Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düzağaç Belediye Başkanı hâkim karşısında

Düzağaç Belediye Başkanı hâkim karşısında

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

 

 

Düzağaç beldesinin bağımsız Belediye Başkanı Muammer Işıklı, dün hakkında “Görevi Kötüye Kullanma, Zimmet” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasında ifade verdi

 

Sinanpaşa ilçesine bağlı Düzağaç beldesi Belediye Başkanı Muammer Iışklı’nın hakkında “Görevi Kötüye Kullanma, Zimmet” suç isnadıyla açılan kamu davasının ilk duruşması dün Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
BAŞKAN PARTİSİNDEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ
Hatırlanacağı üzere Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı, AK Parti’den ihraç edilmiş, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, konu hakkında 20 Ekim 2020 tarihinde yerel yayın organlarında yayınlanan bir açıklamada bulunmuştu. Uluçay, “AK Parti’de çürük elmalara yer yok” vurgusunda bulunarak yaptığı açıklamada, “Gayri yasal-ahlaki işlerle gölge düşürmesi gerekçesi her AK Partili Belediye Başkanı için ihraç gerekçesidir. AK Parti, şahsiyet yoksunu kişilerin kirli işlerini gölgelemek için kullanacakları bir siyasi parti değildir. Yapanlar, ya da yapmaya yeltenenler hukuki olarak elbette karşılığını alırlar. AK Parti’de çürük elmalara asla yer yoktur, olamaz. AK Parti’de hiçbir Belediye Başkanı gerekçesiz bir şekilde ihraç edilmez, edilemez. Merkez Disiplin Kurulumuzun almış olduğu kararlar yapılan istişareler neticesinde karara bağlanır. Hiç kimse Cumhurbaşkanımız sayesinde oturmuş olduğu koltuğu lekeleme hakkına sahip değildir. Son yapılan açıklamalar ve kullanılan dilin, siyasetteki son çırpınışlarını meşrulaştırdığının altını çizmek isteriz. AK Parti’deki yeri ihraç edilerek noktalanmış olanların, hukuki olarak görevinin resmiyetine aykırı hal ve hareketler, iş ve işlemler dolayısıyla yasal süreçleri devam edecektir.” ifadelerini kullanmıştı.
IŞIKLI BİLİRKİŞİ
İNCELEMESİ TALEP ETTİ
Muammer Işıklı duruşmada verdiği ifadede Başkanlık görevine seçildikten sonra borçlu bir Belediye devir aldığını, 400 kişinin istihdam edilerek belde ekonomisine katkısı olan Tekstil Fabrikasının kuruluşu için şahsen kredi çekerek Düzağaç Belediyesi’ne destek olduğunu söyledi. Işıklı, “Ben beldeme iki dönem üst üste Belediye Başkanı seçildim. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından beldemize kurduğumuz Tekstil Fabrikası nedeniyle hizmet ödülüne layık görüldüm.” sözleri üzerine Mahkeme Başkanı tarafından, “Bize siyasi çalışmalarınız ve bu doğrultuda aldığınız ödülleri değil şahsınıza yöneltilen iddiaları anlatınız.” sözleriyle uyarıldı. Halen Düzağaç Belediyesi’ne destek olmak için şahsen çektiği kredi borcunu ödediğini, fabrikadan elde edilen gelirle belde ekonomisine katkıda bulunduğunu söyleyen Işıklı, “Elime beş kuruş para geçmediği gibi kendi üzerimden çekip ödediğim kredi borcu, cebimden ödediğim paralarla fedakârlıkta bulundum. Soruşturma aşamasında bilirkişi incelemesi talep ettim ama yapılmadı. Dosyanın bilirkişiye gönderilerek incelenmesi, üzerime atılı suçtan beraatımı talep ediyorum.” dedi.
DOSYADAKİ TÜM BİLGİ VE
BELGELER İNCELENECEK
Muammer Işıklı’nın avukatı yaptığı savunmada, müvekkili aleyhindeki beyanları kabul etmediklerini, müvekkili ile soruşturmayı yürüten müfettiş arasında yaşanan tartışma sonrası delillerin müvekkili aleyhine kullanıldığını iddia etti. Sanık avukatı dosyanın tarafsız bir bilirkişi tarafından incelenmesini talep etti. İddia makamı mütalaasında; Sanığın Başkanlık görevine başladığı tarihten itibarenki mal varlığının belirlenmesi, dosya kapsamında yer alan tüm bilgi ve belgelerin incelenmesini istedi. Yapılacak inceleme ve araştırmaların sonucunun dönmesi için duruşma ileri bir tarihte görülecek. >> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi