Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DSİ yatırımları incelendi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
DSİ yatırımları incelendi

Bolvadin’de faaliyete giren ve yapılması planlanan sulama sahaları yerinde incelendi. Bolvadin AK Parti İlçe Başkanı Musa Pektaş, ilçesine DSİ yatırımlarını kazandıran Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na minnettar olduklarını vurguladı. Pektaş, yatırım ve çalışmalar nedeniyle DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı’ya ve emeği geçen herkese ilçe halkı adına teşekkür etti

İlk olarak Hamzabey mevkiinde geçen sezon hizmete giren 2 bin 400 dekar kapalı sistem sulama sahasını gezen heyet daha sonra Bozkuş mevkiinde açılan deneme su kuyusunda ve yapımı planlanan Harlak mevkisinde incelemelerde bulunuldu.
Toprak Sulama Başkanı Ali İhsan Özdemir’den sulama kuyularındaki sıkıntılar ile ilgili bilgi alan Su Sondaj Şube Müdürü Ünsal; “Silt problemi olan kuyularda zaman içinde dolgular meydana gelir. Pompa aşınır, verim düşer ve randıman alınmaz. Kuyudan aldığımız su numunesini inceledikten sonra silt problemini ortadan kaldıracağız.” dedi. AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Musa Pektaş, partisinin iktidarından önce sulanabilir arazinin yok denecek kadar az olduğunu, Ortakarabağ köyünde yağmurlama sistemi ile 630 dekar, Özburun göleti ile 6500 dekar, Merkez Ağılönü 5. Kısım Kapalı Sistem Damlama Sulama Sistemi ile 2400 dekar, Dipevler Köyünde Kapalı Sistem Damlama Sulama Sistemi ile 900 dekar arazi olmak üzere ilçede toplam 10 bin 430 dekar arazinin sulanır hale geldiğini belirtti. Pektaş şöyle konuştu: “Yapımı devam eden Kurucuova göleti ile 510 dekar, projesi tamamlanan bu yıl ihaleye çıkarılacak Kemerkaya Yedikapı göleti ile 8000 dekar, merkez Alkaloid Fabrikası karşısı ve Harlak mevkiinin de dahil olduğu alana yaklaşık 5000 dekar araziyi sulanır arazi haline getirme çalışmaları devam ediyor. Bu sayede 13 bin 500 dekar arazi ile birlikte sulanır arazi miktarı Bolvadin’de 25 bin dekar araziye ulaşacaktır.”
İnceleme gezisine; DSİ Genel Müdürlüğü Su Sondaj Şube Müdürü Salih Güral Ünsal, AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Musa Pektaş, DSİ Isparta Bölge Su Sondaj Müdürü Birol Özgül, Su Sondaj Müdürü Neşet Akalın katıldılar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti