Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“E-Muhtıra’nın kaldırılması, demokratikleşme göstergesi” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“E-Muhtıra'nın kaldırılması, demokratikleşme göstergesi”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda partililerle bayramlaştı. Afyonkarahisar için 3 müjde verilen bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye’nin askeri malzemeler üretmeye başladığını belirtti. Bakan Eroğlu, Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesindeki E-Muhtıra’nın kaldırılmasını da Türkiye’nin demokratikleşme yolundaki geldiği noktayı gösterdiğini belirtti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Partililerle bayramlaşmak için memleketi Afyonkarahisar’a geldi. AK Parti İl Başkanlığı’ndaki bayramlaşma törenine katılan Bakan Eroğlu, burada bir konuşma yaptı. Eroğlu, Türkiye’nin her alanda ilerleme kaydettiğini kaydederek “Eskiden Türkiye, askeri malzemeleri ithal ederdi. Şimdi ise askeri malzemelerin yüzde 60’ını kendisi üretiyor. Göktürk Uydusu’nu da fırlatacağız” dedi.
Demokrasi adına bir adım
Eroğlu, basın mensuplarının Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesindeki E-Muhtarı’nın kaldırılması ile ilgili sorusuna ise “Gerçekten Türkiye’de demokratikleşme konusunda çok büyük adım atıldığının bir göstergesidir. E-Muhtıra’nın kaldırılması, demokratikleşme adına çok önemli bir adımdır. Emeği geçen herkese, demokrasiyi benimsemiş olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mensuplarına, Genelkurmay Başkanı’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Eroğlu, 30 Ağustos kutlamalarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilmesinin ise doğal bir gelişme olduğuna dikkat çekti. Eroğlu, terör örgütünün saldırılarının da tüm vatandaşları üzdüğünü kaydederek “Terör belasını bitirmek için hükümetimiz kararlı. Üzerine gideceğiz. Bıçak kemiğe dayandı. Onları inlerine kadar kovalayacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında Afyonkarahisar ile ilgili vurgular da yapan Eroğlu, Afyonkarahisar’ın dünyanın termal turizm merkezi olacağını kaydetti.
Dalbudak da katıldı
Aslen Afyodnkarahisarlı olan AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak’ın da katıldığı bayramlaşma töreninde AK Partili vatandaşların Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na yoğun ilgi gösterdiği görüldü.
Öte yandan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar için üç müjde daha verdi. 2007’den bu yana verilen müjdelerin sayısının 67 olduğu belirtildi. 2007 yılında başlanan müjde geleneği kapsamında Afyonkarahisar’a 67 müjde verildiği belirtildi. Milletvekili sayısınca müjde geleneklerini bu dönemde de sürdüreceklerini belirten Bakan Eroğlu, müjde verme esnasında Denizli Milletvekili Nurcan Dalkulak’a dönerek esprili bir dille, “Siz bunu duymayın. İnşallah Denizli için de bunu başlatacağız. Şimdilik Afyonkarahisar için müjdelerimiz var. Sizin geleceğinizi bilseydik, Afyonkarahisar için bir müjde de size söyletirdik” dedi.
İlk müjde Halil
Ürün’den
2007 yılından bu yana sürdürülen müjde geleneği kapsamında Ramazan Bayramı’nda da Afyonkarahisar’a 3 müjde verildi. Müjdelerin ilkini Halil Ürün verdi. Ürün, Afyonkarahisar’ın Çay ilçesine bağlı İnli beldesine taşkın koruma tesisin yapılacağının müjdesini verdi. Ürün, bu projenin ihalesine temmuz ayına çıkıldığını belirterek, yapımı devam eden proje ile İnli’nin taşkınlardan korunacağını söyledi.
Tarımköy Projesi başladı
Milletvekili Sait Açba ise, Sandıklı’ya bağlı Serban beldesinde 55 konutluk TOKİ Tarımköy projesine başlanıldığını açıkladı. Üçüncü müjdeyi ise Orman ve Su işleri Bakanı Eroğlu verdi. Eroğlu, Afyonkarahisar’ın ileri dönemlerde bir eğitim kampüs�� haline geleceğini belirterek, bu kapsamda eğitim binalarının çalışmalarına hız verdiklerini kaydetti. Eroğlu, Afyonkarahisar merkezde bir adet sosyal bilimler lisesi, Dinar merkezde bir adet fen lisesi ve Şuhut merkezde bir adet Anadolu öğretmen lisesinin yapılarak bu yıl eğitim ve öğretime başlayacağını duyurdu.
Eroğlu ve milletvekilleri müjdeleri sıralarken, bayramlaşma törenine gelenler de kendi belde ve köylerinin sesini duymayı arzuladıklarını, kendileri için verilecek olan müjdeleri heyecanla beklediklerini kaydettiler. (Kocatepe)