Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBA eğitimde faydalı olacak – Kocatepe Gazetesi

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü
EBA eğitimde faydalı olacak

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Afyon Lisesi’nde gerçekleştirilen Fatih Projesi kapsamında kurulan, öğretmen ve öğrencilere elektronik içerik desteği sağlayan “Eğitim Bilişim Ağı” EBA’nın tanıtımına Vali Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
Açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın; Fatih Projesi kapsamında kurulan ve öğretmen ve öğrencilere elektronik içerik desteği sağlayan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Bakanlık Formatörü İnci Balabir tarafından slayt gösterimi ile Fatih Projesi kapsamında kurulan, 4 bin 929 öğretmen ve 19 bin 509 öğrencinin kayıtlı üyesi olduğu elektronik içerik desteği sağlayan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) öğretmen ve öğrencilere tanıtıldı.
HER ŞEY VAR,
ÜRÜN ORTAYA ÇIKSIN
Öğretmen ve öğrencilere Elektronik İçerik Desteği Sağlayan Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) tanıtımı ile ilgili kapanış konuşmasını yapan Vali Hakan Yusuf Güner; “İnşallah bu sistemin faydalı olacağını ve eğitim kalitesini de yükselteceğimizi değerlendiriyorum. İl Milli Eğitim Müdürümüz bana gayet tatmin edici bilgiler arz etti. EBA sistemi çerçevesinde inanıyorum ki öğretmenlerimiz, öğrencilerin performanslarını yükseltmeye yönelik daha ciddi gayret ve azim içerisinde hareket edecekler. Gerçekten bu program öğrencilerin herhangi bir kaynak kitaba hiç gerek duymadan çok rahat ihtiyaçlarını görebilecekleri bir bilişim ağı olmakla birlikte, interaktif bir şekilde herkes de mevcut olabilecek. Ben özellikle arkadaşlardan şunu istirham ediyorum, eğer mümkünse bu sistemi tam anlamaya ve bunu eğitim uygulamaları içerisinde aktif bir şekilde uygulamaya gayret etsinler. Öğretmen ve öğrenci başarısı bizim için çok önemlidir. Daha öncede arkadaşlarla paylaştık. TÜİK’in yaptığı araştırmalara göre Afyonkarahisar eğitim parametreleri açısından fiziki olarak iyi imkanlara sahip olmasına rağmen başarı boyutunda, imkanlara göre kıyasladığımız da istenilen yerde değil. Bunu yükseltmemiz gerekiyor, tabiri caiz ise un var, ateş var, tava var bununla ilgili ürün ortaya çıkarmamız gerekiyor. Afyonkarahisar’da gerçekten bu potansiyel mevcut. Bizler elimizden geldiği kadar sizlerin ihtiyaçlarının giderilmesi ve sizlere destek olmaya çalışıyoruz. İlimizde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı özellikle ilçelerimizde Türkiye ortalamasının çok altında” dedi.
EĞİTİM
CAMİASINA UYARI
Vali Güner, eğitim camiasını başarı noktasında uyararak, “İl merkezinde de Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğu söylenemez. Aslında rahat bir alana ve imkana sahipsiniz. Öğretmen arkadaşlarımızın, okul müdürlerimizin bir bahaneleri bir gereksinimleri yok. Bu yönü ile okul müdürü arkadaşlarımızın öğretmenlerimizle iyi bir koordine kurarak buradaki gayreti, azmi artırmalarını arzu ediyoruz. Bu projenin güzel bir imkan, güzel bir sistem olduğu kanaatindeyim. Çok zor anlaşılmaz bir sistem değil gayet net bir şekilde ifade edilmiş. Tabi bizler EKAP projesi adı altında sizlerle bir bir proje başlattık. Okul müdürlerimizle beraber hepimiz buna önem verelim. Eğitimde kaliteyi arttırmak çok önemli, sizler çok kutsal görevler yapıyorsunuz bu yönü ile gerçekten emeğiniz, hakkınız ödenmez bunu her zaman ifade ediyorum. Bir anne kadar, bir baba kadar özveri gerektiren hatta bazen bir anne ve babadan daha fazla özveri gerektiren bir mesleği icra ediyorsunuz. İnsanlar bildiği ile ödüllendiriliyorlar, bildiği ile güçleniyorlar dolayısı ile doğru bilgiler ile insanları güçlü hale getirmek, inanıyorum ki sizlerinde hem görev olarak hem de ilk olarak hanenizde yazılacak ve var olacaktır. Ben fedakarlık göstererek zaman ayırarak katıldığınız için teşekkürlerimi iletiyorum. Kapımızın her zaman sizlere açık olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Elimizden geldiği kadar sizlere destek olmaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da el ele gönül gönüle beraber başaracağız. EBA projesinin hayırlı olmasını diliyor ve organizasyonu bu şekilde dönüşümlü olarak organize ettiği için MilliEğitim müdürümüzü de tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti