Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dualar Afrika için – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Dualar Afrika için

Afrika’daki kıtlığın son bulması için Afyonkarahisar’da gıyabi yağmur duası yapıldı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün’ün de katıldığı uuada Mısır’dan gelen hafızlar da Kur’an-ı Kerim okudu

Afyonkarahisar Din Görevlileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Afyonkarahisar-İzmir Karayolu’nun 1’inci kilometresinde bulunan Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü’nün yan tarafındaki boş alanda Afrika için gıyabi yağmur duası yapıldı. Dua programında konuşan İl Müftüsü Mustafa Kaya, Ramazan’ın rahmet ve bereket ayı olduğunu, bu bereketten Afrika’daki insanların da yararlanması için dua yapılacağını söyledi. Yağmur duasının Hz. Muhammed tarafından da yapıldığının altını çizen Kaya, Allah’ın gıyaben yapılan duaları sevdiğini ve kabul ettiğini bildirdi.
Cep mesajıyla da destek
Yağmur duasının programında önce Mısırlı hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Yağmur duasının kabul edilmesi için insanın bedenen ve ruhen temizlenmesi gevrektiği belirtilirken, bu nedenle istiğfar (tövbe) duası yapıldı. Daha sonra tekbir getirilerek kurban kesildi. Kurban kesiminin ardından da yağmur duasına geçildi. Yağmur duası bittiğinde, manevi desteğin maddi destekle de perçinlenmesi gerektiği vurgulandı ve duaya katılanların Afrika’ya cep telefonu mesajı karşılığında alınacak ücretlerle de yardım etmesi istendi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, cep telefonlarına 03 ACLIK yazıp 5777 numarasına gönderdiler.
Afirika için gıyabi yağmur duasına çok sayıda vatandaş katıldı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti