Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“EBER GÖLÜ’NDEKİ YANGIN “Torf Gübresi” için mi çıkarıldı?”

“EBER GÖLÜ’NDEKİ YANGIN  “Torf Gübresi” için mi çıkarıldı?”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Eber ve Akşehir göllerinde aynı saatlerde çıkan yangınların nedenini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye önerge ile sordu. Köksal, “Yangınlar, Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Eber Gölü’ndeki dünyanın en değerli “Torf Gübresi”ni ihaleyi alan şirketin daha rahat çıkarması için mi başlatıldı” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, hemen hemen aynı saatlerde Eber ve Akşehir göllerinde çıkan yangınların sebebinin araştırılması için TBMM Başkanlığına, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.
“AYNI ANDA ÇIKAN YANGINLARLA İLGİLİ HALA DAHA AÇIKLAMA YAPILMADI..!”
22 Aralık 2019 tarihinde hemen hemen aynı saatlerde Eber ve Akşehir göllerinde yangın çıktığının önemle altını çizen Milletvekili Köksal, “Yangınlar neticesinde sazlıklar, kaplumbağalar ve kuş türleri başta olmak üzere birçok canlı telef olmuştur. Yangınların sebebi ile ilgili neden hala açıklama yapılmamıştır.” dedi.
“İHALEYİ ALAN ŞİRKETE YOL MU AÇILDI?”
Önergesinde, yangınların 5-6 noktada başlaması ve iki gölün eş zamanlı yanması nedeniyle yangınların kasıtlı olarak çıkarılma ihtimallerinin akla geldiğini belirten Köksal, “Özellikle Eber Gölü’nün dip çamurunda bulunan dünyanın en değerli Torf gübresinin Bakanlığınızca dip çamuru çıkarımının bedelsiz yaptırılması ihalesiyle verilmesi akabinde, çalışmaların başlamasıyla yangınların meydana gelmesi gölde ihaleyi alan şirkete yol açmak veya Torf gübresini daha rahat çıkarmak için bu yangınların çıkarıldığı iddiaları ortada dolaşmaktadır.” ifadelerini kullandı.
“KASIT VE İHMAL DURUMUNDA SORUMLU OLANLAR AÇIKLANACAK MI?”
Geçtiğimiz pazar günü Eber ve Akşehir göllerinde 5-6 noktada aynı saatlerde yangınların başlamasının tesadüf olmayacağının ortada olduğunu dile getiren Köksal, “Bu yangınların sebebi araştırılıp, kasıt ve ihmal durumunda olayla ilgisi olanlar açıklanacak mıdır?” şeklinde konuştu.
“YANGIN SÖNDÜRME TEKNESİ OLMAMASI İHMAL Mİ, KASIT MI?”
Önergesinde, “Sulak alanlarda bulunması gereken yangın söndürme teknesi niçin Eber Gölü’nde yoktur.” sorusunu yönelten Köksal, “Yangın söndürme teknesinin olmaması ihmalden dolayı mı? Yoksa kasıtlı olarak mı gölde bulundurulmamıştır? Binlerce canlıya ev sahipliği yapan bu göllerde yaşanan yangınlar herkesi derinden üzmüştür. Yangınlarla ilgili kamu vicdanının tatmini için Bakanlığınızca gereği yapılacak mıdır?” diye konuştu.