Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Afyon’da buluşuyor – Kocatepe Gazetesi

Dünya Afyon’da buluşuyor – Kocatepe Gazetesi
Dünya Afyon’da buluşuyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katıldığı tanıtım toplantısında, Afyonkarahisar’ın bir Anadolu şehri olarak, Motor Sporları’nda Türkiye’nin dünyaya açılacak penceresi olacak olmasının önemine vurgu yapıldı. Spor alanında son dönemde yapılan yatırımlarla mevcut termal ve sağlık turizmi potansiyelini spor turizmiyle entegre eden Afyonkarahisar, motor sporlarının bu en büyük organizasyonuyla dünyanın buluştuğu kent olarak tarihe geçecek.
Dünya Motokros Şampiyonası’nın motor sporlarının en bilinen, en tanınan organizasyonlarından biri olduğunu belirten Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, ülkelere ve şehirlere tanıtım ve ekonomik yönden katkılarının yanı sıra sportif yönden de birçok değer kazandırdığını söyledi. Uçar, şampiyonayı ülkemize yeniden kazandıran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ve desteklerinden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu’na Türk sporu adına teşekkür etti.

 
“BAŞKAN DÜNYA ŞAMPİYONASI İÇİN BİZE UMUT VERDİ”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın istek ve arzusunun kendilerini bu organizasyonu yapmaya teşvik ettiğini kaydeden Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, “Aslında biz bu organizasyonun hazırlığını hayal dahi etmiyorduk. Belediye Başkanımızın Burhanettin Çoban, geçtiğimiz yıl burada 15-20 gün içinde Türkiye Şampiyonası yapılabilecek bir altyapıyı oluşturdu. İşte bu durum Dünya Şampiyonası için bize umut verdi. Bugün geldiğimiz noktada bir hayali gerçekleştiriyor olmanın mutluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu organizasyonun Afyonkarahisar ve ülkemiz açısından çok büyük önemi var. Dünyaya kendimizi anlatma gayreti içinde olduğumuz bu günlerde, ülkemizin güvenli ve güçlü bir ülke olduğunu göstermemize de vesile olacaktır. Bize bu imkanları sunan Belediye Başkanımıza gönülden teşekkürlerimizi arz ediyorum” dedi.
“YENİ BİR YARIŞ PİSTİ DAHA YAPACAĞIZ”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yaklaşık bir yıl önce 163 bin metrekarelik alanda Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve Belediyenin kendi araç ve ekipmanlarıyla Motor Sporları Merkezini kurarak muhteşem bir başarıya imza attıklarını söyledi. Motor Sporları Merkezi faaliyete geçtikten sonra birkaç kez Türkiye motokros, süperenduro ve süpermoto yarışları düzenlediklerini kaydeden Başkan Çoban, “Bu yarışlarda gördüğümüz ilgi ve alaka bizleri ‘bu tür ekstrem sporlarında daha fazla ne yapabiliriz’ arayışına yöneltti. İnşallah çok kısa bir süre içinde arazi tahsisi gerçekleştiği anda Park İstanbul yarış pisti ayarında bir pisti Afyonumuza ve ülkemize kazandıracağız” ifadesine yer verdi.
“SPOR TURİZMİNDE ÖNEMLİ BİR ŞEHİR HALİNE GELDİK”
Afyonkarahisar’ın spor alanında yapılan yatırımlarla artık spor turizminde de ön plana çıktığını vurgulayan Başkan Çoban, “Afyonkarahisar termal turizmde önemli bir şehir. Sağlık turizminde de sağolsun değerli bakanımız ve hükümetimizin çalışmalarıyla çok önemli bir şehir haline geldik. Biz de Belediye olarak ‘bunlara ne katabiliriz’ arayışına girdik ve ‘spor turizminde önemli tesisler yapalım’ dedik. İşte, stadyumundan spor salonuna, su kayak tesislerinden yüzme havuzuna kadar çok güzel bir Spor Kompleksi’ni ilimize kazandırdık. Buna ilaveten ekstrem sporlara dünyada ve Türkiye’de ilginin artığını görünce, (dünyada tercih edilen ilk 10 spor dalından biri) Motor Sporları Merkezimizi kurduk. İnşallah 60 dönümlük bir alanda yarış pistimizi de 2018 yılında yapacağız” diye konuştu.
“1 MİLYAR 400 MİLYON KİŞİ TAKİP EDECEK”
Federasyon yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Dünya Motokros Şampiyonası’nın yüzden fazla ülkede canlı olarak yayınlandığını belirten Başkan Çoban, “Yarışları, 1 milyar 400 milyon kişi televizyondan izliyor. Yayınlar esnasında hem ilimiz hem de ülkemizin tanıtımı yapılacak. Avrupa’da daha önce nasıl bir şampiyona yapılmışsa inşallah eksiklerimizi gelecek yıla kadar tamamlayıp hem 2018 hem 2019 Dünya Motokros Şampiyonası’nı ilimizde gerçekleştireceğiz. Yarışmaya katılacak yarışçıların malzemeleri 70 tır ile Afyon’a getirilecek. Bu bile organizasyonun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Ayrıca resmi rakamlara göre 2 bine yakın gazeteci ve foto muhabiri yarışları takip ediyor. Bu toplantı vesilesiyle Motor Sporları’nda başından beri işbirliği içinde olduğumuz Türkiye Motosiklet Federasyonu’na ve olağanüstü gayretlerinden dolayı Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 
“İLİMİZİN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAKTIR”
Vali Mustafa Tutulmaz, Dünya Motokros Şampiyonası’nın ilimizin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını söyledi. Termalin, mermerin, lezzetin ve zaferin başkenti olarak anılan ilimizin son zamanlardaki etkinliğiyle sporun da merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Vali Tutulmaz, “Bu tür etkinlikler ilimizin tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’na teşekkür ediyor, şampiyonanın kazasız belasız bir şekilde ilimizin tanıtımına vesile olmasını diliyorum” dedi.
“AFYON’UN TANITIMI ADINA MUAZZAM BİR ADIM ATTIK”
‘Çok sevinçli ve mutlu olduğunu’ belirterek konuşmasına başlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Afyon’un tanıtımı adına muazzam bir adım attıklarını ifade etti. Dünya genelinde 1 milyar 400 milyon kişinin şampiyonayı takip edeceğini vurgulayan Bakan Eroğlu, “Yani dünyada her beş kişiden birisi Afyon’u bilecek, öğrenecek. Bunlardan yüzde biri bile ‘Afyon’un muazzam kaplıcaları, 7 yıldızlı otelleri varmış’ deyip gelse turizm açısından çok büyük bir potansiyeli yakalamış olacağız. Biz de destek vermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Sayın Valimizi ve bilhassa Belediye Başkanımızı gönülden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Spor Kompleksi’nin pek çok büyükşehirden önce inşa edildiğini belirten Bakan Eroğlu, “Biz daha önce Afyon’u termalin, kongre turizminin, sağlık turizminin merkezi yapacağımız gibi spor turizminin de merkezi yapacağız dediğimiz zaman bazıları güldü. Ama Allah’a şükür, Cumhurbaşkanımızın büyük destekleriyle burası muazzam bir Spor Kompleksi olarak düzenlendi. Büyük yatırımlar yapıldı, pek çok büyükşehirden önce bizim tesislerimiz inşa edildi. Gerçekten bu tesisler Afyon’da spor turizminin gelişmesinde büyük katkı sağladı. İlave sahaya da ihtiyaç olduğunu biliyoruz, inşallah hepimizin gayretleriyle onu da alacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından beraberindeki protokol mensupları ile birlikte, motokros alanında gösteri yarışı yapan sporcuları izleyen Bakan Eroğlu, 2018 Dünya Motokros Şampiyonası’nın ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diledi.