Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Dünyanın en modern Drag pisti Afyon’a yapılacak”

2017 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın
“Dünyanın en modern Drag pisti Afyon’a yapılacak”

2017 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 2. Ayağı, Afyonkarahisar Belediyesi’nin katkılarıyla Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından Büyükkalecik Köyü ile Kocatepe arasındaki 5 buçuk kilometrelik yolda düzenlendi.
PİLOTLAR PARKURA HAYRAN KALDI
Aralarında Barış Manço’nun oğlu, ünlü DJ Doğukan Manço’nun da yer aldığı 33 pilotun yarıştığı şampiyonanın yarış etabı ise, Zafer Yolu’nda Kocatepe’nin zirvesinden 5 buçuk kilometre geride kurulan noktadan başladı. 3 çıkış üzerinden düzenlenen yarışın birinci çıkışı 12.30’da, ikinci çıkışı 14.00’de ve üçüncü çıkışı ise 15.30’da verildi. Yarış öncesinde, parkurda iki kez antrenman turu atan pilotlar, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaklaşık üç yıl önce sıcak asfaltlanan kaplanan Zafer Yolu’na hayran kaldı. Nefesleri kesen yarış sonunda ise dereceye giren pilotlara kupaları, Kocatepe Anıtı önünde düzenlenen törenle; Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak ve Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Nevzat Aslan tarafından verildi.
“2018 DÜNYA MOTORKROS
ŞAMPİYONASI İÇİN MÜRACAAT ETTİK”
Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yarışma için farklı şehirlerden ilimize gelen pilotlara ve konuklara Kocatepe’nin Kurtuluş Savaşındaki önemini anlatarak, Afyonkarahisar’ın Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olduğunu söyledi. Yarışmanın paydaşı olan kurumlara teşekkür eden Başkan Çoban, ilimizde motor sporlarının her geçen yıl geliştiğini söyledi. Daha önce ilimizin Türkiye Motokros Şampiyonası’nın 6. ayak sezon finali ile Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’na ev sahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Çoban, 2018 Dünya Motorkros Şampiyonası için müracaatta bulunduklarını açıklayarak, “Müracaatımızın ardından bir ekip ilimize gelerek onayı verdi. Şu anda görüşmelerimiz sonuçlanma aşamasında ve büyük ihtimalle 2018 yılında Dünya Motorkros Şampiyonası ilimizde yapılacak” dedi.
BAŞKAN ÇOBAN’DAN
YENİ BİR PİST MÜJDESİ
Motorsporlarıyla ilgili yeni bir projeyi daha açıklayan Başkan Çoban, Afyonkarahisar’da 600 bin metrekarelik bir alanda Türkiye’nin ilk tek ve kullanılabilir otomobil ve motosiklet pistini yapacaklarını söyledi. Otomobil ve motosiklet federasyonlarından lisanslı en az dört kilometre uzunluğunda olacak pistin yapımına bu yıl başlamayı planladıklarını kaydeden Başkan Çoban, bu piste sadece otomobil ve motosiklet değil, Go Kart ve Carting yarışlarının da yapılabileceğini belirtti. Bu süreçte dünyanın en modern drag pistini de ilimize kazandıracaklarını sözlerine ekleyen Başkan Çoban’ın bu açıklamaları motor sporlarına gönül verenler tarafından uzun süre alkışlandı.

 

Kategori 1’de Engin Apaydın birinci, Burakcan Sohtorik ikinci ve Ramazan Ekiz üçüncü oldu.  Kategori 2’de Ferhat Tanrıbilir birinci, Murat Soyçopur ikinci, Önder Akcengiz üçüncülük elde etti. Adil Küçüksarı’nın ilk sırada yer aldığı Kategori 3’te ise Okan Tanrıverdi ikinci, Yasin Güleç üçüncü oldu. Kategori 4’te İhsan Efe Albağlar birinci, Yavuzhan Cabbaroğlu ikinci, Emin Cem Yalın üçüncü sırada yer aldı.