Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Eczacılar sağlık sisteminin sürekliliğinde önemli rol oynuyor”

33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı

33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Pehlivanlı, Covid-19 pandemisinin net bir şekilde eczacıların sağlık sisteminin sürekliliğinin sağlanmasında ve acil durumlara müdahalede çok önemli bir rol oynadıklarını gösterdiğini söyledi
Bilimsel Eczacılığın 183. yıldönümü nedeni bugün sabah Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası yönetimi tarafından çelenk töreni düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Pehlivanlı açıklama yaptı. Alper Pehlivanlı, Türkiye’de modern eczacılığın temellerini oluşturan ilk eczacılık sınıfının kurulduğu ve ilk eczacılık dersinin verildiği tarih olan 14 Mayıs 1839’dan itibaren 183 yılın geçtiğini söyledi. Eczacılık mesleğinin Türkiye’de bilimsel bir nitelik kazandığı gün olan 14 Mayıs tarihini, Eczacılık Günü olarak kutlandığını belirten Pehlivanlı, “Afyonkarahisar Eczacılık Odası olarak bu yıl Eczacılık Günü etkinlikleri çerçevesinde ‘Eczane Güvendir’ teması, gıda takviyeleri ve eşdeğer ilaç konularında hazırladığımız afişleri eczanelerimizin camlarına asacağız. Ayrıca 15 Mayıs 2022 tarihinde Park Afyon AVM’de kuracağımız stantta halkımıza bilgilendirmelerde bulunacağız. 14-24 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz eğitim ve toplantılarla meslektaşlarımızla biraraya geleceğiz. Eczacı, ilacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her aşamada yetkinlik sahibi olan bir uzman ve sağlık danışmanıdır. Eczane de en kolay erişilebilir, halka en yakın birinci basamak sağlık kuruluşu olarak sağlık sisteminin kilit taşıdır. Bu doğrultuda bu yıl temamızı ‘Mahallenin Sağlığı Bizden Sorulur’ şeklinde belirledik. Bu nedenle diyoruz ki ‘Eczacınıza Danışın’ Covid-19 pandemisi net bir şekilde göstermiştir ki eczacılar sağlık sisteminin sürekliliğinin sağlanmasında ve acil durumlara müdahalede çok önemli bir rol oynamaktadır. Pandemi süreci; Eczanelerin yaygınlıklarını, kolay erişilebilirliklerini, birinci basamak sağlık hizmeti sunucusu kimliklerini, olağanüstü durumlarda büyük sorumluluklar ve rolleri fedakârca üstlenebileceklerini açıkça göstermiştir.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti