciğer yağlanmasını önlemede etkilidir. Düzenli sağlık kontrolünden geçmek, sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek herkes için gereklidir. Karaciğer sağlığınız sizin en değerli varlığınızdır, ona gereken özeni göstermeyi unutmayın.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti