Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Dünyanın en büyük tematik termal havuzunu Afyon’a kuracağız”

İYİ Parti İl Başkanlığı’nın
“Dünyanın en büyük tematik termal havuzunu Afyon’a kuracağız”

İYİ Parti İl Başkanlığı’nın haftalık basın toplantısına İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, Merkez İlçe Başkanı Okşan Ulusoy Efe, İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak ve partililer katıldı.
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya’nın açılış konuşmasının ardından söz alan İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak muhtarlara seçimlerde başarılar diledi.
“ÖZGÜR KÖY PROJESİ İLE
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDECEĞİZ”
Projeleri hakkında bilgiler veren Mahmut Koçak, “Bağımlılıkla ilgili projemizde bir hekim olarak en önce duracağımız sağlıklı nesillerin yetişmesi, genliğimizin enerjisinden, bilgisinden, deneyiminden faydalanabileceğimiz bir Afyonkarahisar istiyoruz. Çocuklarımızın uyuşturucu müptelası olmasını istemiyoruz. Çocuklarımızın huzurlu, sağlıklı, aileleri ile birlikte yaşamasını istiyoruz. Afyonkarahisar genelinde suç oranlarının çok aşağıya çekileceği bir sağlıklı kent planlıyoruz. Bundan dolayı bağımlıları tedavi sonrası, sosyal uyum ve rehabilitasyonlarını sağlayacak ve topluma kazandıracağız. Uyuşturucuyla ve her türlü bağımlılıkla mücadele bizim hayatımızın eksenini oluşturacak. Buradaki sloganımız belli, ‘Bağımlı olma, bağlı ol, hayata, sağlığa ve mutluluğa’ diyoruz. Bununla ilgili de bir özgür köy projemiz var. Bayağı bildiğiniz küçük sempatik bir köy. Burada her türlü çocuklarımıza sağlıkla ilgili de sosyal alanlarla ilgili, eğitim, sanat, spor birçok alanlarla ilgili orada aktiviteler yapacağız. Burada rehabilitasyonlarını gerçekleştireceğiz. İçerisinde nitelikli olanları, yetenekli olanları da ayırıp daha farklı bir çalışma eksenine doğru çekeceğiz. Ama bir hekim olarak benim en önemli mücadele alanlarından bir tanesi uyuşturucu ile mücadele ve bütün bağımlılıklara karşı mücadele olacak. Sigara ve alkolde bunun başında geliyor tabiki.” ifadesine yer verdi.
“DÜNYANIN EN BÜYÜK TEMATİK TERMAL
HAVUZU’NU AFYONKARAHİSAR’A KURUCAĞIZ”
Dünyanın en büyük “Tematik Termal Havuzu”nu Afyonkarahisar’a kuracaklarının altını çizen Koçak, “Dev Tematik Termal Havuz projemiz ile parklar projemize başlamak istiyorum. Dünyanın en büyük Tematik Termal Havuzu’nu Afyonkarahisar’a yapacağız Allah’ın izniyle. 4 mevsim inanılmaz eğlence Afyonkarahisar’da olacak. Kuracağımız açılır kapanır, dev termal havuz aynı zamanda bir botanik bahçe olacak. Burada dev yüzme havuzları, şelaleler, çevre düzenlemeleri, yapay sahil yürüyüş alanları ile ayrı bir mekan oluşturacağız Afyonkarahisarımıza. Afyonkarahisarımız bu dev tematik termal havuz ile dünyaya örnek bir projeye kavuşmuş olacak.” ifadesini kullandı.
“KOCATEPE’Yİ BALON TURİZMİNE AÇACAĞIZ”
Kocatepe’yi balon turizmi ile buluşturacağı projesi ile ilgili bilgiler veren Koçak, “Balon turizmi bu sene Afyonkarahisar gündemine girdi. Biz balon turizmini farklı bir tema ile işlemek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulduğu bu topraklarda Kocatepe neredeyse yüzüncü yılına girdiği halde, arzu edilen bir noktaya taşınamamış. Bugün Kocatepe’nin bir Çanakkale gibi ihya edilmesi ve her ay yüz binlerce insanın Kocatepe’yi ziyaret ederek Afyonkarahisar ekonomisine katkı sağlaması aynı zamanda da tarihe karşı sorumluluğumuz, bu vatanı bize emanet eden gazilerimize, şehitlerimize karşı görevimizi yapmak gibi bir mecburiyetimiz vardı. Bundan dolayı Kocatepe’ye çok önem veriyoruz ve üzerinde ısrarla duruyoruz. Kocatepe ihya projesi ile Afyonkarahisar’ı balon turizmine açacağız. İnsanların panorama 1922 ile savaşın nasıl olduğunu, nasıl cereyan ettiğini, aynı Fetih 1453 panoramasında İstanbul’da olduğu gibi o heyecanı, o duyguyu ve o vatan sevgisini, bayrak sevgisini panoramayı izlediği gibi bazıları da ben gökyüzünden de Afyonkarahisar’da cereyan eden bu Kurtuluş Savaşı’nı bu Büyük Taarruzu gökyüzünden de görmek istiyorum diyecek insanlar çoğunlukta.” şeklinde konuştu.
“TEBESSÜM PARK PLANLIYORUZ”
Tebessüm Park projesini anlatan Koçak, parkta yer alacak figürlerin insanlara fıkralar anlatacağını söyledi. Koçak, “Her zaman hayalimdi. Asık suratlı insanların yaşadığı bir Afyonkarahisar istemiyoruz. Gülen yüzlü insanların yaşadığı, tebessüm eden, saygının sevginin hakim olduğu, yeniden komşuluk ilişkilerinin olduğu yöresini kültürünü her şeyini bilen Afyonkarahisarlılar istiyoruz. Bu şehirde yaşayan insanlar tebessüm etsin istiyoruz. Tarihimiz ile tebessümü birleştirerek Tebessüm Parkı planlıyoruz. Tebessüm Parkı nedir, Nasrettin Hocamız var, Temelimiz var, İncili Çavuşumuz’dan Keloğlan’a kadar toplumu en çok güldüren ve düşündüren ülkemizin figürlerini, şahsiyetlerini bu parkta sizlerle buluşturacağız. Parkın her köşesinde insanlarımızda moda, fotoğraf çektirme isteği. İnsanlar fotoğraf çektirmek için sıraya girecekler. Ailecek eğleneceğimiz, huzur bulacağımız, hakikaten tebessüm edeceğimiz bir mekan olacak. Nasrettin Hoca ile birlikte göle maya çalacağız, Keloğlan’ın başını, kelini okşadığınız zaman bir fıkra söyleyecek. Temel’in burnunu sıktırdığında bir fırka anlatacak size. İncili Çavuş’a vardığınızda koluna dokunulduğunda size bir fıkra anlatacak. Biz bu şekli ile hem Anadolumuzun yaşayan ölmemiş, ölmeyecek kıyamete kadar tebessüm efsanelerimizi yaşayacağız.” diye konuştu.
“ANADOLU’NUN EFSANELERİNİ
 ŞAHİTLER KAYASI’NDA BULUŞTURACAĞIZ”
Şahitler Kayası efsanesi ile Anadolu’daki efsaneleri, “Efsane Park”ta birleştireceklerini söyleyen Koçak, “Efsane Park projemiz var. Hepimizin bildiği Şahitler Kayası mevkiinde biz bir ilke imza atacağız. Anadolu efsanelerini orada canlandıracağız. Afyonkarahisar’a işte hep yeni ufuklar açacağız diyoruz ya işte o ufkumuzdan bir tanesi de bu olacak. Şahitler Kayası’nı ve oranın efsanesini orada yaşatacağız. Orası aslında bir ibret parkıdır. Orası aslında insanlarımıza bir yalancı şahitlik, yalan söylememe konusunda nesilden nesile aktaracağımız doğruluğun ne kadar önemli olduğunu, dürüstlüğün ne kadar önemli olduğunu belirten bir bölge Şahitler Kayası. Biz buraya Anadolu’nun yaşayan şuana kadar dilimize düşmüş, kitaplara yazılmış, filmleri çekilmiş birçok efsanesini sığdıracağız. Harput’un Ejderha Kayası’ndan Erzurum’daki Balıklı Göl efsanesi gibi birçok efsaneyi ilimizde sergileyeceğiz.” dedi.
SARIKIZ’A CAM TERAS
Sarıkız Tepesi’ne “Cam Teras” projesi yapacaklarını aktaran Koçak, “Cam Teras etrafımızda bolca var. Uşak’taki kanyonda, Karabük’teki kanyonda hatta Siirt’teki Tillo’da bir cam teras var. Biz sadece Cam Teras olarak değil, Sarıkız Tepesi’ni ihya edeceğiz. Çevre düzenlemesi, lokantaları, kafeteryalarıyla yeni bir turizm merkezi olarak Sarıkız’ı planlıyoruz. Tabi Cam Terası da koyacağız. Orada insanlarımız ister kaleye doğru otursun isterse Kütahya yoluna doğru otursun.” ifadesini kullandı.
“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK
BOTANİK PARKINI KURUACAĞIZ”
Türkiye’nin en büyük “Botanik Parkı”nı Afyonkarahisar’a kuracaklarını söyleyen Koçak, “Türkiye’nin en detaylı Botanik Parkı’nı Afyonkarahisar’a yapacağız. Tropikal bitkilerden oluşan bu parkımız aynı zamanda tıbbi aromatik bitkileri de içerecek. Onların bir cenneti olacak. Koku bahçesi, şifa bahçesi, tarım bahçesi, aktivite bahçesi, kuş bahçesi, hobi bahçesi içinde bulunan dev termal bir yüzme havuzu olacak. Bu hobit dedikleri doğal konaklama mekanları da olacak. İçeride hafif raylı sistem olacak. İnsanlar çünkü bu kadar bahçeyi geze geze bitiremezler. Botanik Park’taki ürünlerin yan sanayilerini de kuracağız. Koku, parfüm, ürünlerin üretimi ile kısa zamanda Afyonkarahisarımızın gelişmesini sağlayacağız.” şeklinde konuştu.
“HEYECAN PARK İLE ENERJİ TOPLAYACAĞIZ”
Özellikle gençlerin heyecanlarını atmaları için “Heyecan Park” yapacaklarını belirten Koçak, “Gençlerimizi görüyoruz, motosikletlere biniyorlar, bungee jumping yapıyorlar heyecan duymak istiyor gençliğimiz. Farklı heyecanlar duymak istiyor. Bizim seçim ofisinin orda da arabayla 360 derece dönüyorlar. Bize bile gösteriyor gençliğimiz. Bunların heyecanlarını atacağını, hem disiplindi bir şekilde yapacağı bir heyecan parkı Afyonkarahisarımıza planlıyoruz. Türkiye’nin en büyük heyecan parkını yapacağız. 7’den 70’e her insanın heyecanını yaşayacağı bu park yepyeni bir kent ormanı niteliğini de taşıyacak. Bir kentin enerjisi sosyal etkinliklere verdiği değerle ölçülür.” ifadesine yer verdi.
“İLK İŞİMİZ ALT YAPILAR OLACAK”
Altyapı ile ilgili şikayetler aldığını kaydeden Koçak, “Yağışın fazla olmamasına rağmen orada biraz yağış olduğu zaman evlerin zemin katlarını, bodrum katları yağmur suları basıyor. Biz bu konuda rahatsızız. İnsanların her yağışta bu şekilde etkilenmesinden mağdur olmasından eşyalarından tutun da evlerin zarar görmesine kadar rahatsızız. İlk yapacağımız işlerden bir tanesi altyapı. Sadece Uydukent’te de değil, Erenler bölgesinde de altyapı ile ilgili sorunlarımız var. Başka mahallerimizde de var. Yeni ilave edilen köylerimizinde altyapılarla ilgili sorunları var. Bunlara biz öncelik olarak bakıyoruz, belediyenin en önemli hizmetleri zaten altyapıdır.” diye konuştu.
“KİMSEYLE TARTIŞMAYA GİRMEYİN”
Seçimler nedeniyle diğer partililerle tartışmaya giren arkadaşlarına seslenen Koçak, “Sosyal medyada birçok şey yapılabilir. Mümkün olduğu kadarıyla tartışmaya girmemek en doğrusu. Sizlerden özellikle rica ediyorum ne geçmişi ile ilgili ne de bugünkü arkadaşlarımızla ilgili hiçbir şekilde kavga dövüş içerisinde olmayın. Biz Afyonkarahisar’ın geleceğine talibiz. Kavga dövüş edecek vaktimiz de yok böyle bir düşüncemiz de yok. Arkadaşlarımdan özellikle rica ediyorum, özellikle sosyal medya üzerinden kimseyle tartışmaya girmeyin. Tartışma kazandırmaz.” dedi.
“SEÇİM HEYECANINDA
HER ŞEY SÖYLENEBİLİR”
“Geçen hafta MHP’nin basın açıklamasında projelerinin isimlerinin değiştirip diğer adaylar kendi projeleri gibi sunuyorlar söyleminde bulundular. Neler söylemek istersiniz?” sorusuna cevap veren Koçak, “Siyasettir, adaylar istediğini söyler. Ne söylerse söylesinler hiç önemli değil. Millet neyin ne projesi olduğunu, kimin hangi projeleri olup olmadığını gayet iyi bilir iyi değerlendirir. Arkadaşlardır, seçim heyecanında her şey söylenebilir. Hoşgörü ile bakmak lazım.”ifadelerini kullandı.
“TERTEMİZ, PIRIL PIRIL SİYASET
YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
“Seçimlerde halka dağıtılan hediye çekleri ile ilgili MHP Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya halkımız yesin içsin gibisinden söylemlerde bulundu. Bununla ilgili siz neler söylemek istersiniz?” sorusuna cevap veren Koçak, “Bu tip şeylerle vatandaşımızın belediyeyi emanet edeceğine hiç inanmam. Vatandaşımız kendi geleceğini ne hediye çekleri ile ne kolilerle birine teslim etmez. Söz konusu olan hayatı, söz konusu olan çocuğunun geleceği, mahallelerin geleceği, kendisini zengin edecek, kendisini daha varlıklı yapacak, çoluğuna çocuğuna aş, iş imkanı sağlayacak insanların daha fazla peşinden gelir diye düşünüyorum. Bunlar eskinin siyaset usulleri, kim yapıyordur, nereden yapıyordur, bunlar bizim konumuz değil. Biz yolumuza devam edeceğiz. Tertemiz, pırıl pırıl siyaset yapmaya devam edeceğiz, bu tür şeyler etik şeyler değil. Bizlerde duyuyoruz ama üzerinde de fazla durmuyoruz.” şeklinde konuştu.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

İscehisar adayı Kılıçarslan oldu

Basın toplantısının sonunda İYİ Parti İscehisar Belediye Başkan Adayı olarak Abdurrahman Kılıçarslan’ın belirlendiğini dile getiren İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, “Kılınçarslan’a bu görevde başarılar dilerim. İnşallah diğer belediye başkanlarımız da yakın bir süre içinde açıklanacaklar. Belediye Başkan Adayı değil hatta Belediye Başkanı diyelim inşallah hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti