Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dualar, hayırlı ve bol yağmur için

Bu haberin fotoğrafı yok
Dualar, hayırlı ve bol yağmur için

Kışlacık Köyü halkı, ürünlerinden verim elde edebilmek ve hayvanların otlamasını sağlamak için yağmur duasına çıktı. Duaya, Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi üyeleri de katıldı

Kışlacık Köyü halkı, yağmur yağmaması dolayısıyla ürünlerde yeteri kadar verim elde edememekten şikayetçi. Arpa, buğday, domates, fasülye gibi sebzeleri yetiştiren, bunun yanı sıra geçimini sağlamak için hayvancılık da yapan Kışlacıklı vatandaşlar, yağmur yağması için dua etti.
MUHTARLARDAN
DESTEK
Kışlacık Köyü’nde kılınan Cuma Namazı’nın ardından duanın yapılacağı alana yürüyen Kışlacık Köyü Muhtarı Ahmet Demir ile Köy İmamı Veli Kuş’a Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi üyeleri de katıldı. Yürüyüş sırasında hep bir ağızdan tekbir getirildi.
HEP BİRLİKTE
DUA EDİLDİ
Yağmur duasının yapılacağı alanda önce 2 rekatlık namaz kılındı, ardından köylülerin birbirileri ile helalleşmesi istendi. Köylülerin birbirilerine haklarını helal etmelerinin ardından yağmur duası yapıldı. Kadın-erkek tüm köy halkının katıldığı duada Köy İmamı Veli Kuş, hayırlı ve bol yağmur yağmasını istedi.
DUADAN SONRA YEMEK
Yağmur duası yapıldıktan sonra hayırseverlerin ve köy halkının katkısıyla hazırlanan yemek dağıtıldı. Yaklaşık bin 500 kişinin yiyeceği şekilde dağıtılan yemek için sofra duası yapıldı ve Allah’ın verdiği nimetlere şükredildi.

Tarım ve hayvancılıkta sıkıntı yaşanıyor

Kışlacık Köyü Muhtarı Ahmet Demir, köyün bu sene yağmura hasret kaldığını söyledi. Demir, “Geçen sene yağan yağmurun ardından yarım metreye dağda yarım metreye yakın ot büyümüştü. Bu seneki otlar çok küçük. Hayvanlarımızı beslemekte zorluk çekiyoruz” dedi.
ÜZÜM BAĞLARI DA ETKİLENDİ
Kışlacık’ta sebze ve meyvecilğin de önemli bir gelir kaynağı olduğunu hatırlatan Demir, “Bizim burada üzüm bağları vardır. Yağışın az olması, siyah üzüm üretimini de etkiledi. Nisan’da yağmur yağsaydı verimli olurdu. Allah’tan niyazımız, bundan sonra bize hayırlı ve bol yağmur vermesi” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti