Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dürüst ve çalışkan kişilere ihtiyaç var

Bu haberin fotoğrafı yok
Dürüst ve çalışkan kişilere ihtiyaç var

İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı öncesi eğitimler başladı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde yapılan eğitimin açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, dürüst ve çalışkan kişilere, her sistem tarafından ihtiyaç duyulduğunu söyledi

Afyonkarahisar’da İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı yapılacak. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde 27 Eylül 2011’e kadar sürecek sınav öncesi eğitimlerin açılışında konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, sınava girecek memur ve müdürlere dürüstlük ve çalışkanlık tavsiyesinde bulundu. Balkanlıoğlu, “Dönem dönem memuriyette yükselme kursları, seminerleri açılıyor. Bu semineri dikkatle takip eden ve elindeki ders notlarına çalışan arkadaşlarımız, gerekli puanı aldıklarında, talip oldukları göreve atanıyorlar. Yıllarca mesleğinde çalışmış, belli bir aşamaya gelmiş arkadaşlarsınız. Bu önceden öyle değildi. Benim çalıştığım bir ilçede bir belediye başkanı vardı. Nüfus müdürlüğüne odacı olarak girmiş, Yazı İşleri Müdürü olarak çıkmış, sonra da Belediye Başkanı olmuştu. Artık torpille bir yere gelmek yok” dedi.
İş iyi yapılmalı
Memurların ve müdürlerin çevresine ve topluma faydalı bireyler olması gerektiğinin altını çizen Balkanlıoğlu, “Bulunduğunuz herbir kademede çevresine faydalı, iyi insan, iyi memur olmaya özen gösterin. Şayet böyle olursanız her çalıştığınız kademede mutlu olursunuz. Biz hizmeti, sizlerin aracılığıyla yapacağız. Eğer sizler donanımlı, işini iyi bilen, güvenilir, kaliteli bir memur ya da müdür olursanız hangi vali, idareci gelirse gelsin sizi tutar ve kollar. Görüşünüz, mezhebiniz, meşrebiniz ne olursa olsun fark etmez. Kişinin dünya görüşü ikinci üçüncü planda kalır. Önce işi mükemmel yapacak. Bizler işini iyi yapan insanlar arayışındayız. Çalıştığım yerlerde her görüşten valiler vardı, hepsinden takdirname aldım. Vali, beni izine bile göndermezdi, ‘Sen bize lazımsın’ derdi. Ben görevimi iyi yapmanın vicdani rahatlığı içindeyim. Bunlar bize çok şey kattı” ifadelerini kullandı.
Ünvanların en büyüğü dürüstlük
Vali Balkanlıoğlu, “Kitabi bilgiler yeterli değil, mesai arkadaşlarına karşı iyi ve namuslu insan olmalıyız. Herkese faydalıdır, güvenilirdir, trilyon versen bakmaz, hakkı olmayanı almaz…Ünvanların en büyüğü budur. Hiç şaşmaz, faşizm de gelse, komünizm de gelse, hangi sistem gelirse gelsin bu tür kişiler lazım. Çalıştığınız konuyla ilgili her şeyi çok iyi bilin” diye konuştu.
46 personel sınava girecek
Afyonkarahisar Valiliği İl Yazı İşleri Müdürü Mehmet Kaval ise eğitimler hakkında bilgi verdi. Kaval, “İl Yazı İşleri Müdürlüğü kadrosu için 2 kişi, İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü kadrosu için 3 kişi, İlçe Nüfus Müdürlüğü kadrosu için 4 kişi, Şube Müdürlüğü kadroları için 3 kişi, şeflik kadroları için 30 kişi, Veri Hazırlama Kontrol İşletmenliği kadroları için 4 kişi olmak üzere toplam 46 personel görevde yükselme eğitimine hak kazanmıştır. Eğitime Eskişehir ve Kütahya’dan da 1’er personel katılacaktır” dedi. (Kocatepe)