Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düzağaç’a göç getirecek yatırım – Kocatepe Gazetesi

Düzağaç’a göç getirecek yatırım – Kocatepe Gazetesi
Düzağaç’a göç getirecek yatırım

Sinanpaşa’ya bağlı Düzağaç Beldesi’nde 300 kişiyi istihdam etme hedefiyle yola çıkan tekstil fabrikasının temeli atıldı. 4 milyon liraya yakın maliyetle kurulacak fabrika, başarıya ulaşması hâlinde Düzağaç’ı “göç alan bir belde” konumuna getirecek

MURAT ARISOY

Sinanpaşa’nın Düzağaç Beldesi’nde tekstil fabrikasının temeli atıldı. Kasım ayının ortasında faaliyete geçmesi planlanan fabrikada ilk aşamada 100 kişinin çalışacağı, fabrikanın verimli olması hâlinde, beldede 300 kişilik istihdam sağlayacağı belirtildi. Düzağaç Belediyesi’nin yanında, 2 bin 500 metrekarelik alanda kurulacak fabrikanın yaklaşık 4 milyon liraya mâl olacağı kaydedildi. Fabrikada çalışacak işçilerin önce Halk Eğitim Merkezi’nin vereceği eğitime tabi tutulacağı, bu eğitimle tekstil makinelerini tanıyacakları; ardından da işe başlayacakları ifade edildi. Tesisin başarıya ulaşması hâlinde 2400 nüfuslu Düzağaç’ın “göç alan bir belde” hâline gelebileceği öngörülüyor.
PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ
Düzağaç Beldesi’nde İrem 03 Tekstil’in kuracağı fabrikanın temel atma törenine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Sinanpaşa Kaymakamı Erkan Demir AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Hüseyin Sezen, İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı ile çok sayıda vatandaş katıldı.
IŞIKLI’DAN TEŞEKKÜR
Temel atma töreninde konuşan Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı, Düzağaç’ı geliştirmek için gayret içinde olduklarını söyledi. Işıklı, “Bizler Düzağaç Belediyesi ve şahsım olarak hem kasabamıza hem ilçemize hem de ilimize artı katacak her türlü faaliyetin ve yatırımın gerçekleşmesi için bu günde örneğini gördüğünüz üzere çalışmalar yapmakta ve bu çalışmaları neticelendirerek yöremize değer katmak istemekteyiz. Ülkemiz ve ilimizin gelişmesi için, daha mutlu ve yaşam standardı yüksek toplum olmamız temennisi ile yaptığımız çalışmalarımızda bizleri destekleyen ve bu gün yalnız bırakmayan çok kıymetli milletvekillerime, İlçemiz Kaymakamı Sayın Erkan Demir’e, meslektaşlarıma ve bizlere yardımcı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
HİZMET ÇITASI YÜKSELİYOR
Düzağaç’ı geliştirmesi düşünülen her kurum ve kuruluşla görüştüklerini belirten Işıklı, “Yaptığımız çalışmaların ve görüşmelerin sonuçlandırılarak bu gün burada olduğu gibi yatırım haline getirmek ise bizleri daha çok motive etmekte ve her geçen gün hizmet çıtasını yükseltmemize vesile olmaktadır. Bunun yanı sıra başta halkımız ve siz değerli büyüklerimizin bizlere olan destek ve katkıları da bizleri ayrıyeten mutlu etmektedir. İnşallah birazdan sizlerin de katılımı ile temelini hep birlikte atacağımız bu fabrikamız yöremizdeki diğer işletmeler, kurum ve kuruluşlar, STK’lar ve belediyelerimize de örnek ve teşvik olarak ilimizin kalkınması için hep birlikte mücadele ederek bir olmamızı ve hizmet standarttı mızı artırmamıza vesile olur” şeklinde konuştu.
KASABAMIZA GELİN, İKAMET EDİN
Ekonomik gelişmenin sosyal ve kültürel gelişmeyi de beraberinde getireceğine dikkat çeken Işıklı, şöyle devam etti:
“Ekonomik açıdan kalkınan toplumlar daha mutlu daha bilinçli ve daha katılımcı toplumlar olarak karşımıza çıkmaktadır. İşsizliğe bağlı olarak artan göç olayları sonrasında büyük şehirlerde meydana gelen yığılmalar toplumsal huzurun sağlanmasını her geçen gün biraz daha zorlaştırmaktadır. Bizler yöremizden dışarıya kesinlikle göç olmasını istemeyip bu yönde çalışmalar yaparak hem bunun önüne geçmiş olmayı, hem de biraz daha ileri giderek kasabamıza tersine göç dediğimiz büyük şehirlerden ve şehir merkezlerinden vatandaşlarımızın gelmelerini ve kasabamızda ikamet ederek istihdam edilmelerini amaçlamaktayız. Böylelikle kasabamıza ve ilimize hizmet etmenin yanı sıra özellikle son günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiya�� duyduğumuz ülkemize de hizmet etmek gerçekten bizleri çok daha mutlu edecektir.”
FABRİKAYA
SAHİP ÇIKIN
Sinanpaşa Kaymakamı Erkan Demir de temeli atılan tekstil fabrikasına elbirliği ile sahip çıkılmasını istedi. Demir, “Ekonomik hareketliliğin olması için istihdam olmazsa olmaz. Sinanpaşa’da göreve başladığımızdan bu yana burada istihdamın artması için, göçün engellenmesi için istişare içinde olduk. İnsanların istihdam edileceği alternatif fabrikalar olmasa, insanlar göçüp gidecek. 7-8 aydan beri görüşmemiz neticesinde bugün fabrikamızın temelini atıyoruz. Bu fabrikaya bütün Düzağaçlılar olarak sahip çıkmanız gerekiyor. İşi öğrenip benimsemeniz gerekiyor” dedi.
SEBATLA, SABIRLA ÇALIŞIN
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de istihdam sahalarının açılmasının önemine dikkat çekti. Ürün, şöyle konuştu:
“İyi ki böyle güzel projeleri başlatıyorsunuz. Bu ülke bizim. Bu ülkeyi mamur hale getirmek, bu topraklarda yaşayan insanların mutlu olmasını sağlamak hepimizin görevi. İçinde yaşadığımız ülkemizin kalkınması ve insanların mutlu olması için gösterilen gayret, takdir edilmezse sonuçsuz kalacaktır. Bu projeye İşkur destek vermiş, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız destek vermiş. Ama asıl desteği Düzağaçlı hemşehrilerimiz verecek. Bu tesiste sabırla, sebatla, eğitimini tamamlayarak, buradaki mesaisine devam edecek insanlara ihtiyaç var. Bir tesis kolay yapılmıyor. Proje başlayacak. Bundan sonraki süreçte de binalar yapılacak. Bu eğitimi ve çalışmaları dikkate almamız gerek. Dünyada rakibimiz çok. İnşallah daha katma değeri yüksek ürünler de ürütmeliyiz.”
BAYRAM’DAN SONRA EĞİTİM
Tekstil fabrikasının kurucusu ve işletme sahibi Derviş Sayhan ise Afyonkarahisar’daki yatırımlarını bitirdiğini, ancak Sinanpaşa Kaymakamı Erkan Demir’in ısrarı üzerine Düzağaç’ta yatırım yapmayı kararlaştırdığını belirtti. Sayhan, Kurban Bayramı’ndan sonra makinelerin geleceğini ve eğitimin başlayacağını söyledi. Konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Galip Kolcu, tesisin hayırlı olması için dua ettirdi. Duayla birlikte tesisin temeli atıldı.