Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Dünya, ABD’nin şantajına boyun eğmedi”

“Dünya, ABD’nin şantajına boyun eğmedi”
“Dünya, ABD’nin şantajına boyun eğmedi”

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ABD’nin veto ettiği Kudüs’e ilişkin karar oylandı. Oylamada BM, ABD’nin kararına karşı tasarıyı kabul etti. 9’a karşı 128 ülke Trump’ınkudüs kararını reddetti.AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, “Yaklaşık 2 hafta önce Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump kameralar karşısına geçerek Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını söylemişti.Bu açıklamanın ardından hem İslam ailemi,hem de Hristiyan alemi Amerika’ya sessiz kalmadı. Kudüs’ü bir oldubitti ile İsrail’e teslim etmek isteyen Amerika, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yalnız kaldı.AK Parti Gelen Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyan Birleşmiş Milletler üyeleri,Amerika’nın şantajına prim vermedi. Amerika Birleşik Devletleri’nin Güvenlik Konseyi’nde veto ettiği Kudüs tasarısı 128 ülkenin oyuyla kabul edildi, 35 ülke çekimser kalırken, sadece 9 ülke hayır oyu kullandı” dedi.
KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİDİR
“Ancak dünyada bu konuya en çok sesini yükselten ülke Türkiye oldu” diyen Yurdunuseven açıklamasında, “Bölünmüş İslam alemini tek noktada birleştirerek ‘Kudüs kırmızı çizgidir’ diye haykıran, Birleşmiş Milletlerin aldığı kararda en çok etkisi olan ve bugün Amerika Birleşik Devletleri’ni deyim yerindeyse alınan kararla bozguna uğratan AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha dünyaya sesini yükselterek dünyanın 5’ten ve Amerika’dan büyük olduğunu gösterdi. Dünyayı para yardımını kesmekle tehdit eden Amerika’ya ‘Siz Türkiye’nin demokrasi iradesini satın alamazsınız’ diyerek haykıran ve diğer Birleşmiş Milletler üyesi ülkelere ‘dolar kazanabilirsiniz ancak iradenizi sattığınız zaman geri kazanamazsınız’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözü bir kez daha dünyada kabul görerek büyük bir destekle karşılık buldu” ifadelerine yer verdi.
ABD, YALNIZ KALDI
Yurdunuseven, “Deyim yerindeyse Amerika’nın değil vicdanın zaferi olan bu kazanım, Birleşmiş Milletlerde Amerika’ya tarihi bir tokat vurarak Kudüs dersi vermiştir. Kudüs üç semavi dinin kutsal yerlerini içinde barındıran kutsal bir mekandır. Bizim için ayrı bir önemi vardır ki bu da ilk kıblemiz olmasındandır. Bu yüzden Kudüs’ü İsrail’e teslim etmek doğru değildir. Karar, dünyada Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in yalnızlığını tescil erken Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın dünyada yalnızlaştığını iddia edenlerede sert bir tokat vurmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tezinin kabul edilmesi bunun en basit örneğidir. Sırtını Amerika Birleşik Devletleri’nin haydutluğu dayananlar hezimete uğrarken kardeş ülke Filistin’de karar zaferle karşılanmıştır” şeklinde konuştu.