Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DSİ birinciliğini koruyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
DSİ birinciliğini koruyor

2015 yılının 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı dün tamamlandı. Toplantıda Afyonkarahisar’da 2015 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluşun başında 108 milyon 70 bin 318 TL ile Isparta Devlet Su İşleri 18 Bölge Müdürlüğü yatırımlarının geldiği belirtildi

2015 yılının 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu Başkanlığında yapıldı.
BAZI KAYMAKAMLARIN
SON TOPLANTISI
Toplantının açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu yaptı. Uslu, Bakanlar Kurulu kararı ile bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen toplantının il açısından büyük önem arz ettiğini belirtti. Mübarek Ramazan ayının geride bırakılıp, mübarek Ramazan Bayramı’nın idrak edildiğini söyleyen Uslu; “Bu vesile ile Koordinasyon Kurulu’nun ve basınımızın değerli temsilcilerinin geçmiş bayramlarını tebrik ediyoruz. Bu süreç içerisinde mülki idare amirlerinin rutin yaz kararnamesi yayınlandı. İlimizde ki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına son defa katılacak olan Kaymakam arkadaşlarımız var. Tayini çıkıp bundan sonra başka illerde hizmetlerine devam edecek olan Kaymakamlarımız var. Kendilerine Afyonkarahisar iline, ilçelerinde vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek yeni görev yerlerinde başarılar, aileleri ile birlikte mutlu, sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyoruz” dedi.
TOPLAM BEDEL
4 MİLYARIN ÜZERİNDE
2015 yılı üçüncü dönem itibariyle ildeki kamu yatırımlarının proje sayısının 983 olduğunu kaydeden Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, toplam proje bedelinin 4 milyar 23 milyon 177 bin 615 TL olarak açıkladı. Bu projelere ait önceki yıllar harcamasının 1 milyar 921 milyon 331 bin 47 TL olduğunu ifade eden Uslu; “Bu yılın ödeneği ise 570 milyon 105 bin 523 TL ve dönem sonu harcaması 167 milyon 761 bin 497 TL’dir. Buna göre yatırımlarda yüzde 9 nakdi, yüzde 51 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır” diye konuştu.
DSİ BİRİNCİ SIRADA
Dr. Adem Uslu, Afyonkarahisar’da ki yatırımcı kuruluşlarından 2015 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluşun başında 108 milyon 70 bin 318 TL ile Isparta Devlet Su İşleri 18 Bölge Müdürlüğü’nün birinci sırada olduğunu bildirdi. Uslu şöyle konuştu: “İkinci sırada ise yine 88 milyon 872 bin 623 TL ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üçüncü sırada 80 milyon 463 bin 602 TL ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yer almaktadır. Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında en fazla ödeneğin 142 milyon 810 bin 955 TL ile eğitim, kültür, spor sektörüne aittir. İkinci sırada 130 milyon 123 bin 917 TL ile ulaştırma sektörü, üçüncü sırada 119 milyon 341 bin TL ile tarım orman sektörü yer alıyor.”
YATIRIMLAR
DEVAM EDECEK
Dönem sonu harcamaları hakkında da bilgiler veren Dr. Adem Uslu, Konya Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü’nün 35 milyon 654 bin TL. ile ilk sırada yer aldığını kaydetti. Uslu; “İkinci sırada 30 milyon 128 bin TL ile Isparta Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü, üçüncü sırada ise 25 milyon 184 TL ile Isparta TEİAŞ 7. Bölge Müdürlüğü yer almaktadır. Mevsim yaz ayı. Uzun süren yağışlı baharın ardından yaz mevsimine tam anlamı ile Afyonkarahisar olarak girmiş bulunmaktayız. Üçüncü dönem yatırımların çok yoğun devam ettiği ve edeceği dönem olacak. Toplantımızda yatırımcı kuruluşlarımız olmak üzere sonrasında bölge ve il müdürlüklerimiz olmak üzere sırasıyla söz vereceğiz. Koordinasyon sağlanması ile toplantıdan maksimum fayda sağlanmış olacak” şeklinde konuştu. ATSO Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya; Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Yatırımcı Kuruluşların bölge ve il müdürleri, ilçe belediye başkanları katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın haberinin ayrıntıları yarın gazeteniz Kocatepe’de

Gazlıgöl’e kestirme havaalanı yolu gündemde

Gazlıgöl turizm bölgesine Zafer Havaalanı’ndan 14 kilometrelik yeni bir kestirme yol bağlantı talebinin uzun yıllar
gündemde olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, konuyu 3. koordinasyon kurulu toplantısına da taşıdı

Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı 2. toplantısında dile getirilen Gazlıgöl turizm bölgesine yatırım yapan yatırımcıların yapımı devam eden Ankara-İzmir oto yoluna bir çıkış ve Zafer Havaalanı’ndan Gazlıgöl’e 14 kilometrelik yeni bir kestirme yol bağlantı talebi olduğunu hatırlattı.
USLU: ÖDENEK İÇİN
FİZİBİLİTE GEREK
Dr. Adem Uslu, Gazlıgöl turizm bölgesine Zafer Havaalanı’ndan 14 kilometrelik yeni bir kestirme yol bağlantı talebinin uzun yıllar gündemde olduğunu belirtti. Bir önceki Koordinasyon Kurulu Toplantısında bu konunun gündeme getirildiğini söyleyen Uslu; “Yapılan yazışmalar neticesinde Karayolları 3. Bölge Müdürlüğümüzün verdiği cevap; ‘Bu yollar turizm niteliğinde olacak yollardır. Dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bize ödenek aktarması, ayırması halinde biz bu yolu yapabiliriz’ denilmiştir” dedi.
3. Bölge Müdürlüğünün bu ifadesini ödenek talebi ile birlikte Kültür Turizm Bakanlığı’na yazacaklarını aktaran Uslu; “Böyle bir durumda bunun herhangi bir fizibilite çalışması yapılmadan böyle bir yatırımın yaklaşık ne kadara mal olacağı belli olmadan ödenek talep etmemizin çok doğru olmayacağını düşünüyorum. Arkadaşların 14 kilometrelik alanda bir çalışma yaparak kaba taslak bir ödenek maliyetinin ortaya çıkarılmasının doğru olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
MUTABAKAT SAĞLANIRSA OLUR
Konya Karayolları 3. Bölge Müdürü Ömer Baylar, sözkonusu yolun sorumluluk sahası dışında kaldığını belirtti. Her yıl Haziran ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin biraraya gelerek protokol taslağı üzerinde çalıştıklarını kaydeden Baylar; “Kültür ve Turizm Bakanlığı revize yaparak bu söz konusu yolu bizim bakım, işletme, trafik hizmetleri ve yapım noktasında bu talepte bulunulabilir. Bu talep yapıldığı takdirde fizibilite çıkarılmasını Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz uygun görürlerse yolun bakımı ile ilgili bir protokol bedeli var. Örneğin 14 kilometrelik yol için Kültür Turizm Bakanlığı’nca bize 7 ile 14 trilyon lira arasında bir parayı bakanlık nezndin de verirse biz valilik makamının düşündüğü eyleme geçebiliriz. Ama asıl olan Ulaştırma Bakanlığı’nın bu konuya olur vermesidir. Bu aşamada valilik makamı üzerine düşen yazışmaları yapıp bakanlık nezdin de bu talebi olumlu karşılatabilirseniz gerisi kolay. Burada asıl olan ödenekten ziyade yasal olarak o yola bizim girmemizin izin verilmesidir” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti