Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Turan Civelek

DÜŞÜNELİM

Ancak Milli ve Manevi değerlerine sahip çıkan toplumlar geleceklerini sağlam temeller üzerine inşa ederler. Bu inşa sürecinde ise ana görev gençliğe düşmektedir.
Ülkemizin sahip olduğu genç nüfus, sade bir insan kitlesi olarak kalmak istemiyor ve tarih sahnesinde varolduğu şekliyle, büyüklüğünü her daim muhafaza etmiş Türk Milletini geleceğe taşımayı hedefliyorsa, köklerini iyi öğrenmeli, geçmişini analiz etmeli, geleceğini planlamalı, okumalı ve kültürel anlamda yozlaşmamak için çaba sarfetmeli, bir ülküye ve bir hedefe sahip olmalı, gücünü keşfetmeli, düşünmeli, muhakeme yeteneğini elinde tutmalı, her daim vicdanlı ve ahlaklı olmalıdır.
Türkler tarih boyunca yeryüzünün gördüğü en büyük millet olabilmeyi, toplumu oluşturan bireylerin sahip olduğu yüksek özellikler sayesinde başarmıştır.
Geleceğimiz şüphesiz gençlerin omuzlarında yükselecektir. İstikbalde her alanda güçlü bir şekilde var olma ideali, bu yüksek ülkü, her genç bireyin yüreğinde yer etmeli, hedefe el ele, omuz omuza, millet olarak bir ve beraberce yürünmelidir.
Tarihte büyük işler başarmış olan Türk Milleti, karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmiştir ve karşılaşacağı her zorluğun da üstesinden gelebilecek kabiliyettedir. Bu güç başlıca insanımızın sahip olduğu inançtan kaynaklanır. Düşünenler için apaçık deliller sunan yüce Kuran ve ortaya koyduğu ahlak sistemi Türk Milletini daha büyük işler yapma yönünde motive eden en büyük unsurdur.
Türk-İslam medeniyetini tarihten silme çabasında olan düşmanlar, bu aziz milletin sahip olduğu saf iman ve beşeri yüksek değerler sayesinde her daim yenilgiye uğratılmıştır.
Türk’ler tarihteki mevcudiyetini çalışan, üreten, kendi bekasınından ziyade devletin bekasını ön planda tutan ve yeri geldiğinde canını yurdu için feda etmekten çekinmeyen ecdadımız ve fedakar insanlarımız sayesinde korumuştur.
Mevcudiyette ve gelecekte ise devletinin, vatanının, bayrağının ve sahip olduğu tüm özgürlüklerin kıymetini bilen, ahlaki ve insani değerlere haiz, aklını ve vicdanını kiraya vermeyen, düşünen ve üreten, insiyatif sahibi genç bireyler bu yüce Milletin en büyük garantisi olmaya devam edeceklerdir.
Bu genç nesil, Milli Şairimiz Mehmet Akif’in dediği gibi, Türk Milletinin tarihte namusunu çiğnetmemiş ve yarınlarda da çiğnetmeyecek olan Asım’ın neslidir, Türk gençliğidir!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER