Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eber Gölü, eski güzelliğine kavuşacak

Eber Gölü, eski güzelliğine kavuşacak

MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ile birlikte Eber Gölü’nde yaşanan kuraklık sorununu istişare ettiler

 

Eber Gölü’ndeki kuraklık sorunlarını takip ettiğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’yı ziyaret etti. Ziyarette, Eber Gölü’nde yaşanan kuraklığın giderilmesi için yapılması gerekenler ve çözüm önerileri konuşuldu.
Daha önce Eber Gölü’nde yaşanan sorunları TBMM gündemine getirdiğini kaydeden Milletvekili Taytak, Eber Gölü çevresindeki yöre halkıyla sohbet ederek, sıkıntılarını dinlediğini ifade etti. Konunun takipçisi olduğunu kaydeden Taytak, Türkiye’nin 12. büyük gölü olan Eber Gölü’nde yaşanan kuraklığın giderilmesi için Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’yı ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu. Başta Bolvadin, Çay ve Sultandağı ilçeleri olmak üzere Afyonkarahisar için ekonomik alanda büyük öneme sahip olan Eber Gölü’nün tekrar eski görünümüne kavuşması için çözüm önerilerini Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ile paylaştığını bildiren Taytak, “Eber Gölümüzü eski güzel günlerine kavuşması için elimizden geleni yapacağız. O bölge de yaşayan yöre halkımızın daha fazla mağdur olmaması için önerilerimizi ve yapılması gerekenleri Bakan Yardımcımız Akif Özkaldı ile masaya yatırdık. En kısa zamanda yapılacak olan çalışmalar sayesinde Eber Gölü yine Türkiye’nin en büyük gölleri arasında yer alacaktır.” dedi.
Milletvekili Mehmet Taytak Eber Gölü sorununa yönelik çözüm önerilerini Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici’ye aktardı.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi