Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlandı

Veteriner Fakültesi konferans salonunda
Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlandı

Veteriner Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çiçek ve Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Mehmet Birdane ile beraber çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.
Açış konuşmasını gerçekleştiren Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiçek, Dünya Veteriner Hekimler Günü’nün 2000 yılından beri Dünya Veteriner Hekimler Birliği tarafından kutlandığını ifade etti. Veteriner hekimliğin tarihinin oldukça eskiye dayandığını kaydeden Çiçek, “Milattan önce hayvan hastalıklarının teşhis ve tedavi yöntemlerinin araştırıldığı yapılan arkeolojik kazılardan anlaşılmaktadır” dedi. Dünyada ve Türkiye’de veteriner hekimliğin tarihi hakkında bilgiler veren Çiçek, günümüzde 27 veteriner fakültesi ile Türkiye’nin veteriner hekim ihtiyacının karşılandığını dile getirdi. Eğitim ve öğretim kalitesini arttırmak adına Avrupa Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları Birliği tarafından akreditasyon sürecine girdiklerini belirten Çiçek, “Amacımız, ülkemiz veteriner hekimliğinin eğitim ve öğretiminde saygın bir konuma gelebilmektir. Amaca ulaşmak için hedef belirlemek ve bunun için çaba sarf etmek mesleğimizin geleceği açısından son derece önemlidir” diye konuştu.
Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Mehmet Birdane ise dünyada 500 bin, Türkiye’de ise 16 binden fazla veteriner hekim bulunduğunu belirterek; veterinerliğin sadece hayvan sağlığı açısından değerlendirilmemesi gerektiğini, hayvansal üretim, gıda ve halk sağlığı başta olmak üzere farklı çalışma alanlarının da bulunduğunu ifade etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti