Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DSP’de Merkez tamam, sıra ilçe’de

DSP’de Merkez tamam, sıra ilçe’de
DSP’de Merkez tamam, sıra ilçe’de

DSP Merkez İlçe olağan seçimli genel kurul toplantısı yapıldı. Toplantı akabinde yapılan seçimde Merkez İlçe’nin eski Başkanı Mevlüt Çolakoğlu güven tazeledi. Çolakoğlu, yerel yönetimin çalışmalarını izlediklerini olumlu ve olumsuz gördükleri çalışmalar yapıldığını da söyledi

Ecevit yad edildi
Demokratik Sol Parti (DSP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı olağan genel kurulu Elçi Düğün Salonu’nda yapıldı. Kongre gündemi gereğince önce divan üyeleri belirlendi. Divan Zeki Çolakoğlu’nun başkanlığında Fuat Doğruöz ve Ahmet Yalçın’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması sonrası toplantının açılış konuşmasını DSP Merkez İlçe’nin eski ve yeni Başkanı Mevlüt Çolakoğlu yaptı.19 Şubat Cuma günü Sinanpaşa ilçesinden başlayarak diğer ilçelerdeki kongreleri yaptıklarını söyleyen DSP Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Çolakoğlu, merkez ilçe kongresini yaptıktan sonra DSP İl kongresini 10 Nisan Cumartesi günü yapacaklarını açıkladı. Demokratik sol düşüncenin mimarı rahmetli Başbakan Bülent Ecevit’in 1963 yılından günümüze kadar Türkiye’ye sayısız hizmetler yaptığının altını çizen Çolakoğlu; “1963 Yılında Çalışma Bakanı iken işçilerin tüm sendika hakları ile birlikte sosyal kültürel haklarını da kazandırdı. 1974’de Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit Kıbrıs Barış Harekatını yaptı. Hem Kıbrıs’a hem de bölgeye barış ve huzuru getirdi. 1974’de Hükümet olduğu yılda Afyon’a Şeker Fabrikasını, Seka Alkolit ve Süt Entegre tesislerini kurdu. Ayrıca haşhaş ekimine ABD’nin karşı gelmesine rağmen ekimini serbest bıraktı. 1999’da Rahmetli Başbakan Bülent Ecevit azınlık hükümeti kurarak ülkeyi seçime götürdü.”dedi.
Hastaneye temel atılamadı
Terörist başının yakalanarak Türkiye’ye getirilmesini DSP’nin lideri eski Başbakan Bülent Ecevit’in sağladığından söz eden DSP Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Çolakoğlu, 1999’da partisinin birinci parti olarak seçimden zaferle çıktığını kaydetti. MHP ve ANAP ile kurulan hükümetin zamanında Afyonkarahisar’a DSP’nin birçok hizmetleri bulunduğunu dile getiren DSP Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Çolakoğlu; “Bu hizmetlerimizin başlıcaları; İhsaniye Üçler kayasında süt entegre tesisleri, Dinar Yapağalı’da Alabalık İşletme tesisi, Sultandağı Çamözü ve Akbaba köylerinde yaş sebze ve meyve fabrikaları, merkezde olimpik yüzme havuzu.
Adalet Sarayı ödeneğinin o günkü Adalet Bakanı Sayın Hikmet Sami Türk’ü ilimize getirerek o zamanın parası ile 3 trilyon 300 milyar ödeneği İl Özel İdare bütçesine aktarılmasını sağladık. Kocatepe Üniversitesi’nin 400 yataklı hastane projesinin onayını alınıp ihalesi yapıldı. Maalesef temel atılmasını 3 Kasım seçimlerinden dolayı sağlayamadık.”diye konuştu.
“Satışlar ve kapatmalar
sürecek”
AK Parti hükümetinin u 400 yataklı hastane projesini iktidar olduktan sonra iptal ettiğini ifade eden DSP Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Çolakoğlu; “Merhum Başbakanımız Sayın Bülent Ecevit’in çok önemsediği köy – kent projesini Şuhut ilçesinin Akyuva köyü merkezli 12 köyü kapsayan büyük bir proje idi. Bu projenin maliyeti o gün ki parayla 35 trilyondu. Bu projeyi de dünya bankası heyeti gelerek kabu1 etti. Çünkü bu proje dünya bankası kredileri i1e yapı1acaktı. Temel atma aşamasına gelinmişti ki erkene alınan 3 Kasım seçimleri dolayısı ile bu projeyi de gerçekleştiremedik.
Bu projeyi de AKP hükümeti 3 Kasım seçimlerinden sonra iptal etti. İlimizde daha sayamadığımız bir çok yatırım ve hizmetlerimiz olmuştur. Buradan şu anlaşılmaktadır ki, Afyonkarahisar’da ki tüm fabrikalar başbakanımız merhum Bülent Ecevit zamanında yapılmıştır. Bu fabrikalar ve tesisler sağ iktidarlar zamanında satılmış veya kapatılmıştır. Bundan sonra da satışlarına ve kapatılmalarına devam edilecektir. Bugün ki hükümet işçilerle kavgalı, eczacılarla kavgalı, doktorlarla kavgalı, çiftçilerle kavgalı, esnaf perişan kepenk kapatıyor. Emeklilerin hali yürekler acısı, maalesefbizim ülke gündemimizde ekonomi ve işsizliği nasıl iyileştiririz, esnafın durumunu nasıl düzeltiriz olması gerekirken ülke gündemi her gün çok değişik konularla meşgul ediliyor.”ifadelerini kullandı.
Yerel yönetim takip ediliyor
Afyonkarahisar merkez ilçesinde DSP’nin yerel seçimlerde hiçbir belediye kazanamadığını hatırlatan Çolakoğlu yerel yönetimde bugüne kadar hep sağ partilerin iktidar olduğunu ama şehircilik ve kentleşmeye bakıldığında birçok sorunlarla karşı karşıya olunduğunu kaydetti. Çolakoğlu; “Etrafımızda ki illere bakıyoruz. Eskişehir, Kütahya, Konya, Isparta, Uşak illeri şehircilik bakımından bizden çok ileridedirler. Bunların içerisinde Eskişehir ilinin ayrı bir önemi vardır. Çünkü burada 3 dönemdir. DSP’li bir belediye görev yapmaktadır. Eskişehir’i Türkiye’de değil, dünya da örnek bir şehir haline getirmiştir. Elbette geçmiş başkanlarda hizmet etmeye çalıştılar ama yeterli olmamıştır. Şuan ki belediye başkanı Burhanettin Çoban’ı takip ediyoruz, takdir ettiğimiz projeleri var. Eleştirebileceğimiz projeleri de mevcuttur. Yeri geldiğinde takdir ettiklerimizi kamuoyunda açıklamasını da biliriz. Eleştirilerimizi de yapıcı bir şekilde her zaman yapacağımızdan emin olunuz. Yerel yönetimler kendi esnafını mutlaka koruma altına alması lazımdır diyoruz. Örneğin; zincir marketlerin şehir içinde hızla çoğalması, küçük bakkalları çok zor duruma düşürmektedir. Şehrimizde toplu taşıma hizmetleri veren minibüsçü esnafımızın da korunması ve onların geçim sıkıntısına girmemesi konusunda çaba sarf edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
Ekonomi ciddi krizde
Türkiye ekonomisinin ciddi bir krizden geçtğini asıl meselenin bütçe açığının kapanmaması olduğunu dile getiren Mevlüt Çolakoğlu sözlerine şöyle devam etti: “İşsizlik rekor kırıyor , enflasyon yükselişini sürdürüyor. Ekonominin halkaları her gün kırılıyor. Ekonomide çark birbirine bağlı dönüyor. Çiftçi topraktan pamuğu, fabrika pamuktan ipliği, tekstil iplikten dokumayı, üretiyor. Çiftçi topraktan pancarı, fabrika pancardan şekeri yemi üretiyor. Çiftçi kamışı samanı, fabrika selüloz ve kağıdı üretiyor. Çiftçi tütünü, fabrika sigarayı üretiyor. Görülüyor ki çiftçi işçi birbirine bağlı. Halkaların birisi kırılırsa çark dönmez, zaten kötü olan ekonomi daha da kötüye gider.”
İşte yeni yönetim:
DSP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Çolakoğlu
Yönetim Kurulu Üyeleri: Yusuf Taşpunar, Neriman Bağ, Osman Ayvalı, Kadir Özen, Elif Kırpıntı, Metin Akarsu, Ahmet Koç, Kazım Dönmez, Nurettin Kuş, Cahit Soydan, Y. Raşit Öztürk, Ahmet Danışman, Bahri Aydemir
İl Delegeleri: Akif Öztürk, R. Gülenay Yalçınkaya, Zeki Çolakoğlu, A. Sabit Pekin, Abdülkadir Avcı, Bekir Karaman, Nermin Gülcan, Ahmet İşlek, Ahmet Aksaray, Şükrü Yılmaz, Gültekin Özcan, Faruk Toklu, Yaşar Özdamar, Mevlüt Çolakoğlu, Yusuf Taşpunar, Osman Ayvalı, Kadir Özen, Dinçay Doğar, Ahmet Koç, Kazım Dönmez, Nurettin Kuş, Cahit Soydan, Metin Akarsu, Y. Raşit Öztürk, Ahmet Salih Çiçek, Ahmet Arslan, Mustafa Ceylan, M. Emin Oğuz. (Kocatepe)